Sayfalar

29 Kasım 2011 Salı

Ankara'daki Ege

Gecenlerde yazmistim, Ankara'da Ege adli bir restoran var, en yakin zamanda gitmek istiyorum diye. Bu haftasonu Ankara'daydik ve solugu Ege'de aldik. Sitelerinde "Ankara'daki Ege" yaziyor. Mekana girince mavi ve beyaz renklerinin hakim olmasi sebebi ile kendimizi gercekten Ege'de hissediyoruz.

Tavan bastan basa harita. Ilk oturdugumuzda tavana bakmaktan boynum agridi. Inanilmaz guzel bir tavani var.

Menusunun ici kadar, disi da guzel:)

Bu da menunun diger yuzu
Iste menunun icindekilerden bazilari...Mezeleri guzel. Roka salatasi basarili. Su kirmizi soslu mezeden almaya pek gerek yok. Agir bir sogan yogunlugu var tadinda. Diger mezeleri ise tavsiye ederim.
Ara sicaklardan kalamar ve karides guzeldi. Karides guveci patlicanli deneyelim demistik. Ben karides konusunda biraz tutucuyum. Kirmizi biberli, sadece tereyagiyla guvecte yapilmis karidesi severim. Oyle biberli, mantarli karides guvecleri pek tercih etmem. Bu sefer ilk defa patlicanli karides duydugum icin denemek istedim. Guzeldi ama yine de sadesini tercih ederim.

Guzel ve keyifli bir gece gecirmek icin Ege'yi tavsiye ederim.
Ve son olarak Ankara'nin simgelerinden.... Atakule...
Not:Ilk foto Ege Restoran'in sitesinden alinmistir.

13 yorum:

  1. Ankara'da gitmediğimiz balıkçık yok sanıyordum. Bunu da Ankaralı olmayan bir bloggerdan öğrenmiş bulunmaktayım:)

    YanıtlaSil
  2. Benim cok cok severek gittiğim bir yerdir ;) beğenmene sevindim....ama sahil kenarında balık yemeyide özledim dogrusu ;)))

    YanıtlaSil
  3. offf vallahi acıktım bu saatte.. afiyet olsun tatlım

    YanıtlaSil
  4. bayılırım ege lezzetlerine ! =) gidip görmem lazım en kısa zamanda..

    YanıtlaSil
  5. ankaraya her gittiğimde imge kitapevinde lazanya yemeyi adet edinmiş olan ben için bu postun alışkanlıklarımı zorlayacağa benziyor :)

    hava nasıldı ankarada
    bak cumartesi oradayım lütfen kar yağmasın tamam mı

    kalp kalp kalp

    YanıtlaSil
  6. sevdim ben bu balıklı postu bir balık canavarı olarak:) notumu aldım ilk defa gördüm bu restorantı,ve en kısa zamanda gitmeliyim keşfetmek lazım:)karidesi bende senin gibi biberli ve tereyağlı güveçte severim eşsizdir tadı..

    YanıtlaSil
  7. gecen haftasonu bu restoranin onunden gectik, acaba nasildir diye dusunmustum. madem sen gittin, begendin artik gidebilirim;)
    bu arada ben de sade biberli tereyagda karides guvec sevenlerdenim!
    Cupcake tadinda bir gun diliyorum!

    http://gonchagoncha.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. kalamarlar enfes görünüyor :)

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Alisveris Danismani: Ankara'da da gercekten cok balikci var. Boyle olmasi guzel, her seferinde yeni kesif:) Ankarali degilim ama bir ayagim Ankara'da sayilir es durumundan:)

    coco-jelly: Evet evet begendim, ozellikle ortami hosuma gitti. Bir de garsonlarin cok rahatsiz etmeden calismalari. rahat rahat oturup keyif alabiliyor insan. Sahilde balik keyfi bambaska tabi. Bir de gercekten Ege'de kendi halinde bir yerdeysen:)

    tubitos: Ben de yaziyorum, fotograflari koyarken de acikiyorum:)

    Alice: Ben de bayilirim. Ege'nin otlu mezelerini de cok severim. Keyifli bir yemek icin tavsiye ederim. Ahtapotu biraz kurutmuslardi, o yuzden onu cok ovemem. Belki sadece o gune denk gelmistir.

    Darla: Himm imge kitapevinde lazanya...Listeye yeni bir yer daha eklendi:) Hava tek kelime ile `BUZ` du. Dondum, atki, eldiven al. Gunduz iyi olsa da, aksam resmen ayaz. Muhtemelen bu hafta kar yagmaz, keyfini cikar:)

    meyra: Sevdin icin mutlu oldum Meyra'cim. Karides konusunda klasik olan gercekten cok lezzetli oluyor. Sadece tereyagli biberli karidesi bile yemek olarak yiyebilirim:)


    Goncha Goncha: Umarim sen de begenirsin canim. Boyle bir seyi tavsiye ederken esasinda biraz cekiniyorum, yani ben begenirim ama ya sen begenmezsen ikilemini yasiyorum. Umarim senin de hosuna gider. Sana da iyi haftalar canim

    Trendydolap: Kalamarlar gercekten guzeldi. Yazarken agzim sulandi:)

    YanıtlaSil
  10. Bir Ankaralı olarak Ege'ye gitmedim şimdi senin yazını okuyunca en kısa zamanda Egelenmek lazım diye düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  11. Ege , Ankara'daki balıkçılar içinde en sevdiğim yerlerden biridir,hatta listenin başlarında gelir.Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  12. Ankara'daki Ege ne kadar güzel bir isim olmuş :) Ankara'da hep deniz eksik gelir bana, bu restaurant adeta bu eksikliği unutturuyor lulu'cum :) karidesi ben de güveç değil de tereyağında severim, yazarken bile burnumda tüttü kokusu hehe :P

    YanıtlaSil
  13. Gızzycim kesınlıkle çok keyifli bır ortam. Tavsıye ederım. Egelenınce haber ver, begenıp begenmedıgını merak edıyorum:)

    Oburcan senın onerılerın benım ıcın kıymetlı. Onerecegın baska yerler var ıse seve seve denerım:)

    BeTwınUs: Ismı bence de cok basarılı. Denız eksıklıgını ben de cok hıssederım. Bu restorandan cıkar cıkmaz sankı denız karsına cıkacakmıs gıbı bır hıs yaratıyor. Mavı beyaz tonları balıkcılardakı favorı renklerım, o yuzden yarattıgı atmosferı sevıyorum

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.