Sayfalar

5 Ocak 2014 Pazar

Pizza İl Forno

Daha çok yeni olmasına rağmen adını sürekli övgüyle duyduğum için, uzun zamandır gidilecek yerler listemde yer almaktaydı. Yazının başlığından da anlaşılacağı gibi, Pizza İl Forno'dan bahsediyorum. Ankara'da bence en iyi pizza yapanlar listesinin başlarında yer alır diye gönül rahatlığıyla diyebilirim.

Öncelikle mekandan bahsedeyim, aynı İtalya'daki gibi, lüks yok, sıcaklık var, kırmızı beyaz pötikare masa örtüleri, fonda güzel müzikler, basit masa sandalyeler. İç mekan küçük sayılabilir, bu da mekanı daha sıcak kılıyor. İşletmecisi Utku Bey misafirleri ile çok ilgili, hangi masanın siparişi hangi aşamada, içecekleri mi bitti, hepsini takip ediyor. Müşterilerle içten ilgileniyor, bu işin okulunu okumuş, okurken de mesleği mutfağında öğrenmeye başlamış. Mezzaluna'da çalışırken, hatta ustası şuan Peperoncino'nun sahibi Daniel Evangelista imiş. Bekleyen yazılarımın arasında uzun zamandır Peperoncino da var, yakın zamanda gözünüzün gönlünüzün doyacağı bir yazı daha gelecek.

Pizzalara gelecek olursak, daha çok yeni olmalarına rağmen, efsanaleşmiş dört peynirli pizzasını şiddetle tavsiye ederim. Ben pizzada ince hamur severim, hamurun inceliği, lezzeti çok ayarındaydı. Mozzarella, fontina, rokfor ve beyaz peynir...On numara beş yıldız diyeyim siz anlayın:)

Eşim de et ağırlıklı sevdiği için, ona da şarküteri pizza söyledik. İçinde yok yoktu. Pizzayı ben daha hafif malzemelerle sevdiğim için, bana yoğun geldi ama et ağırlıklı seven kişilerin bayılacağını söyleyebilirim. Bir de Peperoni pizzaları da ünlü ama çok aç olmadığımız için iki orta boy pizza yeterli dedik. Ayrıca, gerçek İtalyan restoranlarında olduğu gibi ketçap, mayonez yok. Onun yerine masalarda zeytinyağı var. Daha ne olsun:)


Kapanışı da İtalyan usulü olsun diyerek tiramisu ile yaptık. Tiramisu ile çok aram olmadığı için çok yorum yapamayacağım ama başkalarından duyduğum Ankara'da en iyi tiramisu denilebilinir şeklinde. Ayrıca pizzanızı yedikten sonra, kupa bardakta çay getiriyorlar. Oh mis!


Fiyatlar bu kalitede pizza yemek için gayet makul. Menüyü yayınlayayım da gitmek isteyenler için fikir olabilir. Şimdilik şarap vs alkol yok.

Çankaya bölgesine paket servisi var. Atakule, Ayrancı, Yıldız bölgesine. Ne diyeyim bugüne kadar gitmediğim günlere yazık dedim. Pizza sevenlerdenseniz kesinlikle denemelisiniz.

Adres: Yıldızevler Mahallesi. 720. Sokak No: 2/B Çankaya Ankara
Tel: 0312 440 34 44

10 yorum:

  1. burası benim de uzun zamandır gitmek istediğim bi yer.. bi türlü fırsat bulamamıştım ama o 4 peynirli pizza için şu saatte bile koşarak gidebilirim galiba.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcucum kesinlikle en kısa sürede gitmelisin, bayılacaksın!

      Sil
  2. Ama bu saatte bu yazıyı yayınlamak ayıp olmadı mı biraz?
    Il Forno'yla ilgili yorumlarına aynen katılıyorum, pek güzel yazmışsın. Hamurun inceliği, üstündeki domates sos, malzemenin kalitesi, acılı zeytinyağı, gerçekten de on numara bir iş çıkarıyorlar. Uzun ömürler diliyorum kendilerine. Hepimiz hayrına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla yorumlara geç dönüyorum ve yine bir geç saat. Keşke şu saatte açık olsa da koşa koşa gidip o muhteşem pizzalardan yesem

      Sil
  3. Öneri için teşekkürler. Biz de Ankara'da gidecek yer arıyorduk.
    mommyslifetime.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya kesin gidin, kesinlikle pişman olmayacaksın

      Sil
  4. BloğunBloğunuz çok hoş takipteyim bundan sonra bana da bekliyorum sevgiler :)
    pisimel.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:)

      Sil
  5. pizza ve tıramusu benı benden aldı *-* bloğuma beklerım

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.