Sayfalar

28 Ağustos 2014 Perşembe

Ankara'da En İyi Kahvaltı


Haftasonu yaklaştıkça ben de hafta sonu için en iyi kahvaltı önerileri vs diye araştırırım. Nedense Ankara'da çok içime sinen kahvaltıcı bulamamıştım. Açık büfe brunchlardan bahsetmiyorum, kahvaltı saatinde zeytinyağlı fasülye görmeyi sevmiyorum. Benim için güzel kahvaltı kaliteli kahvaltılıklardan oluşur, evdeki tarzda serpme olmasını da tercih ederim.

Şimdi sıkı durun, Ankara'daki bombastik keşfimizden bahsetmek istiyorum. Öncelikle burayı mantısever bir çift olarak keşfettik. Bolu usulü mantıyı yiyince, fazlasıyla sınıfı geçti bizden. Ankara'da en iyi mantıcı diyebilirim. Mideye oturmayan cinsten. Neyse efendim mantı başka bir yazının konusu olsun, şimdi konumuz kahvaltı:)

Balgat civarında Kardeşim Mantı'dan bahsediyorum. Sahibi Deniz Hanım daha başından sanki evine misafir gitmişiz gibi içtenlikle karşıladı. Tatlı sohbeti ve güler yüzü için bile gitmeye değer.


Kahvaltı tam istediğim şekilde serpme. Kahvaltıda olmazsa olmazlarımdan birisi güzel ekmektir. Hele köy ekmeği olursa yemede yanında yat derim:) Öncelikle kahvaltıda tam kararında, tadı damağında kalan lezzetler var. Örneğin, acıka. Acıkanın aroması ananemin yaptığı gibiydi. Salçası, cevizi tam ayarındaydı. Resmen tabağı sıyırdım:) Bunun yanında reçeller, zeytinler, peynirler de kaliteliydi. Sofraya gelen kaymağı, sıcak ekmeklere süre süre doyamadık. Kaymak bir gün önce Bolu'dan gelmiş, mis gibiydi. Tereyağ da Bolu tereyağıydı. Bolu'nun tereyağı çok güzel olur, ailem özellikle Bolu'dan getirtir, hafif tuzlu, açık renkli. Her yerde sofraya gelen hazır tereyağlardan sonra, bu terayağ sayesinde cennete düştük dedik. Yumurtamız, çayımız da her şey dört dörtlüktü.

 



Milyon çeşitten oluşan bir kahvaltı değil ama kesinlikle tadı damağınızda kalan, doyurucu ve keyif veren bir kahvaltı. Kişi başı 25 TL. Bahçe içinde, güzel dekore edilmiş bir yer. Belirtmekte fayda var, bilenler geliyor, memnun kalan arkadaşlarına söylüyor, bu sefer onlar da geliyor derken, ağızdan ağıza ünlü olmuş bir yer. Hal böyle olunca, hafta sonu ayakta kalmamanız için rezervayon yaptırmanızda fayda var. Şimdi rezervasyon deyince, gözünüz korkmasın, şımşıkırdak bir mekan değil, oldukça samimi bir yer.



Böyle bir yeri Ankara'ya kazandırdığı için, Deniz Hanım'a teşekkür ederim. Biz her seferinde çok memnun ayrıldık. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.



Kardeşim Mantı
Çetin Emeç Bulvarı 1368 Sokak 4/B
Balgat/ANKARA

Tel: 0312 285 85 56

16 yorum:

  1. oooo hepsi süper görünüyor
    gölbaşı yolunda ki hamlakitin kahvaltısı güzel diyorlar kuymak fln yapıyormuş
    bende açık büfeleri sevmiyorum adi ballar sekere gömülmüş reçeller ve marketten alınmış tereyağı ne anladım ben o kahvaltıdan diyip gitmiyorum evde yaptığım kahvaltı daha sağlıklı
    gidince verdiğimiz paraya da deysin güzel olsun farklı olsun istiyor insan farklı el ypımı reçeller börekler arıyor benim gözüm açıkcası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekincim hamlakiti hiç duymamıştım ben de onu not edeyim. evde yediklerimiz bana da daha sağlıklı geliyor. gittiğim yerde de ev yapımı reçel vs gözüm arıyor

      Sil
  2. Lulu sen hep yaz hep yaz, biz de hep yiyelim yiyelim =)

    YanıtlaSil
  3. Ooo hersey harika gorunuyor canım, ozellikle kaymak kısmı ilgi alanım ;) bu arada Luluumm Ankarada siz bide Sibel'in Kurabiye Evini deneyin :)) Öptük sizi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel'in kurabiye evi kıyas kabul etmiyor, Ankara'da nereye gitsem senin kahvaltının yanında sıfır kalır canım

      Sil
  4. Eşim de ben de Balgat'ta çalıştığımız için burayı bilmesek çok ayıp olurdu :) Biz mantısını iş çıkışlarında çok severek yiyorduk, onlar her seferinde sabah da kahvaltıya bekleriz diyorlardı, bilseydik giderdik bir sabah uykumuza kıyıp :) Şimdi ise kahvaltıya gitmek farz oldu, acıka dedin ya kalbimin orta yerinden vurdun beni ♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de mantı ile keşfettik. mantısı da çok güzel, kahvaltısı da mantısı kadar iddialı

      Sil
  5. hiç haberim yoktu,neredeyse hergün geçerim çetinemeçten.gidilecek lisesine ekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ben de yillardir Ankara'liyim, hic duymamistim burayi... Aileme derhal tavsiye ediyorum onden ilk firsatta gitsinler, sonra ben de Ankara'ya gider gitmez beraber bir daha deneriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ailen o zaman gitsin, beğenirseler sen de gelir gelmez beraber gidersiniz

      Sil
  7. Balgat bana biraz uzak düşse de gitmeyi kafaya koydum. Teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  8. balgat bana uzak düşse de gitmeyi kafaya koydum. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  9. Öneri için teşekkürler ve kahvaltı konusunda aynı şeyi düşünüyoruz. Bende taze fasülyeyi akşam yemeğinde severim:)

    YanıtlaSil
  10. Yıllardır Ankara'daki kahvaltılarda umduğumu bulamadım. En son Ümitköy'deki SadoBy restorandan çok memnun kaldık, buraya da bir not olarak bırakmış olayım:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.