Sayfalar

12 Haziran 2011 Pazar

Incir Receli

Dun Incir Receli filmini izledim. Herkesin ovguyle bahsettigi film. Ben de yarattigi his ise ne super, ne de kotu! Orta halli sevdim. Bazi yonleriyle biraz klise. Ama icindeki ufak detaylarla da keyif alabileceginiz film. Konunun ozu: HIV+ tasiyan bir kiz (Duygu) ile barda tanisan bir cocugun(Metin)hikayesi. Klasik ask hikayesi esasinda, ama bir yandan karsindaki sevdigin bir insansa ve bu virusu tasiyorsan yasaminda aldigin kararlarin nasil etkiledigini anlatiyor. Filmde bir noktada kizin bu virusu nereden kaptigi alanen ortada olmasina ragmen,esas cocugun bu konuyu anlayamamis olmasi ise insana yok artik dedirtebiliyor. Filmde hungur hungur aglayabilirsiniz de veya bir cok noktada gulumseyebilirsiniz.O anki modunuza bagli. Orta halli bir film. Ama cogu Turk filminin ustunde olabilir. Metin rolunu oynayan Sezai Paracikoglu'nun oyunculugunu ise sevdim. Erkeklerin aglamasina uzulen bir insan olarak, filmin son sahnesinde incir recelini yiye yiye agladigi sahne bence gayet iyiydi. Bir de filmdeki Isyan adli sarkiyi sevdim. Filmin hosuma giden repligi ise: "Asıl ucuz olan ne biliyor musun; beş kuruş vermeden savurduğunuz yargılarınız!"
Filmin fragmanini izlemek isterseniz:
 

16 yorum:

  1. ben de çok merak ediyorum bir türlü izleyemedim şimdi daha da çok merak ettim ;)

    YanıtlaSil
  2. Izledikten sonra yorumlarini merak ediyorum Tubitos.

    YanıtlaSil
  3. bana da fragmanlarından klişe ve biraz da yapmacık gibi geldiğinden izlememiştim.
    ama sanırım, şans verebilirim;)

    YanıtlaSil
  4. Ezgi'cim bence de biraz klise. Sinemada izlemek yerine evde de izleyebilirsin. Dedigim gibi orta halli. Izledikten sonra sen de yorumlarini yaz, ben mi boyle hissettim cunku merak ediyorum. Etrafimdaki herkes cok begendim derken ben kotu degil super de degil deyince kendimden suphe ettim

    YanıtlaSil
  5. tam da filmi izlemeye hazırlanırken bunu okumam iyi oldu,önbilgi için teşekkürler ,)

    YanıtlaSil
  6. S♥A : Ne demek efendim. Iyi seyirler

    YanıtlaSil
  7. sevgili lulu,
    sen öyle yazınca sorumluluk hissettim sanırım biraz, izledim;)
    aslında film biter bitmez yorum yazmayı çok tercih etmiyorum. biraz yorumları okumak ve filmin içimde demlenmesini beklemek hoşuma gidiyor...
    an itibariyle söyleyebileceğim: etkilendim, evet. gözyaşlarıma hakim olamadım hatta... ama, evet, tabi ki, çok başarılı bir kurgu/ oyunculuk/ çekim vs göremiyoruz.
    yine de, dediğin gibi, gerçekten "akıyor" film... bir filmden çok fazla şey beklememeyi ilke edindim bir de artık ben:)

    YanıtlaSil
  8. Lulu'cum bende Türk filmlerine karşı bir yargı var, aslında yargı da demek doğru değil çok izledm çok hayalkırıklığına uğradım ve izlemeyi bıraktım. En son bana yeniden izletme isteği uyandıram film Vavien oldu, müthiş başarılıydı. Şimdi İncir Reçel'ini de merak ettim. Müthiş olmasa da kaliteli çekilmiş ortalama Türk filmlerinin üstünde filmler izlemek istiyorum. Teşekkürler tavsiyen için tatlım :)

    YanıtlaSil
  9. Ezgicim:Aynen ben de öyleyim normalde. Ama blogu açtım açalı hemen herşeyi anında paylaşasım geliyor. Bir nevi ağzımda bakla ıslanmıyor. Ben de filmlerden beklentilerimi düşük tutuyorum ki sonunda hayal kırıklığı olmasın.

