Sayfalar

28 Kasım 2012 Çarşamba

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara'ya misafirim geldiginde nereye gotursem, nereleri gezdirsem sorusuna cevap ararim. En son annemler geldiginde, ne yapsak, nereleri gezsek diye plan yaparken zorlandim. Ben de benim durumumda kisiler olabilir diye gezilecek yerler ile ilgili yazi yazmak istedim.

Atakule, Ankara'nin en onemli simgelerinden biri bence. Önceden Ankara'nin ilk alisveris merkezlerindenmis. Tabi bir de Ankara'yi yukaridan kesfetmek icin ideal bir yer.  Suan alisveris merkezi olan kismi kapali. Icinde butun dukkanlar bos, adeta terkedilmis gibi. Nedense dukkanlar kapaninca, yukariya da cikilamayabilir diye dusunmustum ama yanilmisim. Atakule'nin girisinin yan bolumunda, yukari cikmak icin ayri bir asansor var. Kisi basi 10 TL vererek yukari cikabiliyorsunuz.  Oldukca yuksek bir yere cikitiginiz icin, yukseklik korkusu olanlara tavsiye etmiyorum. Ama az biraz sabrederim derseniz, yukarisi oldukca guvenli, düşme hissi yaratacak pek bir sey yok, direk asagiya bakmazsaniz tabi:) Bir de yukarida yer alan dönen restaurant artik kapali. Bence Ankara'ya yolunuz duserse, yukaridan Ankara manzarasi izlemek icin Atakule'ye gidilebilinir.

Ankara icin bence gidilmesi gereken yerlerin başinda Anitkabir gelir. Diger gezilecek yerler ise Ankara Kalesi, Roma Hamami,  Hamamönü, Hayvanat Bahcesi olabilir. Acikcasi ne amacla gezildigine ve gezen kisilerin de yas grubuna gore degisebilir. Ornegin keyifli bir pazar gunu doga icinde olmak istenirse Eymir'de kahvalti, fotograf cekimi icin gezmek istenirse Ulus bölgesi onerilebilinir. Turistik bir gezi olmasin sadece sehir hakkinda biraz bilgi sahibi olayim, havasini koklayayim yeter denirse, Arjantin Caddesi'nden baslayarak, Tunali Caddesi'nde yurumek ve oradan da Kizilay'a gecmek hos olabilir.

Benim aklima pek bir sey gelmiyor. Sizin onereceginiz yerlere de acigim. Onerilerinizi bekliyorum.

23 yorum:

  1. bu ara feci ankara'ya gidesim var.

    YanıtlaSil
  2. Ben de genelde aynı sıkıntıyı yaşıyorum, gidilecek gezilecek çok yer yok gibi geliyor. Mutlaka vardır da biz bilmiyoruz belki de. O yüzden bu yazı çok iyi oldu. Yorumları ben de merakla okuyacağım =) Bir de Atakule otel olacakmış diye bir şey duymuştum. O yüzden boşaltılmış. Umarım doğru değildir :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli zaman gecirmek icin kafe restoran gibi yerler olsa da misafir geldiginde turist gibi gezilecek pek bir yer yok bence de. Atakule'nin otel olacagini ben de duymustum ama henuz kesinlesmedi diye biliyorum.

      Sil
  3. Ankaraya ilk geldiğim yıllarda gitmiştim Atakule'ye ve Dönen restonta çok beğenmiştim. şimdi eşimin işyeri çok yakın oraya çok üzülüyorum dükkanların kapanmasına. oradan alıdığım bluzum hala duruyor.
    ben Bahçeliyi ve Ahlatlıbeli ekleyebilirm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donen restoranda hic gidip yemek yemedim, bence Ankara'nin simgesi olan boyle bir yerde bu restoran kesinlikle acik olmali. ozel gunler icin cok guzel bir alternatif yer olur

