Sayfalar

19 Eylül 2011 Pazartesi

Benim Neyime Kalamar!

Efendim Cumartesi gunu Besiktas balik pazarina gittim, maksat soyle guzel  bir raki balik sofrasi hazirlamak, evde guzel bir muzik esliginde keyif yapmak...Balik pazarina gittim ya ben kendimi kaybettim. Yani luferler bana ayri bir goz kirpiyor, palamutlar el salliyor, levrekler gel beni al gel beni al diyor...Benim de icimde bir Jamie Oliver yatiyor diyerek, balikciya bana oradan iki tane palamut ver diyorum, sonra kafamda hinzir bir isik cakiyor, orada acayip tipsiz duran kalamara soyle bir goz atiyorum, marifet bunun dondurulmus olanini yapmak degil, marifet bunu temizleyip yapmak diyorum, bana ne oluyor bilmiyorum, kendime bir guzel zoru veriyorum, gaza gelmis halimle elimde balik kokan bir posetle evimin yolunu tutuyorum.

Aydinliga kavustugum o an, kalamari tezgaha koyup, simdi bunlari kim temizleyecek dedigim andir. Ya salak miyim? Ne diye boyle islere kalkisiyorum, acaba hic temizlemeye kalkmadan cope mi atsak falan diye icimden kendime saydiriyorum. Sonra esime de anlatmaya basliyorum, bak buradan tutacakmisiz, birden cekecekmisiz, sonra zaten o kismi- o kisim dedigim kalamarin icinden cikan oyle ahtapotumsu parcalari olan kismi- cekince kalan kismi temizleyip kesecekmisiz diyorum. Diyorum demesine de kendim bile anlamiyorum ne anlattigimi... Sonra amannnn deyip gaza geliyoruz, kalamarlarin icini cikara cikara temizliyoruz:)

Sonuc mu gayet iyi oldu. Ama bir daha mi yok daha neler:)
fotokaynak

14 yorum:

  1. off yemesi bile bu kadar zor olan bişeyi hazırlamak ne kadar zordur kim bilir ! ellerine sağlık diyor ve seni tebrik ediyorum =)

    YanıtlaSil
  2. Alice: Ben de alip pisirme cesareti gosterdigim icin kendimi tebrik ediyorum:) Evet kesinlikle zor, daha sonradan internetten arastirdigimda dolmasini falan da yapiyorlarmis diye gordum, insanlar ne becerikli deyip ic gecirdim:)

    YanıtlaSil
  3. ım baylıyorumm kalamara ama asla cesaret edemem hazırları harıc sanırm :)) yınede bravooooooooooooooooooooo

    YanıtlaSil
  4. Kokosss: Evet kalamar guzel sey ama restoranda onume gelince:)

    YanıtlaSil
  5. haha! :)) sonuçta güzel olmuş ya önemli olan o, medeni cesaretini tebrik ederim şekerim, afiyet olsun..:)


    Wear A Smile!

    YanıtlaSil
  6. kalamarı ben çook severim ve ben de cesaret edemezdim tebrikler :)

    YanıtlaSil
  7. Wear: Valla simdi dusunuyorum da o melul melul bakan hayvanciklari nasil almaya cesaret ettim:) Tesekkur ederim canim

    Mia: Kalamar candir! Cesaret konusunu hic acma, bir daha elimi surebilecegimi zannetmiyorum:)

    YanıtlaSil
  8. okurken cok guldum :)))

    hic kalamar pisirmedim :)
    ama guzel olmus onemli olan o birde zor olduguu bilmek :)

    YanıtlaSil
  9. Ah kuzum kıyamam =). Arada böyle esiyor delilik anları işte =).

    YanıtlaSil
  10. mon clementier: Bir de yaparken mutfagimizda kamera olsaydi inanilmaz eglenirdin. Nereden bulastim ben bu ise diye bir bakislarim vardi ki kalamara:) Evet evet temizleme kismi zor, ama balikcida temizletirsen, evde yapmasi sadece kesip kizartmaya bakar:)

    Lalis: Yaaa ne hallere dustu Lulu:) Aynen oyle delilik baska bir sey degil!

    YanıtlaSil
  11. Aaa yemesi eglenceli onlarin, temizlenmesi degil ki;)
    Yine de bir kere denebilir, di mi canim;)

    YanıtlaSil
  12. Sevgicim, aynen oyle yemesi guzel. Temizlemsi ise iiyyyykkkk! Yok yok bence hic denemeye falan kalkisma, mis gibi restoranda ye, illa evde yapmak istersen, pasa pasa dondurulmusunu al:)

    YanıtlaSil
  13. Heheheh :) ben de kalamar çok severim ama henüz cesaret edip tazesini alamadım arada donmuş kızartıyoruz. Sonu mutlu da olsa bu posttan sonra almaya cesaret edebilir miyim bilemiyorum canım :)))


    Giz’li Teras

    YanıtlaSil
  14. Giz: Dondurulmus candir diyorum artik:) Mutfakta sahaneler yaratirim ruhiyetine girip kendimi gaza getirmedikce bir daha yapacagimi sanmiyorum canim:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.