Sayfalar

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Mimlenmek yine yeni yeniden:)

Bu mim olayini seviyorum, bir soruyla, bir konuyla bir cok insanin fikrini ogreniyorsun ve bir yandan da kendine ayna tutuyorsun. Mayis ayimin ilk miminde Bir Ince Ses ve Giz'li Teras beni mimlemisler, mayis dedigime bakmayin, Nisan'da mimlediler, ama bu aralar o kadar yogunum ki, simdi cevaplayabiliyorum.
Yeni mim konumuz
Mim konusu: Blog açma hikayeniz... Buralara yolunuz nasıl düştü ve neler hissediyorsunuz bir anlatın bakalım?
Blog benim icin cok yeni bir sey, bir yandan da bu kadar gec kesfettigim icin uzuldugum bir sey. Yillardir bir sekilde icimde yazma istegi olan bir insanim. Ilkokulda kendi capimda, mahallenin cocuklarini orgutleyerek, kendi dergimizi cikarmistik. Dergi nedir bilmeden, kendimce biraz Milliyet Cocuk tadinda yazilar, bilmeceler takiliyordum, sonra mahalleliye satmak icin kapi kapi geziyordum.Buyudum universite yillarimda bir internet sitesinde mezun oldugum uzmanlik alanimla ilgili biraz eglenceli biraz teorik yazilar yazdim. Sonra kendi isimi yapmadim, yazi yazmayi da biraktim. Gezmeyi, anlatmayi, yemegi seven bir insan olarak, her yedigimi, her gordugumu ona buna anlattim anlatmasina daaaaa.... Soz ucar yazi kalir misali...Soylemek yetmedi, yazmak istedim, icimden gecenleri soylemek, hem baskalarina, hem de kendime...Bir yandan ic dokus yeri olsun istedim ama bir yandan da  ya kimse okumazsa diye endise ettim, hem kendim icin yazmak istiyordum, hem de tanidigim tanimadigim bir suru insan icin. Yillardir takip ettigim bir blog vardi. Lacin Tenel... O ne dikmis, ne yazmis vs  bir sekilde her gun sayfasina girip bakiyordum, en baslarda bu blog dunyasindan oyle uzaktim ki, izlemeye bile almamistim, yorum bile yapmamistim... Sonra yavas yavas kesfetmeye basladim bu dunyayi...
Kasim ayinda Tunus'a is icin gittigimde, arkadaslarima ben fotograflari cekmeden yemegi yedirmedigimi fark ettim. Nereye gitsem fotograf cektigimi... Bu icten ice gelen bir paylasma istegi idi. Doner donmez blog nasil acilir diye internete girdim. En basta Lacin'e tesekkur maili attim farkinda olmasa da yazmaya tesvik ettigi icin. Sonra baska bloglar kesfetmeye basladim, yeni arkadaslarim oldu, yuzyuze tanimasam da nasillar diye merak ettiklerim, yazdiklarini okumadan edemediklerim... Onceleri bir yandan icimden yazmak geliyordu bir yandan da klavyeden parmaklarimi cekiyordum. Kimse okumuyordu ama ya okurlarsa, begenirler miydi, izlemeye alirlar miydi. Yavas yavas izlemeye alanlar oldu, her izlemeye alan kisiye, her yoruma o kadar seviniyordum ki... Ben kim icin yaziyordum, kendim icin mi, baskasi icin mi...? Her ikisi de....Oradan buradan bahsetmek, hayatimin, dusunduklerimin kaydini tutmak ve icimi dokmek, bir yandan bunlari paylasmak ve daha cok kisiye ulasmak....
Gelen her yoruma seviniyorum, sayfamda benim haricimde online birisi olursa icten ice muzip guluyorum, artan her takipciye deli gibi seviniyorum. Bu benim blogum ile ilgili olan kismi. Ayni zamanda bizden birileri bir yerlerde odul alinca, gazeteye, dergiye cikinca seviniyor, bizden birisinin basina kotu bir sey geldiginde de bir o kadar uzuluyorum..
Benim icimden disariya cikanlar iste burada yazdiklarim, ayni bir deniz gibi, benden Kiyiya Vuranlar....Sozu galiba uzattim, sozun ozu ben de buradayim ve iyi ki blogumu acmisim....
Ve mimliyorummmm!
Fashion Women Bella
Rebel Takipte
Dalga Sesleri/
Cadde
Modafobik
Ufurukten Prenses
Birileri Anlatsin
Pembe Fiyonk
Gaia in Love

