Kişiler ve zamanlar değişse de adeta dejavu gibi bazı olaylar bazı kişilerde tekrar eder. Belki de “çekim yasası” iş başındadır. Bu olayların tekrar etmesinde üç neden bulabilir.
1. Sürekli problemlerden konuşmak: Aynı konularda şikâyet edip, tekrar tekrar bu konuları başkalarına anlatırken kendini buluyorsan, bu kısır döngünün içinde olman normal. Çünkü kullandığın sözcüklerle negatif bir manyetik alan yaratıyorsun ve yaydığın bu enerji ile kısır döngünün içinde kalmaya devam ediyorsun.
a.
Olumlama:
Hayalini
kurduğunuz gerçeklik ne ise onu düşünün. Yaşadığınız fiziksel gerçekliği bir
kenara koyup, hayalini kurduğunuz, gerçek olmasını istediğinizi dile getirin. Mesela, işyerinde sürekli arıza kişiler beni
bulur diye düşünceniz var diyelim. Bunu kenara koyup, “Ben çok pozitif bir insanım, yaydığım enerji ile işyerinde hep seviliyorum, etrafım
sohbetinden keyif aldığım, yardımlaşmayı seven kişilerden oluşuyor. Ben bu
kişiler arasında mutluyum.” diye içinizden bu cümleleri geçirin.
Onaylama ise, olmasını istediğiniz düşünceyi/ olumlama yaptığınız cümleyi
söyledikten sonra, ona kanıt olacak bir şey bulmak. Biraz önceki örneğimizden
gidecek olursak, işyerinde sizi seven, size yardım eden, sohbetinden
hoşlandığınız kişiyi düşünerek, biraz önceki olumlamanızı onaylayın.
Problemler hakkında sürekli düşünmemizi azaltacak bir yöntem de meditasyon yapmaktır. Meditasyona yabancıysanız, internette yönlendirmeli meditasyon yapmanızı sağlayacak kaynaklar var. Meditasyondaki cümleler sizin anda kalmanızı sağlayacaktır. Zamanla kendi sessiz meditasyonlarınızı olumlu imgeleme yaparak yapabilirsiniz.
Zihin boşken daha çok konuşur. O yüzden size iyi gelen şeyleri keşfedip, kendinizi meşgul ettiğinizde, beyninizin içinde sürekli konuşan o ses bir süreliğine susacaktır. Mesela sevdiğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelmek, spor yapmak, seveceğiniz bir film izlemek gibi. Bunları yaparken bedeniniz de daha olumlu hissedecek ve bu da ruh halinize yansıyacaktır.
Özetle, kısır döngünden çıkmak için öncelikle kişi farkında olmalı ve adım atmalıdır.