Sayfalar

21 Aralık 2011 Çarşamba

O Genc Ama...

Şirkette yılbaşı çekilişi yaptık bu hafta. Ben de ne alsam ne alsam diye düşünerek; az olan zamanımda birazcık gezindim. Parfümlere bakarken, Yves Rocher'un parfümünü gördüm. Herhalde bir çoğunuz biliyordur ama ben parfümü olduğunu bilmiyordum, bu markayı sadece cilt bakımı ve duş jelinden ibaret sanmışım:) Neyse görür görmez, parfümü denedim, açıkçası çok da beğendim. Kaç saat geçti parfümü süreli, hala bileğimi kokluyorum:) Baya kalıcıymış. Kokusunu da çok beğenince, hediye olarak ne alsam kararsızlığımdan kurtuldum. Parfümü çok beğendim, bir tane de kendime alabilirim....

Tabi parfümden sonra, kremlere bir göz atayım dedim...Güzellik uzmanı nemlendiriciden sürdü.Açıkcası nemlendiricisinin hafifliğini ve yarattığı temizlik havasını sevdim. Tabi bir kere sürmeyle çok bir şey anlayacak olmasam da, kendi kullandığım ürüne göre çok daha fazla sevdim diyebilirim. Neyse efendim konumuz bu değil:)

Güzellik uzmanı ile konuşmaya başladık. Hangi ürünü kullansam, cilt tipleri falan filan. Sonra elime peeling uyguladı. İki elim arasında inanılmaz bir fark oluştu. Sanki elimi hiç temizlemiyormuşum da ben bugüne kadar nasıl yaşıyormuşum hissine kapıldım. Meğersem benden önceki kızın eline de sürmüş...Pazarlama stratejisi işte...Kız da hemen beğenmiş, peeling, krem, tonik ne varsa almış. Bana da bunları şunları aldı diye gösterdi. Benim de onlardan mı kullanmam gerekiyor diye saf saf sordum. Güzellik uzmanının "O daha genc ama.."şeklinde başlayan cümlesi ile yıkıldım. Onlar 25 yaş altı için...dedi.

Bunca yıl insanların minyon gösteriyorsun, yok üniversite öğrencisi gibi duruyorsun laflarına kanmışım:( Yaşımı söyleyince yok artık diyerek, en az beş yaş altını söylemelerine alışmışım...Tamam gülünce kırışıklıklarım belli oluyor, yavas yavas kırışıyorum diye üzülüyordum ama yaşımı gösterdiğimi bilmiyordum...Guya yaş kompleksim yoktu benim...Ta ki "O genc ama..." lafını duyana kadar....

Kabul ediyorum fena oturdu....

fotokaynak

25 yorum:

  1. kaç yaşındasın ya da yaşını gösteriyor musun bilmiyorum ama insanlar bazen çok gereksiz konuşabiliyorlar.. her söylediklerini takmamak lazım.. normalde hiç benzemediğimiz üstelik benden 6 yaş küçük kardeşimle bizi ikiz zannedenler hanginiz büyüksünüz diye soranlar, normal ölçüde zayıf olmama rağmen ne kadar zayıfsın ben bu işin okulunu okudum hiç senin gibisini görmedim diyenler.. bazıları sırf laf olsun diye konuşuyolar önemli olan senin kendi düşüncen ve yakın dostlarının fikri bence.. =)

    YanıtlaSil
  2. ayyyy satıcı kadını fena kınadım! sen bakma ona lulucummm fıstık gibisindir eminim. bi de parfümü ben de merak ettim :)

    YanıtlaSil
  3. 25 yaş altı gençse,25 yaş üstü yaşlı kategorisinemi giriyormuş?Biraz saçmalamış yani.Kafana takma bu yaş olaylarını,nasılsa herkes yaşlanacak.Ayrıca cildin ve kırışıklıkların görünürlüğü,belirginliği o günün gecesi ne kadar iyi uyuduğuna,o gün yüzüne yapıp-yapmadığın bakıma,makyajına, hatta saç rengi ve modeline bağlıdır.

    YanıtlaSil
  4. aa ne yaş kompleksi ya
    olmaz öyle şey
    gülünce kırışıklıkların belli olması kadar doğal bir şey yoktur bende...

    ama 25 yaş altı için o kadar ürünün olduğunu bilmiyordum
    kozmetik bu kadar mı içine çekti bizi ya...

    YanıtlaSil
  5. Ben 15 yaşlarındayken akrabalardan biri öldüğünde "vah vah çok gençti daha 50 yaşında gitti adam" falan gibi cümleler sarfedilir ben de içimden "50'mi? oha daha ne kadar yaşayacakmış?yaşlı yani,normal" diye düşünürdüm. Beğendiğim yakışıklı çocukların 20-23 arasında olduğunu öğrendiğimde bana çok büyükmüş gibi gelirdi.Yaş algısı yaşla değişiyor demek. Şimdi 30 altı bana çocuk geliyor, 30-50 genç, 50 üstü orta yaş.

