Sayfalar

11 Eylül 2011 Pazar

Camlibel Koyu

Bu bayram icin Ayvalik -Bozcaada-Assos turu almistik. Bir haftadir yazayim diyorum ama bu aralar pek bir usengecim, simdi Ortakoy'den geldim, bogaz havasi iyi geldi ve biraz enerji doldum hemen yazmaya basladim. Daha once de yazmistim bayram icin bir tura sonradan dahil olduk diye. Persembe aksami otobuse bindik ve Istanbul'dan Ayvalik'a dogru yola ciktik. Hareket eden bir seye binince uykuya bes dakikada dalabilme ozellgine sahip oldugumdan, butun yol boyunca uyudum desem abartmis sayilmam:)

Sabah kahvaltisi icin Edremit Camlibel koyune gittik. Buraya gelebilmek icin kucuk bir dag tirmandik. Ve cok guzel bir yerde kahvalti yaptik. Agaclar arasinda, domates, zeytini baska guzel bir yerde....Otlarin, ciceklerin, agaclarin kokulari, temiz hava....Daha ne olsun:) Gitmek isteyenlere kahvalti yaptigimiz mekanin adi Saklibahce.
Koyun cesitli yerlerinde "Koyun Delisi" tabelasini gorduk. Sonra da ev-dukkan karisimi yerlerini. Muhtemelen sehir hayatindan bunalip, bu sirin koye yerlesmis bir cift. Hallerinden cok mutlu gozukuyorlardi. Ben de ara ara tasi taragi toplayip oyle bir yere gitmek istiyorum, muhtemelen benim gibi dusunen bir suru kisi vardir. Tabelalarina yazdiklari sozle bir nevi nispet yaparcasina olsa da dogruyu yazmislar.
Ve koyun sokaklari....
Edremit'ten Ayvalik'a dogru yol alirken,karsiniza Ataturk Tepesi cikar. Biraz dikkatli bakinca neden dendigi anlasilir.

12 yorum:

  1. Ben de bir gün hırslarımı atıp, bir köyün delisi olmak istiyorum. Yanımda sadece sevdiğim, huzurlu bir hayat...

    YanıtlaSil
  2. Lalis: Ben de istiyorum ama hala burada durunca dediklerinde haklilar diyorum. Hirslarimiz:(

    YanıtlaSil
  3. oralara gitmesekte giden ve blogunda paylasan arkadaslarim sayesinde gitmis kadar oluyorum...

    YanıtlaSil
  4. Nesliname: Blog takip etmenin en sevdigim yonlerinden biri. Gitmesek de okumasak da takip ettiklerimiz sayesinde bircok seyden haberdar olabiliyoruz:) Ayrica, bloguma hos geldin!

    YanıtlaSil
  5. blogtaki paylaşımlar sayesinde insanın "gidilmesi/görülmesi gereken yerler" listesine ekleyeceği maddeler artıyor :)

    YanıtlaSil
  6. Ozge: Aynen oyle, ben de takip ettigim bloglar sayesinde okunmasi gereken kitaplar, izlenmesi gereken filmler ve gidilmesi gereken yerler listesi yapiyorum:)

    YanıtlaSil
  7. ataturk tepesine bittim yaa ne guzel bir görseldir o ..kesinlikle görmek ve fotograflamak istiyorum bende hic bilmiyordum boyle bir tepe oldugunu sayende bende gidilecek listesine ekliyorum burayi :))

    YanıtlaSil
  8. e.n.k. Bende yillardir ayni yoldan gecerim, ha simdi geldik, ha gectik derken kacirip fotograf cekemezdim. Turla gidince rehberin anonsu sayesinde bu sefer fotografi cektim.

    YanıtlaSil
  9. Son zamanlarda bloglarda sık sık görüp de gitmek istediğim 3 yer :) harika bir turmuş bu. Atatürk tepesi çok enteresanmış, köyün delisinin özlü sözleri ve saklıbahçe cenneti çok hoşuma gitti :)


    Giz’li Teras

    YanıtlaSil
  10. Giz: Ben bloglarda denk gelmemisim demek ki..Hatta gittigimde ne guzel boyle bir yer de varmis, turla gelmesem ruhum duymazdi demistim ama demekki oyle degilmis:) Ataturk tepesi gercekten enteresan ve guzel. Koyun delisinin sozleri icime isledi resmen, birakip gitmek istesek de kisisel hirslarimiz bizi bagliyor:(

    YanıtlaSil
  11. Sayın Lulu; oksijen cenneti, Kazdağlarının incisi Çamlıbel Köyü ile ilgili yazınız için çok teşekkür ediyoruz.

    http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150339431276715

    YanıtlaSil
  12. Adsiz: Adsiz dedigim icin kusura bakmayin, Ege'ye firsat buldukca giden biri olarak tekrar ziyaret etmek niyetindeyim. Bol vaktim oldugunda daha guzel fotograflarla Camlibel Koyu'nu tanitmak isterim. Ben size tesekkur ederim boyle guzel yorumunuz icin.

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.