Sayfalar

22 Kasım 2013 Cuma

Özgürlük adı altında ayrımcılık

Bu hızlı dönüşümü başım dönmüş bir şekilde anlamaya çalışıyorum, o kadar hızlı dönüşüyor ki her şey, bir süre sonra herkesin algılarının kapanması ve algılamaya devam edenlerin de deli, ayrık otu, bir kaç çatlak ses olarak muamele görmesinden korkuyorum.

Geçen gün akıllının biri kız erkek ayrı okullarda okusun diye laf attı, daha olay soğumadan Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık, "Özgürlük alanını genişletmeliyiz, kız ve erkek ayrı okullarda okuyabilmeli, isteyen de karma okula gönderebilmeli" dedi.

Şimdi bunun adı mı özgürlük? İmam hatip okulları dönüştürme kapsamında da mahalledeki neredeyse bütün okulları imam hatipe çevirdiler, sonra dediler ki istemeyen başka okula göndersin. Gidecek zaten okul kalmadı, diğer okullara kaydettirmek isteyen kişilere, okulumuzda öğrenci sayımız dolu vs dendi. Özel okula gönderemeyecek kişiler de mecburen çocuklarını imam hatip okuluna gönderdiler. Sanki memleket her konuda uzman insanlardan oluşuyor, gören de atomu inceledik, uzaya çıktık, genetik alanında dünyada yapılmayan araştırmaları yaptık tek eksiğimiz imam kaldı sanacak. Sorun şu bu yazıyı yazıyorum diye dinsiz veya imama karşı gibi algılayanlar çıkacaktır. Hayır efendim, değilim, ama bu kadar gözümüze gözümüze bir şeylerin dayatılmasına karşıyım. Din Allah ile benim aramda, camiye de gitmek istesem zaten var, istersem namazımı kılarım, istersem orucunu tutarım, karışan yok ki...

Aynı mevzu daha yakın zamanlarda 4+4+4 daha henüz ne olduğu anlaşılamamışken, seçmeli din derslerinde yapıldı. İstemeyen seçmesin kardeşim dendi. Seçilecek başka dersler için de öğretmen yok vs denildi. Seçmesin de ne yapsın? Çocuk okulda öğretmenleri, öğrenciler tarafından fişlensin mi?

Şimdi kız, erkek ve karma okullar gündemimizde. Malesef bu da anında uygulamaya geçecektir. Düşünsenize kız çocuğunu karma okula gönderen bir babaya yakında "Ooo, bak karma okula gönderiyor" diye imalı cümleler kurulmaya başlayacak. Daha da ileride zaten karma okullara talep de yok, halk bunu istiyor diye sadece kız ve sadece erkek olan okullar açılacak. Öncesinde insan olduğumuzu unutmayalım, biz sadece birer cinsiyetten ibaret değiliz. Son zamanlarda her şeyin cinselliğe dayatıldığı şu günlerde karanlık günler çok yakın.
fotokaynak

4 yorum:

  1. Sistemli bir şekilde cumhuriyetimizin kazanımları yok ediliyor. Türkiye'nin tüm iç ve dış düşmanlarının elbirliğiyle kotardıkları bu sistemli yıkıma karşı duramaz isek çok yakın bir gelecekte elimizde hiç bir şey kalmayacak. Eğer, düşünmesini ve ülkemiz için artık bir şeyler yapılması gerektiğini anlayabiliyorsak tepki koyabilmeliyiz.

    YanıtlaSil
  2. geçen gün esra erol denilen zat'ı muhterem eşinin dini radyo kanalı dinlediğini programında cümle aleme anlattı.rant artık arsadan dükkandan değil.

    YanıtlaSil
  3. Ah ah,
    Her gün yeni bir gündem maddesi ile açıyoruz gözlerimizi. Öyle ki ne duyasım var söylenenleri, ne de göresim. Bziler elimizden geldiği kadar Atatürk Türkiye'sinin peşinden yürümeye devam etsek de, olan biteni hala şaka gibi izleyen zihniyeti anlayamıyorum. Bu kötü rüyadan bir an önce kurtuluruz umarım.

    YanıtlaSil
  4. Her gun Cumhuriyetimizi kaybedicez korkusuyla haber sitelerini aciyorum her gun yeni ve daha aptalca daha mantikli yasalar sistemler yalanlar dolanlar...icim karariyor resmen, elden bir sey gelmemesi de daha uzucu savunacak avukatlar icerde, kurtaracak doktorlar icerde, savasacak generaller icerde peki disardakiler kim ? iste orasi muamma..

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.