    Ben de hep yaşımdan genç göstermişimdir. Bir kere pazarda annem, kızım, ben dolaşırken amcanın biri "hangi okula gidiyon sen?" diye sormuştu. Ada'yı kardeşim zannetmiş.Şimdilerde bir anda 10 yaş atlamışım gibi sokak çocukları bana "teyze mendil alsana" diyor. Tabi ki almıyorum:)

    http://alisverisdanismani.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. hiç de satış elemanı olabilecek bir hitabet yetenegi yokmuş sanırım zira baya patavatsız konuşmuş.
    Bakış açısı işte, hem her yaşın ayrı güzelliği var boşver=)

    YanıtlaSil
  7. yaş 31 bendede aynı uzmanamı gitsem ne kompleksimi yere indirmek için:)) banada 25 lik kız gibisin dedilermi dünyaları bağışlıyolar sanki:)ama şaka bi yana bizim gibiler yaş durumunu ti'ye alıyorsa sıfır kompleks vardır bunu anlayan anlar!!sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ay ne patavatsiz bu insanlar, sasiriyorum!

    bu arada parfumu pek merak ettim. bir gidip denemek lazim.

    benim bloguma da beklerim, "patavatsiz" olmayan bir bath&body works cekisi var :)

    http://fashiononboard.blogspot.com/2011/12/youve-got-gift-fashiononboard-giveaway.html

    YanıtlaSil
  9. bir daha asla şimdiki yaşınız kadar genç olamayacaksınız , der bir yazar . birde doğru ürünleri kullanınca epey fark ediyor

    YanıtlaSil
  10. ay çok patavatsızmış gerçekten..://
    ben böyle şeylerle karşılaşmamak için hemen yaşımı söyler ya da ima ederim, bir tür önlem alıyorum herhalde böylece.. :))

    YanıtlaSil
  11. bu patavatsızlığın sebebi daha pahalı ürünler satmaya calısmak da olabilir takmamak lazım:)

    YanıtlaSil
  12. aslında çok garip. prep class dayken okulun lise kısmındaki kızlar bana çok büyük gelirdi. sanki hiç onların yaşına gelemeyeckmişim gibi :D sonra lise yılları geldi, içimden nan dedim bu lisenin de bi numarası yokmuş. ünv bitti , çalışma hayatı derken, şimdi ünv ogrencileri bile cocukmus gıbı gelıyor. ben ise her zamanki gibi gencım dıye dusunuyorum :D arada bir kacncı sınıftaydın dıye soranlar cıkıyor ama bence onlar da tahmın ediyordur yasımı da kıbar olmak adına oyle konusuyorlardır :D sonucta yaş belli. hıcbırseynı olmasa da yasın verdıgı o olgunlugu tasıyoruz hepımız :) ama yves rocher nin calısanı patavatsızlık yapmıs iste.
    yaş konuları çok yaş işler :)

    YanıtlaSil
  13. dert etmeye değmez, her yaşın güzelliğini yaşamak lazım bir de mimlendin tarafımdan :)

    YanıtlaSil
  14. Bu hayatta kafamıza takıcamız okdar çok şey varken bu kadar öenemsiz bişey için kendini üzmeye luzum yok bence yaşamana bak derim :)

    YanıtlaSil
  15. sevgili Lulu,
    bloguna döneceğin günü özlemle bekliyorum. haberin ola;)

    mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  16. Ay Lulu'cum! Nerelerdesin sen?

    Son yazini gormemisim ben. Guzellik uzmanlari bazen sirf pazarlama yapabilmek adina kirici olabiliyorlar. Ben de sivilce tedavisi gorurken oyleydi. Biz nasil hissediyorsan, o yastayizdir. O dis gorunusumuze bile yansir;)

    Hadi gel artik buralara;)

    YanıtlaSil
  17. Kadının patavatsızlığı olmuş, o genç ama dediği muhtemelen 17 yaşındadır. Daha ne kadar genç olacaksın tatlım, bakma sen ona (zaten gençsin ama ayrıca) senin ruhun, düşüncelerin verdiğin enerji bize hep taze taptaze bir hava veriyor! :)

    YanıtlaSil
  18. nerelerdesin ? alamıyoruz haberler?

    YanıtlaSil
  19. selam,
    çok güldüm ne güzel yazılar var bu blogda..takipçinim artık...
    her yaşın ayrı bir güzelliği var...klasiklerden gidersek bence insan göründüğü değil hissettiği yaştadır...ahaha:)
    sevgiler.
    chfashiontrend@blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. Alice: 28'i bitiriyorum bu gunlerde:)Evet bazen gereksiz olabiliyor bu tarz konusmalar:) Aynen oyle onemli olan yakinin olarak gorduklerinin dusunceleri.