      Sil
  4. Samanpazarı, Kale ve Hal.. Oralarda beyhude gezmeyi seviyorum. Hala duruyorsa Gramofon cafe de bir çay içebilirsin. Gölbaşı'nda Mogan park,kuşlarla, gölle ve ördeklerle iç içe olup yürüyüş yapmak için güzel. Tabii hafta sonu değil, hafta içi tercih edilmeli .Göl kenarında Beykoz'da kebap yemeyi de severim. Müzeleri gezmediysen kesinlikle öneririm. Bitti :))
    Bende merak ettim şimdi, başka neler var kim bilir bilmediğimiz. Sevgilerrr.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samanpazari bolgesini ozellikle cok seviyorum. Hal neresi onu bilmiyorum:( Ulus'da sebze satilan yer ise ara ara gidip oraya ugruyorum. Gramafon cafenin adini cok duydum, onunden de gectim ama zamansizliktan girememistim, gitmeyi planladigim yerler arasinda yer alir. Muzeler konusunda eksigim var, Etnografya, TBMM muzesi haric baska muzeye gitmedim sanirim

      Sil
  5. Şubat ayında Ankara maceralarına kaldıgım yerden devam edecegım ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne guzel, nereleri gezeceksiniz? Yazarsaniz bize de fikir olur:)

      Sil
  6. mühye köyünde kahvaltı bence harıka bı secenek. bol bol serpme kahvaltı var.ortam da harıka. bence denenebilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhye koyunun adini cok duydum ama koy olarak. Kahvalti yapilacak yerler oldugunu bilmiyordum. Benim icin mutlulugun yolu kahvaltidan gecer. o yuzden gidip denemem lazim:) Cok tesekkurler

      Sil
  7. Valla Ankarada malesef ki alışveriş merkezleri dışında haftasonu yapılacak bir şey yok.Hava güzel olursa Eymir,Gölbaşı yürüyüş için ideal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet alisveris merkezi fazlasiyla bol sehir, bir sonraki yazimda bu konuya da deginecektim.Deniz olmayinca ve soguk olunca insanlar bol bol alisveris merkezlerine siginiyor

      Sil
  8. Bir gün önce bizde eşimle atakulenin durumunu konuşmuştuk, çok üzücü bu halde olması, bence tekrar yenilenip başa geçmesi, gereken yerlenden birisi.Tunalıdaki cafe des cafe yi önerebilirim özellikle baharda arkadaki minik bahçesi çok keyifli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atakule otel olacak diyorlar ama belli değil. Cafe des cafengerçekten güzeldir

      Sil
  9. Kale'deki Divan otelinin atmosferini çok seviyorum ben.. Önemli bir misafir geldiğinde sakin ve özenli kahvaltılar için de ideal.
    Bir de Etnografya Müzesi'nin gezilmesini çok öneririm.
    Tunalı'da yürüyüş, ufak bir kahve molası.. Her Ankara'ya gelişimde (Ankaralıyım ama uzun yıllar Ankara dışında yaşadım artık yurtdışında yaşıyorum) öyle bir keyif yürüyüşü yaparım. Güzel kenttir Ankara, bozkıra özgü o kıpkırmızı günbatımlarının tadı, akşam mor ıssızlığın kokusu başka hiçbir şehirde yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm divan oteli hiç. Duymamıştım. Çok merak ettim.önerilerin gerçekten çok ideal

      Sil
  10. evet evet bılıyorum donen restorantı ama postundan zıyade bır sey soyleyecegım ben kızılayı taksım gıbı hayal ederkne gordugumde sok olmustum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben deil gördüğümde aynı hissi yaşamıştım

      Sil
  11. Atakule harika bir yer :)

    bende beklerim :)

    http://shoeeobsessionn.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel bir yer ama şuan terkedilmi gibi

      Sil
  12. mogan, ahlatlıbel, lozanpark, bahçelievler-emek, ulus-samanpazarı, kuğulupark-kızılay :)))) anlat anlat bitmez, ankara'yı çok seviyorum :) bu yazılarını görmemiştim çok beğendim :)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.