BeTwinUs
fotokaynak

10 yorum:

  1. Sonra başka bloglar keşfetmeye başladım.... bu cümleden sonra sanki kendimi okumaya başladım.. Bi zamanlar hiç izleyicim olmayacak diye düşünüyoken şimdi 100'ün üzerinde izleyicim var. Ama yorum geldiği zaman ki heyecanım hiç değişmedi. Her mailde yüzümde bi tebessüm oluyo... Şu an senden bi mail geldi ama yorumu tamamlamadan bakmak istemedim ama yine heyecanlandım.. Neyse fazla uzatmayayım yoksa meraktan çatlıcam :D

    YanıtlaSil
  2. e bi yerde de ben :)

    iyi ki keşfetmişsin burayı

    YanıtlaSil
  3. bende aynı senin gibi hissetmiştim canım insan izlendikçe, yorumlar geldikçe seviniyor :)

    YanıtlaSil
  4. Ama ben ütopik prenses değilim ki :))
    Üfürükten prensesim ,oyy çok güldüm..
    bir mesaj mı vermek istedin bana :D

    YanıtlaSil
  5. Bir Ince Ses, galiba hepimizin ortak hisleri bunlar. Mim icin ayrica tekrar tesekkurler

    Miacim: Valla tabiki de bir yandan sen:) Iyi ki buradayim ve sizlerle tanismisim

    Gok: Hem de nasil seviniyor, bu yorumlari okurken, cevaplarken benden mutlusu yok:)

    Ufurukten prenses: Cok utandim:( Neden oyle yazdim anlamadim valla mesaj vermiyorum ufurukten prensesim:) Mim'in senindir!

    YanıtlaSil
  6. Canım ne güzel bir hikayen varmış senin. Anlatış biçimini de çok sevdim ve okurken o ortak noktalarde elimde olmadan gülümsedim. Artan yorumlar izleyiciler ve bloggerlarla ilgili en ufak bir habere duyarlılık göstermek... :)) bir de burada sürekli takip ettiğin birisi 1 hafta yazmasa deli gibi merak etmek :) bu sebepten buradaki arkadaşlıkların gerçek olduğuna inanıyorum ben, ortam sanal olsa da :)

    Canım betwin usı mimleyerek kuyruğunu yutan yılan olmuş, gizli terasta onun da hikayesi var daha önce anlatmıştım aslında terastan da önce br proje diye:))

    YanıtlaSil
  7. bende aynı şekilde başladım yaaa başka blogların dünyasını keşfederek resim çekerek=)

    YanıtlaSil
  8. Gizcim cok tesekkur ederim, anlatis bicimimi sevmeme de cok sevindim. Ayni sekilde ben de bu arkadaslarimizin gercek olduguna inaniyorum, illa her gun yuzyuze gorusmek degil arkadaslik, onemli olan birbirini anlayabilmek. Bu arada ben betwin us i anlattigini nasil olduysa kacirmisim:( Hemen arsiv yazilarina bakiyorum:)

    CMOS: Baska bloglar demek ki bize ilham verdi ve blog dunyasina adim attik:) Baska bloglar aleminin artik biz de bir uyesiyiz:) Degil mi CMOS?

    YanıtlaSil
  9. Mim için çok teşekkür ederim. Blog açma hikayeleri hep birbirine benziyor demekki ortak duygularla açılıyor. Bu aralar çok yoğunum daha doğrusu evde pek olamıyorum. Müsait bir zamanda bu mimi cevaplayacağım.

    YanıtlaSil
  10. Birileri Anlatsin: Canim mimin son kullanma tarihi sana bagli, musait oldugun zaman cevaplarsin.Seve seve beklerim:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.