Sayfalar

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Roma 3

Roma'da 3. gun ve bir Pazar gunu. Istikametler: Kolezyum, Roman Forumu, Palatino, Piazza Venezia ve Pantheon.Oncelikle Kolezyum'da sirayi gorunce (Indirimdeki Mango kuyrugu gibi hic abartmiyorum) pes etmeyin. Daha once dedigim Roma pass karti aldiysaniz yavas yavas siranin basina dogru ilerleyin, orada kartinizin okundugu turnikeler var. Acikcasi daha onceden okuyup gitmeseydim kesinlikle orada siranin bana gelmesini beklerdim. Sozun ozu siranin onune gidin, su Roma pass'i iyi ki almisim deyin ve kendinizi Kolezyum'un icinde bulun:)

Kolezyum 19. yy'a kadar dunyanin en buyuk anfi tiyatrosu imis. Ve Kolezyum'un Iceriden Gorunusu

Buradan cikinca hemen sol tarafinizda yer alan Zafer Taki

Ve her yerde adi gecen Piazza Venezia.Bazi sitelerde burada yemek yemeden gelmeyin diyordu. Ben de bunu okudum ya illa orada yiyecegiz. Gidince orada bir suru kafe olacak zannediyorum.Tamam haksizlik etmeyeyim var mi var ama bende de galiba bu okuduklarim beklenti yaratti. Gidene kadar acliktan olduk, gidince amannnn dedik biraz daha sabredelim. Bence Roma'da illa orada illa burada yemek yiyin gibi seylere takilmayin. Tabi gurme degilseniz amac keyif almak! Ortam zaten hos, pizzalar makarnalar da gayet guzel. O yuzden gozunuze hos gelen yerde keyfinize bakin. Piazza Venezia'da yiyecegiz diye ara sokakta gordugum hos bir restoranda yemedik ya ben ona yanarim:(

Burasi da mimarlik derslerinde ornek olarak anlatilan Pantheon. Ust kisminda daire seklinde bir aciklik var. Iceriden yukari bakinca gokyuzunu gorebiliyorsunuz. Biz gittigimizde yagmur yagiyordu. Hos bir manzara idi.

L'Isola Tiberina, Tiber nehri uzerindeki kucuk adacik


Bunlarin haricinde Roma'da da her yerde oldugu gibi sokak saticilari var. Polislerden(Carabiniere) inanilmaz korkuyorlar. Zabitayi goren tabanlari yagliyor:) Biz birkac kovalamacaya denk geldik. Burada polis arabalari Alfa Romeo:) Veeeee birkac iyi adam, carabiniere!

Roma'da her yerde kucucuk sirin mi sirin arabalar, her yerde Vespa, Smart ve Fiat 500....Bu araba benim olsun! Fotografa baktikca yuzumu gulumsetiyor:)

Ve malesef bir tatilin daha sonu:(



11 yorum:

  1. Arabayı satıyolar mı ? Parası neyse veririm.. Okula bunla gelsem bmv mercedes falan tırt kalır :D

    YanıtlaSil
  2. ühüüü... bitmeseydi :( keyifle okudum yine, yeniden gezmiş gibi oldum :) ben de o küçük arabalara bayıldım, keşke istanbul'da da bu kadar yaygın olsalar di' mi? :)

    YanıtlaSil
  3. Bir Ince Ses: Kesinlikle Bmw ve Mercedes'den ve diger luks arabalardan daha havali. Oradayken bu arabanin basinda neredeyse 1 saat gecirdik. Bir suru fotografimiz var. Plakasinda da Roma yaziyor Daha ne olsun:) Kesinlikle bu araba burada satilsin kampanyasi duzenleyesim var:)

    Lacivertojelikiz: Simdi kendimi cok onemli bir dizinin sonunu yazmisim da bosluga dusmus gibi hissediyorum:( Uhuuu ki ne uhuuuu:( Keske o arabalar burada her sokakta olsa. O arabalari gordukce de biz mutlu olsak:)

    YanıtlaSil
  4. ben de az önce bir Roma postu yaptım ama tamamen yemek içerikli ;) çok hoş bir tesadüf oldu, birbirini güzel tamamladı =)

    YanıtlaSil
  5. Iremcim senin yorumunu gorunce sana hemen cevap yazmak yerine, gozlerim yerinden firladi, neee Roma miiii, ne yemeeeeeek mi diyerek, hemen postuna isinlandim. Ne guzel yemekler onlar:) Hakikatten iyi denk gelmis:)

    YanıtlaSil
  6. Romayı başka bir gözle görmek farklıymış :). Fotoğrafları beğendim.

    YanıtlaSil
  7. Lalis, izlemeye aldigini gorunce ben de senin bloguna girdim. Roma basliklarini da gorunce hemen fotograflara bakmaya basladim. Ben de senin fotograflari gorunce bayildim. Hatta bazi yerleri ben gormemisim:( Kendi bloguma donunce de senin yorumunu gordum. Mutlu oldum:)

    YanıtlaSil
  8. Çünkü Roma için üç gün yeterli değil ki. Ben de 3 gün kaldım ama bir çok bölümünü ben de görmedim. Bir kez daha gidip sindire sindire gezmek istiyorum =). Teşekkür ederim :).

    YanıtlaSil
  9. Lalis: Evet bize de yetmedi. Bence boyle sehirleri iyice sindirmek, gundelik hayata bir parca da olsa dahil olmak icin en az 1 ay kalmak gerekli. Malesef calisinca bu kadariyla yetiniyoruz:(

    YanıtlaSil
  10. Hii o son resmin guzelligi nedir oyle caniiim?
    Ben de bir Vespa, bir Fiat500 istiyorum;))

    Sokak saticilari ne yapiskan di mi!

    Yemek yeme hakkinda dediklerine kesinlikle katiliyorum canim; midenin goturdugu yere gitmeli:D

    YanıtlaSil
  11. Sevgi o son foto da benim son gunlerde en cok sevdigim foto oldu. Arabada zaten aklim kaldi:( Senin en azindan oralarda yolda da olsa gorup gulumseme imkanin var. Keske o arabalar burada da olsa:( Vespa ve Fiat500 Italya'da yasayanlarin herhalde olmazsa olmazi:) Sokak saticilari ise ayri bir mevzu,herhalde dunyanin bircok yerinde boyle.

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.