Uzun suredir dogru duzgun post yazamiyorum. Bayram oncesinde is icin Izmir'deydim. Bu sefer Izmir'in tadini cikaramadim. Istanbul'da calismaktan hic bir farki yoktu. Sabah ise git, aksam yorgun argin gel, ancak yemege git ve otele gel, yorgunluktan uyuya kal. Dolayisi ile Izmir postu sadece aksam yemekleri uzerine:)
Oncelikle otelden bahsetmeliyim, herhalde en guzel yani oydu. Hilton'un 23. katinda deniz manzarali bir oda. Yorgun argin gelince denize bakarak cay icme kismi keyifliydi. Otelin manzarasi...
Gece manzarasi, otele geldigimde hava coktan kararmis oldugu icin, ben hep gece manzarasini gordum.
Sabah kalktigimda da fotografini cekmeyi ihmal etmedim:)
Fotograflarini cekemesem de otelin kahvaltisi bence baya basarili. Galiba kilo aldim:( Az ye Lulu!
Bu yeme-icme postuydu di mi:)
Aksam yemekleri icin ilk rotamiz Kordon'da yer alan
Balik Pisirici Veli Usta...
Hurriyet'in Ege balik lokantalari arasinda ilk onda. Hafta ici olmasina ragmen oldukca kalabalikti. Izmir tam bir keyif sehri. Isten cikinca insanlar ne guzel balik yiyelim, keyif yapalim...Ozendim valla. Baligini, salatani yiyorsun ve keyfini cikariyorsun:) Peynirli salatasi gercekten cok guzel.
Baligini cok ovseler de; bizim yedigimiz gune denk gelmis olabilir, barbun yedik, begenmedik, resmen balik kokuyordu.Bence kalamari da guzel degildi. Esas yenilmesi gereken dil baligiymis, belki yanlis balik secimi yaptik diyecegim ama biraz once arastirma yaptim, Vedat Milor'e de oyle denk gelmis. Okumak isterseniz
buraya.
2. duragimiz
Corbaci Ismet Usta...Corbaci dedigime bakmayin, corbadan sis kebaba her sey var. Kendi halinde bir yer. Yine
Hurriyet'in en iyi on corbaci listesinde yer aliyor. Beni mutlu eden kismi neredeyse her duvarinda Ataturk'un fotograflari vardi:) Lezzetler muhtesemdi diyemeyecegim. Corba isterseniz sunu soyleyebilirim yarim corba bile insana fazlasiyla yetiyor. Corba porsiyonu baya buyuk:) Ana yemekte de sis kebaptan yana kullandim secimimi. Ortalama lezzet diyebilirim. Kotu degil ama daha iyi olabilirdi.
Ve son duragimiz Sipari adli balik restorani. Iste burasini tavsiye ederim. Bence yedigim en guzel ahtapotlardan biriydi. Muhtesem lezzetli izgara ahtapot yerken beni benden aldi. Yemekten fotograf cekmeyi unutmusum:( Bir de mezelerden baliga hic yer kalmamisti, resmen tokluktan gozlerim dolmaya baslamisti ama barbunun tadina bakayim deyince, iki gun once yedigim kotu baligi unutturdu ve nasil yedim anlamadim. Buradaki favorilerim balik ve ahtapot. Tabi digerlerinin de hakkini vermek lazim... Mezeler de ortalama guzel. Yogurtlu patlican ve kuru aci biber ile yapilmis meze ise diger mezelerin ustunde, tadi tam kivaminda, degisik bir denge var icinde.
Ve gece gece fotografini koyarken yine canim istedi. Bol limonlu midye dolma. Onceden ben midye yiyemezdim, simdi ise masallah lop lop yutuyorum:)
Ve Izmir'e gidip de Reyhan Pastanesi'ne gidememis olmak icimde kalmistir. Herkes ove ove bitiremiyor. Bir dahaki sefere kaldi artik...
Bir sehre gitmeden once nerede ne yenir diye arastirma yaparak, farkli lezzetleri denemeyi seviyorum, Izmir'e gidecek olanlarin isine yarasin diye paylasmak istedim. Eger bir dahaki gidisinde sunu yemeden gelme diye onereceginiz bir sey var ise, onerilere acigim, bir dahaki gidisimde seve seve denerim:)