Sayfalar

5 Haziran 2012 Salı

Izmit Dayicim

Ortaokul yillarimda kendimle ayni boyda sirt cantamla dershaneye gittigim donemlerde,bir arkadasim vasitasiyla ogle yemegi icin gittigimizde kesfetmistim Dayıcım'ı. Hani bazi tipler vardir, sen mahalle arasinda sek sek oynarken, daha o yasta ipini elemis ununu asmis tipler, yasindan önde hayati kesfeden tipler..Iste benim de boyle bir arkadasim vardi. Bir ogle arasinda nerede yesek acaba diye konusurken hadi Dayıcım'a gidelim dedi. Ben o zaman tabi dershanenin iki sokak otesinden bir haberim. Galiba saftriklik varmis o zamanlarda, arkadasim oyle soyleyince, hakikatten oz dayisinin yeri var demek ki diye dusunmustum:) Gittigimizde ise vazgecemeyecegim bir tadi kesfettim.

O zamanlar Dayıcım hakikatten 5-10 metrekare bir dukkandi, masa bile yoktu, duvara yapisik raf gibi bir sey vardi, tanimadigimiz insanlarla bitisik bir sekilde taburelere oturup yemegimızi yerdik. Hatta pecete bile yoktu, eskiden lokantalarda olan pecete yerine kullanilan kagitlardan vardi. Yillar gecti, ben baska sehirlerde yasamaya basladim ve yillarca Dayicim'a bir daha gidemedim. Ta kiii...Gecen gune kadar.... Izmit'e gittim, canim sosisli istedi ve sunu soyleyeyim ben sosisi hic sevmem. Dayicim'a gittim, butun dekor bastan asagi yenilenmis, minnacik dukkan gitmis, kocaman bina gelmis, yukari katlari da restore etmisler, cok da guzel olmus. Bina, dekor degismis ama sosisli ve limonatanin tadi hic degismemis. Hala on numara! House cafe gibi yerlerde ictigimiz naneli,elmali limonatalar gibi sunumlari yok belki ama tadi muhtesem!

Izmit'e yolunuz duserse, tren yolunun orada yer alan Dayicim Burger'i  kesinlikle oneriyorum. Bir yiyen pisman, bir de yemeyen:) Pismaniye slogani oldu. Tabi yolunuz duserse, bir kutu da pismaniye almayi unutmayin derim:)

26 yorum:

  1. izmitliyim ama neden bilmiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hemen tarif ediyorum:) Halkevi duragindan yukari dogru yuruyunce, karsiniza bir cami cikiyor tren yolu caddesi uzerinde. Dayicim da o caminin tam karsisinda, firinla bitisik. Biraz daha gidince galiba Maksut usta adinda ev yemekleri satan bir yer vardi. Giderseniz yorumlarinizi bekliyorum

      Sil
  2. zaman bizi değiştirdi Dayıcım ne yapsın:) Meraklandım doğrusu çocukluğunla beraber anlatınca çok cazip geldi yolum düşerse aklımda;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle zamanla hersey degisiyor. Allahtan tatlari degismemis. Cocuklugumun gectigi yer olunca, ayri anlatamadim:) Yolun duserse kesinlikle tavsiye ederim

      Sil
  3. hmmmm nasil canim cekti simdi ....

    YanıtlaSil
  4. izmit'li arkadaşlarımı ziyarete gittiğimde götürmüşlerdi beni, hayatımda yaşadığım en büyük açlığın tanığıdır Dayıcım burger ve burgerleri de o kadar lezzetli ki masaya onlarca burgerin gelip yokolması bir olmuştu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle gecenlerde tok olmama ragmen, gidip yedim. Burada zaten siparis verdiginizde gozunuz doymuyor, ben iki sosisli yemeden kalkmiyorum:) Acikcasi orada kalori hesabi yapmiyorum, sonradan niye yemedim diye pisman olacagima aklimda kalmasin mıdemde kalsin diyorum:)

      Sil
  5. uffffffff gece gece nasıl canım çekti anlatamam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suan ben de acikmanin doruk noktasindayim ve acayip canim cekti

      Sil
  6. Slm bloğunuzu çok beğenerek takip ediyorum..Bende izmit'e yolum düşerse mutlaka uğramak isterim.Yeni açılan bloğumu ziyaret edin..Sevgiler..http://lamtheangel.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozi Angel cok tesekkur ederim guzel yorumun icin, en kisa sürede ziyaret edecegim

      Sil
  7. yolum düşerse kesin aklımda olcak =)

    YanıtlaSil
  8. ABSOlutely yummy dear!!! And you’ve got a gorgeous blog too!!!
    Check out my blog and if you feel like drinking a sip of ABSOstyle with me, we could followed each other by GFC + Bloglovin’ … ;) I’ll be waiting for you!!!

    ABSOkisses!
    Estefanía J. ABSOstyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estefania thank you for your comment. I ll visit your blog

      Sil
  9. Karnım acıktı. Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de suan karnim cok ac:( En kisa surede bloguna ugrayacagim

      Sil
  10. Tam da karnım acıkmışken ve de bugün daha hiç lüzumsuz bişey yemedim ne güzel diye düşünürken, yapılır mı şimdi bu bana, ha?? :))

    Canım, çok teşekkürler yorumların için bu arada

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim canin cektiyse, sen sakin oyalanmadan direk en yakin sosisli yapan bir yere git ve ye ki simdi kendimi mesul hissetmeyeyim. Bebisin ac kalmasin:)

      Sil
  11. şu an o kadar olmak istedim ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miacim yolun duserse ugramalisin gercekten cok guzel bence

      Sil
  12. bu yaz izmire yolum dusecek ve bu lezzeti gidip yerinde tatmak isterim
    blogunada bayildim
    benim blogumada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Tatli kiraz yanlislik olmasin, izmit'te dayicim var, izmir de degil:)

    Guzel yorumun icin tesekkur ederim, en kisa surede ziyaret edecegim ben de:)

    YanıtlaSil
  14. İzmit'e yolum düşerse mutlaka gideyim:) Teşekkürler öneri için:)

    YanıtlaSil
  15. Ben izmit'e kaç kez gittim ama varlığından haberim yoktu böyle bir yerin. Sanırım bu güzel tanıtım postlarından sonra soluğu mutfakta alacağım ben :) mmm çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.