Sayfalar

9 Şubat 2014 Pazar

Delft

Delft, Belçika-Hollanda gezimizde beni en etkileyen ikinci yer. Hollanda'ya gitmişken, görmeden dönmek istemediğim bir şehirdi. Duyduğum övgüleri kesinlikle hak ediyormuş. Brugge'u andırır şekilde, bozulmamış hali ile yine başka bir yüzyılı yaşatan bir şehir.

Otel olarak booking.com'daki güzel yorumları dikkate alıp, Hotel Leeuwenbrug'de kaldık. Otel temizdi, kahvaltı menüsü güzeldi. Biz memnun kaldık.

Delft'e gelecek olursak, küçüçük şehirde birbirinden güzel cafe ve restoranlar var. Biz de tripadvisor araştırmalarımızda bir numara çıkan t' Vermeertje adlı restoranda yemek istedik. Önceden rezervasyon yaptırmadık ama bazı dönemlerde kapıdan dönen çok oluyormuş. Küçük bir restoran, yemeklerin piştiği alan ile yemek yenilen yer aynı yerde. Yemekleri seçmeli fiks menü aldık. 3 çeşit yerseniz (1 başlangıç, 1 ana yemek ve 1 tatlı) 30 Euro idi. 4 çeşit alırsanız 36 Euro idi. Mümkün olduğunca farklı şeyler denemek için ben 3 çeşitlik menüden, eşim de 4 çeşitlik menüden aldı. Yemekler oldukça lezzetli ve özenliydi. Eşim  bu restoranın yakında Michelin yıldızı alabileceğini söylüyor. Bence de neden olmasın?


Delft'de kapsamlı kilise turu vs yapmadık. Sokaklarda yürüdük, pazar alanını gezdik. Delft için biblo şehir diyebilirim. Hani Hollandalı iki çocuğun öpüştüğü mavi beyaz porselenler vardır ya oradaki mavi tonu Delft mavisidir.

Pazar yerinin orada bir peynirci dükkanı gördük. Dönüş günümüzün yaklaşmış olması sebebi ile peynirlerimizi aldık. Peynirci dükkanında birbirinden farklı çeşitlerde peynirler var, denediklerimizin hepsi bizim gözümüzü döndürdü. 11 farklı çeşit peynir aldık, dönünce o peynirlerin evde şarap eşliğinde keyfini baya sürdük.
Hollanda'nın diğer şehirlerinden özellikle Den Haag'ı beğendik. Rotterdam ise büyük bir liman şehri, bence başka bir numarası yok. Delft bence Hollanda'ya gidiyorsanız, muhakkak uğrayın, pişman olmazsınız diyeceğim bir yer. Bir sonraki yazıda gezme sıralamasına göre yapacak olursak, Brüksel ve Antwerp olması lazım ama Belçika'yı (Brugge'ü bir kenara koyarsak) hiç sevmedim, bir daha gidecek olursam sadece Brugge'de kalırım, diğer şehirlere uğramam bile. Neyse efendim genel anlamıyla çok güzel gezip, çok güzel yemekler yediğimiz, her anından keyif aldığımız bir gezi oldu. Bakalım bir sonraki gezi nereye olacak?

4 yorum:

  1. Yazdıklarını okudukça, fotoğraflarını gördükçe, bir daha bir daha gidesim geliyor oralara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayende Delft'i görmüş oldum, iyi ki önermişsin. Bir kere daha gitmek lazım

      Sil
  2. Hıımm canım NW de güzel gezmissiniz :) peynir şarap ikilisine katılmayı isterdim doğrusu :)) çoktandir şarap içmediği mi fark ettim bak :) bambaşka kültürler görmek bize de nasip olsun allaaammm :))) muckss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dönünce şarap içtim, sonrasında baya ara verdim. Şimdi senin yorumunu görünce canım istedi. İnşallah canım hepimize nasip olsun, dünyada görecek çok yer var

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.