Sayfalar

23 Mayıs 2014 Cuma

Beyaz Yalı Butik Otel

Günlük hayatın koşturmacasında bazen insanın bir durması gerekiyor. Anın farkına varması ve hatta mümkünse kendini şımartması...Mayıs ayının ortasında kendim için bir mola verdim ve huzurun, dinginliğin adresine doğru yola çıktım. Bundan sonra yazacaklarım ve paylaşacağım fotoğraflar, yaptığınız işi bırakmanıza ve hatta hatta tatil planlarınızı öne almanıza sebep olabilir...

Bu oteli kardeşim buldu. Ayvalık'a yıllardır gitmeme rağmen, bu otelden haberim yoktu. Zaten bir senedir otel olarak hizmet veriyorlarmış. Bu kadar kısa sürede, böyle güzel hizmet görünce insanın şapka çıkarası geliyor. Hikayenin başına dönecek olursak, Ayvalık'a gittiğimizde bizi yağmur karşıladı. Otel şehrin merkezinde olduğu için kolayca otelimizi bulduk, tabi check in saatinden önce gittiğimiz için sıkıntı olur mu diye de düşündük. Otelin kapısını çaldığımızda (tam tabir kapı çalmak çünkü bu bina/ yalı eskiden ev olarak kullanılıyormuş, dolayısıyla sanki otele değil de eve girer gibi girdik) bizi güler yüzlü Tuğba Hanım ve Murat Bey karşıladı. Sanki yıllardır görmediğimiz ama çok sevdiğimiz akrabamızı ziyarete gelmişiz gibi içten gülümsemeleri ile...Kapıdan içeri girmez güler yüzün haricinde otelin içinden de büyülendik, denizi görünce hele mest olduk. Odamız bizim için hazırlandı, karnımızın aç olup olmadığı soruldu. Biz de bütün gece seyahat ettiğimiz için kurt gibi acıkmıştık ve nerede kahvaltı yapsak diye düşünüyorduk. O yüzden sizlere kahvaltı hazırlayayım önerisini hemen kabul ettik. Sonuçta bulunduğumuz mekanın güzelliği ve önümüzdeki manzaranın güzelliği karşısında başka bir yere gitmeye gerek yoktu. Kahvaltı olarak gelenleri de görünce, iyice mest olduk. Tatilimiz böylece güzel başlamış oldu.

Bu tatildeki amacım esasında hiç bir şey yapmamaktı. Ankara'da yaşadığım için denizi çok özlüyorum, o yüzden boş boş oturup denizi izlemek, kitap okumak, güneşte hafif mayışarak uyuya kalmak en büyük hedefimdi. Fazlasıyla yerine getirdiğim bir tatil oldu. Ara ara otelden çıkıp dışarıda yürümeye gittik, antikacıları gezdik ama otelin verdiği huzuru o kadar çok sevince koşa koşa otele döndük.




Otel oda kahvaltı olarak hizmet veriyor. Her sabah kahvaltıda Tuğba Hanım'ın hazırladığı börekler, pankekler...Herşey çok özenli. Herşey dahil otel konseptlerindeki gibi herşeyin milyon çeşidi yok, öz ve rafine...Yediğiniz şeyler hem göze hem mideye hitap ediyor. Kahvaltı tabi güzel olunca bir de muhteşem deniz manzarası eklenince (manzara deyince uzak zannetmeyin denizin dibinde kahvaltı yapıyorsunuz, mis gibi deniz kokusunu içinize çeke çeke) çay keyfi de uzun sürüyor.  İki gün boyunca kahvaltıdan sonra, otelin iskelesinde güneşlenerek keyfini çıkardık. Bazen içkimizi yudumladık, bazen keyfimizi içtik. Her halde bu tatili en iyi "Anı Yaşa" cümlesi özetler :)

Otele gelecek olursak, odalar standart oda boyutunda. Otelin ortak kullanım alanları çok zevkli döşenmiş. Tuğba Hanım seramik kökenli olduğu için otelde çok tatlı seramik heykeller var. Mayıs ayı olduğu için akşamları biraz serindi. Hatta döneceğimiz akşam şömineyi yaktık. Karşısındaki kanepede kitap okuduk. Bu sefer de sanki kış evindeymişiz gibi hissettim. Gün boyunca ayaklarımı denize soktuğum için midemi üşüttüm. Otel sahipleri öğrenince hemen nane limon yaptılar, kendimizi iyi hissetmemiz için ne gerekiyorsa yaptılar desem daha doğru olur sanırım. Şöminede odunlar yandıkça çıkan çıtır çıtır seslerin yanında, evi mis gibi bir odun kokusu sardı. 