    Mia: Valla ben de kinadim Mia'cim. O gun yaslandim mi acaba diye dusunmeye baslamistim ama simdi gencim guzelim diyorum:P Parfumun adi Yves Roches Flower Party

    Kozmetik Perisi: Yani ben de anlamadim 25 yas ustu ne kategorisine giriyor acaba? Tamam kabul ediyorum goz kenarlarimda ufak ufak kirismaya basladim ama o kadar da degil yahu!

    Darla: Ben kozmetik konusunda cahil olanlardanim Darla'cim. Yas araliklarina gore baya bir krem cesidi varmis. Gidip gezince ogrenmis oldum:)

    Alisveris Danismani: YAaa ayni durum bende de vardi. Hatta 15 yaslarimdayken 50 yasinda oleyim daha ne yasayacagim derdim. Simdi 50 yasinda biri ile konusunca daha ancak orta yasta diye dusunuyorum. Ben de 18 olunca bir halt olacagimi sanardim:) O zaman o kadar buyuk gelirdi ki..Simdi 18 yasinda birinin sigara ictigini gorsem, daha cocuk yasta yazik deyip uzuluyorum. Ben de akraba tadinda kisilerin cocuklarina bizden bahsederken, opsene bilmemne teyzenin elini diyorlar yaaa, o zaman biraz gicik oluyorum:)

    Kuccukkurba: Genel olarak baslarda iyi konusmasina ragmen, o genc ama diyerek patavatsizlikta birinci siraya yukseldi satis personelimiz:)

    meyra: Aynen bana da oyle oluyor, kizim ogrencimisin diye sorduklarinda, agzim papyon:) Dogru demissin, hakikatten anlayan anlar:)

    FashionOnBoard: Yves Roches Flower Party. Blogunu da en kisa surede ziyaret edecegim:)

    Elma kurdu: Yazar ne guzel demis. Dogru urunu bulmak biraz zor oluyor. Yani bu tarz kirisikliklar vs uzun vadede ciktigi icin, urunlerin hangisinin yaradigini anlamak zor oluyor. Ya da ben bu konuda biraz anlayamayan
    gruptayim.

    Wear A Smile: Ahsen'cim birazcik patavatsizdi iste. Bundan sonra ben de oyle yapayim caktirmadan ima edeyim:)

    Guzunkizi: Valla olabilir ama o gun birazcik bozdular beni:)

    Gamze: Ayni sekilde ben de dusunuyordum. Lisedeyken universiteliler cok buyuk gelirdi. Simdi is hayatindayim emeklilere gozumu diktim:) Simdilik cok uzak gelse de muhakkak o gunlerde cok cabuk gelecek.

    Greta: Esasinda cok dogru bir soz her yasin guzelligi ayri. Keyfini cikarmak lazim. Canim mimin icin cok tesekkur ederim. Fakat su aralar yogunluktan normal bir yazi bile yazamiyorum:( Firsat bulabilirsem mimini de cevaplayacagim canim. Tekrar tesekkur ederim

    Bolat: Gec olsa da size de mutlu yillar:)

    Sahsima Munhasir: Tesekkur ederim. Yok zaten bir tek o gun taktim, simdi yine gencim ben modundayim:)

    Ezgi: Sagol canim benim. Ben de bir an once donmek istiyorum, sizin yazilarinizi okumak, yorumlariniza cevap yazmak. Ama oyle bir doneme girdim ki...Yazi yazmak biraz luks oldu. En kisa surede buralarda olmayi ben de cok istiyorum.

    Vale: Thank you for your sweet comment.

    YanıtlaSil
  21. SvGLove: Sevgicim kendimi kaybettim resmen yogunluktan. Ara ara kacamak yapip bir kac yazini okuyorum ama yorum yazacak zamanim bile olmuyor malesef:( En yakin zamanda burada olmayi ben de cok istiyorum

    Giz: Benden onceki kiz da o kadar genc de degildi ama anlayamadim gitti kadinin yorumuna:) Canim yorumun cok mutlu etti beni:) Gercekten mutlu oldum

    Sky8: Cok tesekkur ederim. Kendim yazip, kendim fotografliyorum:)Paylasiminiz icin tesekkurler

    Severimdeliyi: Kendimi kaybettim, yakinda bir postla kendimden haberdar edecegim Dalyacim.

    chfashiontrend: Aaaa ne guzel bir yorum bu:) Takibiniz icin cok tesekkur ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. ben artık satış danışmanlarını pek takmıyorum desem birileri bana kızabilir :) onlara bakarsan bütün dükkanı alsan anca cildini kurtarırsın havasındalar.çok az kişi vardır aralarında doğruyu söyleyen bunu almasan da olur diyen.
    sevgiler cnım

    YanıtlaSil
  23. Pembe Fiyonk: Yani haklisin esasinda, onu da kullanmalisin bunu da kullanmalisin dedikce, sanki cildimde inanilmaz problem varmis gibi dusunmeden edemiyorum malesef:( Sevgiler canim

    YanıtlaSil
  24. tezgahtarın patavatsızlığı diyelm :)
    siz kendinizi genç ve güzel hissediyorsanz sorun yok

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.