Ayvalık yazılarıma kaldığım yerden devam ediyorum. Ayvalık tatilini özellikle keyif tatili diye düşünüp gittiğim için, öncesinde bloglardan nerede ne yenir diye araştırmıştım. Bu yazımda da bu araştırmaların birleştirilmesi sonucu denediğim yerleri bahsedeceğim.
Ayvalık denilince özellikle akla damla sakızlı kurabiyeler geliyor.
İmren Pastanesi ve
Güler Tatlıhanesi. Zaten neredeyse yan yana sayılabilecek iki dükkan. Talatpaşa Caddesi'nde yer alıyor. ikisinin de hatrı kalmasın diye ikisine de uğradım, Ayvalık'ta sürekli bu güzel lezzetler bir daha bulunmaz diye sürekli tok olmamıza rağmen yediğimiz için, kurabiyeleri hediyelik olarak aldım. Buraya kadar gelmişken meşhur lor tatlısını yedim, yaz aylarında şerbetli tatlı bana ağır geldiği için, özellikle dondurmalı istedim, dondurmayla çok güzel oldu.
Ayvalık denilince akla tabi her şehirde artık karşımıza çıkan
Ayvalık tostunu yemeden dönmek olmazdı. Özellikle internetteki yorumlarda tulum peynirli olarak denenmesi gerektiği yazıyordu. Ayvalık tostçuları çarşısında
Mesut Büfe'ye oturduk, hevesli bir şekilde tulum peynirli istediğimi söyledim, tulum peyniri olmadığını söylediler. Normalde salam tarzı şeyleri yoğun bir şekilde yemeyi sevmediğimden herhalde yaz günü Ayvalık tostu ağır geldi, yarısını bıraktım. Tadı bence başka şehirlerde yediğimiz ortalama Ayvalık tostlarından farkı yoktu. Belki başka büfeler denenebilir.
Tabi Ege kıyılarına gelmişken olmazsa olmazımız rakı, balık, Ayvalık üçlemesini yapmaktı, ama o kadar çok meze yedik ki biz rakı, meze, Ayvalık üçlemesi olarak bitirdik. Ayvalık'ta yıllar önce tavsiye üzerine gidip de, tatil dönüşü sırf bir kez daha yiyebilmek adına yolumuzu değiştirip, adamların dükkanı açıp temizlik yaptığı sırada biz şurada oturup, iki meze yesek de olur diye parmaklarımızı yediğimiz yere, Ayvalık Şehir Kulübü'ne diğer adıyla Yörük Mehmet'in Yeri'ne uğramadan olmazdı. Yine mezeler güzeldi, ama önceden geldiğimde daha çok iz bırakmıştı. Buraya gelmeden rezervasyon yaptırmanızda fayda var, akşama doğru boş masa kalmayabiliyor. Denizin kenarında, uygun fiyatlı, mis gibi bir yer....
Karışık kızartma, kabak çiçeği dolması, otlu börek, güveçte sıcak ot güzeldi. Karides ise bence baya kötüydü, dondurulmuş karidesti sanırım, Ege gibi bir yerde eminim çok daha iyisi yapılabilirdi.
Vedat Milor'un deneyip beğendiği "Deniz Kestanesi" nde akşam yemeğimizi yiyelim dedik, özel bir grup varmış, rezervasyonumuz olmadığı için yiyemedik, artık başka sefere...
Cunda'nın mezeleri meşhur olsa da bu sefer değişiklik yapalım dedik ve yeni açılan ve foursquare'de iyi yorumları bulunan Uno Pizza'yı denedik. İnce hamur pizza seven birisi olarak, bu pizzayı nedense sevmedim, evde yaptığımız pizzalardan farkı yoktu. Pizzacı diye illa pizza siparişi verdim, ama menü zengindi. Bence başka şeyler denenebilir, özellikle makarnalarda aklım kaldı. Limonatası da çok güzeldi. Ayrıca, servis kısmında görevli kişileri yazlık yer olmasına rağmen, özenli davranışlarından dolayı takdir ettim.
Ayvalık'ta son tavsiyem sokak lezzetlerinden midye dolma yemeniz, burada sabahtan akşama kadar midye dolma yiyebilirim, inanılmaz lezzetliler. Şimdilik Ayvalık yeme-içme kısmı bu kadar. Bir daha gidersem, yeni yerler keşfedersem yazıların devamı gelir:)