Beyaz Yalı Butik Otel'den çok ama çok memnun kaldım. Kafa dinlemek, kendini şımartmak isteyen herkese gönül rahatlığıyla öneririm. Bu otelin tadı damağımda kaldı.







31 yorum:

  1. Offff bee!!! Kuzumm bu nasıl güzel bir yermiş, oradaymışım, yaşıyormuş gibi okudum... Muhteşemm :) canımm çok şanslısın, tam da aradığın huzur burdaymış ne güzel, :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim tam aradığım şeydi. Ben de çok beğendim

      Sil
  2. en cok ıhtıyacım olan sey bu suanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çok ihtiyacım vardı ilaç gibi geldi

      Sil
  3. O hafta sonu Ayvalık'a gitmiş olduğunu öğrenince çok üzülmüştüm niye biz de böyle bir kaçamak yapmadık diye.. yazını ve fotoğraflarını görünce daha da hayıflandım.. okurken bi anlamda yaşadığın huzuru hissettim.. onun haricinde otel gerçekten çok güzel, özenle döşenmiş gibi gözüküyor ve bahçenin denizin hemen yanında olması çok iyi bir rahatlık.. sayende, kalınacak yerler listeme eklendi bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İremcim ankaradan bir tek yol çok uzun o yüzden iyice gözü karartmak lazım. Ama yolda çekilen çileye fazlasıyla değiyor

      Sil
  4. sevgili Lulu,
    gerçekten harika görünüyor her şey!
    ne iyi etmişsiniz;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım eminim sen de çok seversin.fırsatın olursa muhakkak gitmelisin

      Sil
  5. Bu yazıyı ikinci okuyuşum, ikisinde de resmen deniz havası getirdin burnuma...

    YanıtlaSil
  6. Kuzum bir haftasonu beraber de gideriz

    YanıtlaSil
  7. Siz orada 2 kardeş deniz kenarında tatilinizi yaptınız. Eeee bizde burda cızbız yapıp yedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla biz de size özendik:) bir dahakine inşallah hep beraber oluruz

      Sil
  8. Gece gece tatile çıktım. Çok güzel paylaşım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Breeze çok teşekkürler, arada bir ben de fotoğrafları açıp tekrar tekrar bakıyorum

      Sil
  9. Ev görünümlü otel , çok güzelmiş gerçekten :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzeldi, konforu da ev sahipleri de gerçekten kendi evin gibi hissetmene sebep oluyordu

      Sil
  10. kıskandım desem :( uf yaaa tatillenesim geldi Lulu.Hemen gidip kocamın başını yiyim tatil için (;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piç ses valla ben de kocamın başını yiyebilirim, sonuçta tatile kardeşimle gittim, kocamla bir tatil hakkım kalmıştır değil mi:) Başını yiyebilirim:)

      Sil
  11. Bi iyi geldi ki bu görüntüler ve senin hoşnut kalman, kendim gitmiş gibi oldum :) bana da yaradı yani. Hayal güzel şey ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da yaramasına çok sevindim Füsuncum. Senin postlarındaki bahçe görüntüleri, çiçekler de bana yarıyor:)

      Sil
  12. ayyyy ayvalıık bayılırıım. geçen yaz gitmiştim. bu yaz da niyetim var bakalım. şehir içinde bi yerde kaldım. bu oteli not aldım bakalıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep ben de Ayvalık'a bayılırım. Hele ki çok dolu olmadığı zamanlarda. Bu oteli kesin not al, memnun kalırsın

      Sil
  13. ama bloguma baksan yaaaa sana bişi var kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep akşam akşam çok mutlu ettin beni, çok teşekkürler

      Sil
  14. Bloğunuzu yeni keşfettim, Beyaz Yalı Otel'i ben de bayıldım, Mart'ta bir kaçamak yapmıştık eşimle:) Ortak noktalarımızdan birisi de bu yaz Istanbuldan Ankara'ya taşınıyoruz:) Aslında Ankaralıyım ama 8 yıl oldu ayrılalı, çok değişmiştir mutlaka:) Bloğumu canlandırmayı da çok istiyorum, umarım bir yerlerde karşılaşır, hoş beş ederiz, sevgilerle..

    YanıtlaSil
  15. Beyaz yalı ya tekrar gidesim var. Ben de o kadar sevdim ki ne zaman huzurlu bir yer hayal etsem aklıma beyaz yalı gelir. İstanbul'dan Ankara 'ya hoş gelirsiniz. Ne zaman taşınıyorsunuz. Taşınınca bir şeye ihtiyacın olursa haber ver, ve muhakkak bir şeyler içelim, sohbet edelim:)

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkürler:) Temmuz'da taşınacağız her şey yolunda giderse:) Çok isterim tanışmayı, haberleşelim!

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.