Sayfalar

2 Aralık 2013 Pazartesi

Anılar-Vol1: Tarhanalı Yumurta

Başlığı okuyunca ıyyyk dediniz mi? Şahsen ben ilk duyduğumda demiştim. Şimdi bu bir anı yazısıdır. Biraz önce dolapta tarhanayı görünce aklıma geldi.

Biz üniversitedeyken, oda arkadaşımın bir sevgilisi vardı. Daha hazırlık sınıfındayız, oda arkadaşımı da pek tanımıyorum, sevgilisini de. Neyse onlar cicim ayları sürecindeler, yurt ortamında bir kız kahvaltıya gidiyor, bir çocuk geliyor. Kızlı erkekli yurt ortamı hayal ettiniz değil mi? Bu dediğim yurdun kantin denilen kısmında geçiyor. Düşünün ki, yurt kızlar yurdu, erkekler sadece kantin denilen kısma kadar gelebiliyor, hali ile kız mutfakta dünyanın en güzel yemeğini de yapsa, mutfaktan kantine gidene kadar buz gibi oluyor.

Neyse efendim, işte onlar cicim aylarının başındayken, çocuk bir güzel sallamış, ben bir tarhanalı yumurta yaparım, parmaklarını yersin diye...Sonra bizim yanımızda da dedi, yok efendim öyle güzel, yok efendim böyle güzel... Biz en başta salak mısın oğlum tarhanalı yumurta mı olur derken, mutfağa gidince hala geyiğe devam ettik, sonra acaba güzel oluyor mu ki ya diye sormaya başladık, sonra denesek ne çıkara nasıl geçtik anlamadan, kendimizi tava önümüzde yumurtalar elimizde bulduk.

Aman efendim yeniliklere açığım, tabi ki denerim falan yalan! Tarhana ile yumurta yan yana gelmez, iki iki dört! Bu da böyle bir anıydı işte beş:)
fotokaynak

10 yorum:

  1. Ah o yurt anıları yok mu onlar :)
    Bizim de ekmek arası ceviz, haşlamış yumurta ve sade nescafe anımız vardır. Malum öğrenci dediğin zaman zaman züğürt gezer, yurt fişi ile çeyrek ekmek ve haşlanmış yumurta alınır, dolapta zulalanmış cevizler (ki kırınca çoğu boş çıkanlardan:) ) ile birleştirilip sütsüz acı mı acı nescafe eşliğinde tüketilir. Komik olan her kırılan ceviz ile beraber umutlarımızın tükenmek üzere olmasıydı. Bir yığın ceviz kabuğu ama ortada bir avuç ceviz yok. Kazıklanmışız, üstelik böyle bir günde bunun farkına vardık :). Sayenizde o günlere gittim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de bizi aratmamışsınız:) öğrencilik günleri insanın genellikle yüzünde gülümsemeye sebep oluyor, bazen tekrar yaşamak istiyorum

      Sil
  2. Tii size, deliyle deli olunur mu?

    YanıtlaSil
  3. Hahaha neyse denemiş ve onaylamamış oldunuz böylece :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle tabi akıl mantıkla denemeden de onaylayabilirmişiz ama nedense gaza gelmişiz:)

      Sil
  4. :)) Çok güldüm canım yaa..Kızlı erkekli yurt haaa :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de şöyle bir düşünüyorum tarhana ile yumurtanın birlikteliğini... Ama yok, olmaz herhalde :) Mutlu günler :)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.