    Giz: Yargı kesinlikle bende var.Yani sinemaya para verip giriyorsun, sonra tüh diyorsun, keşke yandaki x filme gitseydik diye. Genellikle böyle oluyor bana.Vavien'i izlemedim. Ona karşı da önyargılıydım. Şimdi merak ettim.Dediğim gibi İncir Reçeli çok beklentin yoksa hoş film. Son zamanlarda çekilen Kaybedenler Klubü'nü sevmiştim. 2011'in Türk film favorisi benim.

    YanıtlaSil
  10. aynen:) hele ilk yazmaya başladığım dönem, bloga endeksli yaşıyordum resmen:)
    vavien hakikaten başarılı bence de, epey etkilemişti beni.
    kaybedenler kulübü de öyle...

    YanıtlaSil
  11. Vavien'e +2 geldigine gore,izlemem lazim en kisa surede.

    YanıtlaSil
  12. Lulu, ben de Kaybedenler Kulübüne gidemedim bir türlü ama dvdsini alıp kesinlikle izleyeceğim. Vavien, Fargo tarzı tam bir kara mizah ama çalma çırpma yabancı filmelere özenme olmadan ortaya çıkarılmış orjinal bir film, en çok da bundan sevdim sanırım yerel ögeleri süper oturtmuşlar filmde.

    YanıtlaSil
  13. Kızın ben ölümsüz olmak isterdim dileğini gerçekleştirmesi ve kızın ölmeden önceki söyledikleri çok içime dokunmuştu. Baya ağladım ben sonunda. Hatta isyan şarkısını ne zaman dinlesem içim bir fena oluyor.

    YanıtlaSil
  14. Giz: Firsatini yakalarsan izlemeni oneririm, evde de izleyebilirsin sonucta action sahneleri olmadigi veya 3 boyutlu olmadigi surece evde izlenebilir diye dusunuyorum.

    Lalis: O sarkiyi ben de ilk defa bu filmde dinledim ve gercekten sevdim. Ustuste baya dinledim ama sarki guzel oldugu icin bir anda bikmak istemiyorum. Simdilik dinlemeye ara verdim

    YanıtlaSil
  15. selam,

    açıkçası film hakkında düşündüklerine üzüldüm. bence türk sineması adına yapılmış en iyi romantik dram filmi.. sanki oynamamışlar gibi.. herkes o kadar gerçekçi.. ben filmi sinema da izleme şansını yakalayanlardanım.. bence,film hakkında olumsuz düşünce sahıbı olma nedenleri arasında filimin konusunu bilerek izlemiş olmak olabilir,bence klişi sözü filme biraz haksızlık yapıyor :( neyse kısaca film, diyaloglarıyla,oyuncu performansıyla hele ki müzikleriyle sinema,müzük cd ve dvd ye verdiğim paraları hakediyor. 24 haziran da yeniden sinemalarda.. sonradan keşfedilen bir filmi önyargısız izlemeniz tavsiyesiyle.. :)

    YanıtlaSil
  16. Nr: Her film herkes de aynı tadı bırakmayabilir. Film hakkında bazı noktalarda olumsuz düşüncelerim olsa da film kötüydü demedim.Hatta çoğu Türk filminin üzerinde diye düşüncemi de belirttim. Filmlerden aldığımız tatlar filmin güzelliği kadar o gün izlediğimiz modumuzla da alakalıdır. Belki ben de başka bir zaman izlesem başka türlü düşünebilirim:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.