Sayfalar

29 Ağustos 2014 Cuma

Karaköy Lokantası

Geçenlerde sevgilim ile İstanbul'daydık. İstanbul'u deli gibi özlemiş olan ben, son zamanlarda İstanbul'un gözde semtlerinden Karaköy'e gittik. Karaköy'ün tarihi dokusunu İstanbul'da yaşarken de çok severdim. Şimdi öyle trendy mekanlar açılmış ki benim de ağzım açık kaldı. Ne bileyim akşamın bir vakti tek başına yürüsen ürpereceğin bir yolda, bir bakıyorsun ayakta dahi zor yer bulunabilen hoş bir mekan karşına çıkıyor. Çok tatlı cafe ve restoranlar var. Bence İstanbul keşiflerinde uğranması gerekli.

Ben ise yeni mekanları bir kenara bırakarak, klasik bir seçim yaptım. Sevgilim ile uzun zamandır gitmek istediğim Karaköy Lokantası'nda rezervasyon yaptırdım. Gündüzleri esnaf lokantası gibi hizmet veren yer, akşam meyhaneye dönüşüyor. Gürültü, müzik vs yok, rakının yanında güzel sohbeti tercih edenlerin beğeneceği bir yer. Mavi fayans ve aynaların kullanımı ile yaratılan ambiyans Autoban Mimarlık'ın eseri. İçeri girer girmez sanki yılların meyhanesi havası var ama halbuki yaklaşık on senelik bir yer. İlk açıldığında sadece öğle yemeği hizmeti verse de; zamanla gelen ısrarlara dayanamayıp akşamları da meyhane olarak açmaya başlamış, en başlarda biraz boş kalmış, şimdi ise rezervasyonsuz yer bulmak mümkün değil.

Yemeklere gelince, meze dolabının önünde ilk karar verdiğim pancarlı enginar oldu. Enginarı bu şekli ile yememiştim, farklı bir aroması var, beğendim.





 
 
Marine levrek, enginar dolması, atom (acılı patlıcan) gibi mezeler ortalama bir tattı. Kesinlikle kötü değil ama iz bırakan da değildi. Deniz börülcesi bizim en sevdiğimiz mezelerdendir. Burada pişme derecesi ve yağı tam kıvamında olsa da, bazı kısımları tam ayıklanmamıştı. Biraz daha özenilebilinirdi. Midye dolma ise, hepsinin üstündeydi. Pilavın kıvamı, yağı muhteşemdi. Çok beğendik.
 
Karaköy Lokantası'nı bir de öğle yemeği denemek isterim. Özetle, ambiyans olarak güzel bir yer, servis hizmeti iyi, yemekler ise beklediğimin bir tık altında. Ya da ben çok beklentili gitmiş olabilirim:)
 
 

14 yorum:

  1. Çok keyifli bir akşam olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili ile İstanbul bir başka güzel :)
    Bu arada blogunuzu çok sevdim banada beklerim :)
    http://mylittlemascara.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili ile turist gibi takılmaca gerçekten çok keyifli

      Sil
  3. ay dur bilmiyom gideyim oleeey. yol üstü benim yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep yol üstünde ise çok şanslısın, öğle yemeğini yersen yorumlarını bekliyorum

      Sil
  4. ağzım sulandı:) Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izlemeye aldığınız için teşekkürler

      Sil
  5. sevgili Lulu,
    karaköy'ü çok severiz; burayı da merak ettim.
    teşekkürler bilgiler için;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karaköy ü ben de çok severim, çok farklı bir havası var. bir de çok güzel yerler açılmış bayıldım

      Sil
  6. bi ben gidemedim karaköy lokantasına
    aldım takibe

    YanıtlaSil
  7. Çook severinm ben burayı..
    Favorilerimdendir. :)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.