Sayfalar

12 Kasım 2011 Cumartesi

Quick China / Suschi Co?

Bu aralar Cin ve Japon mutfaklarina takmis durumdayiz. Bir de genellikle acken gitmis oluyoruz, menuleri gordukce gozumuz iyice donuyor.Susiler, eristeler...Amanin amannn....

Ilk duragimiz Istanbul Atakoy Plus'daki Sushi Co. Gittigimizde o kadar actik ki bence dort kisinin rahatlikla doyacagi susi tabagindan siparis verdik, iki kisi olmamiza ragmen. Tabi susiler olana kadar eristemizi soyledik:) Gozumuz artik ne kadar acsa, siz dusunun artik:) Eristesi bence guzeldi,begendim. Susi tabagini bu kadar buyuk istemek bence mantikli degil. Kaldi ki bitiremedik. Bir de boyle buyuk tabaklarin sikintisi icinde her cesitten var. Farkli lezzetleri tatnak icin guzel olsa da hepsi ayni keyfi vermiyor, bence favoriler secilip, ona gore siparis verilmeli. Ama ben uzun sure susi yemek isteyecegimi sanmiyorum:)

Bu da eriste...

Bayramin iki gunu Ankara'daydik. Bilkent'deki Quick China'ya gittik. Oncelikle tadimlik verilen susinin tadi tek kelime ile muhtesemdi. Acili eksili corbanin kivami ve aromasi gercekten guzeldi. Asagida sadece corba faslina iliskin fotograf var. Ana yemekler gelince ben yine kendimi kaybettim. Fotograf cekmeyi unuttum. Istanbul'da sadece Nisantasi'nda varmis. Ankara'da ise daha cok yerde var.Iyi ki bir ayagimiz Ankara'da, artik bol bol gideriz:)

Bence bu tarz uzak dogu mutfagina uzaksaniz veya deneme konusunda kararsizsaniz, ilk yediginiz yer cok onemli. Cunku kotu yapilan bir yemek, hele bizim yemek kulturumuzle genel olarak alakasiz oldugu dusunuluyorsa, o yemege ikinci sansi verme ihtimalini sifira indiriyor. O yuzden iyi bir baslangic yapmak icin Quick China'yi oneririm. Ben cok sevdim:)

31 yorum:

  1. sevgili Lulu,
    sushi hiç yemedim ben, pek sıcak da bakamıyorum açıkçası:) ama iyi bir çin lokantası arayışındaydım, iyi oldu quick china'yı öğrendiğim;)
    ben de moğol restorantı önerisinde bulunabilirim: http://pinkket.blogspot.com/2011/10/mongolian-barbeque.html

    YanıtlaSil
  2. Canım ben bir kere tattm sushi ama pek sevemedm türk damak zevkyle farklı baya:))ama görntüsü çok hoş tabagnızın:)

    YanıtlaSil
  3. Ezgi: Cin lokantasi benim de daha cok favorim. Mogol lokantasina da bir alisveris merkezinde gitmistim yine Ankara'da. Bence gayet guzeldi. Degisik baharatlar ve sectigin sebzeler. Ben kesin doymam bunla demistim ama tika basa doyuruyor:)Yazini da hatirladim, okudugumda Beylikduzu simdi uzak, acaba daha yakinlarda var midir diye dusunmustum. Ama arastirma yapmayi unutmustum. Simdi bir arastirayim:)

    YanıtlaSil
  4. Ankara'da Bestekarda İpekyolu Çin lokantası var, benim favorim orası. Küçük, şirin bir yer, işletenler de Çinli, her zaman ülkelerine özgü müzikler çalıyor ambiyansı harika, lettezler de enfes. Hiçbir yerde orası kadar tat almadım ve birçok şubesi olan yerlere göre böyle yerler çok daha cazip geliyor bana. Benim gibi Çin mutfağına düşkünseniz mutlaka buraya uğrayın derim

    YanıtlaSil
  5. allahım yarabbim ya nasıl iştah açıcı görünüyorlar
    Bayılıyorum Sushiye ya
    Yiyemediklerini paket yap bana yolla :)

    YanıtlaSil
  6. Greta: Orasinin da hep onunden gecerim ama nedense iceri girip de bir yemek yemedim orada. Ankara'da merak ettigim bir de Cin Seddi var Hosdere'de. Eskiden Ugur Mumcu'da Cengiz Han vardi. Onun yemekleri bambaskaydi. Galiba simdi kapanmis. Yakinda Bestekar'daki yere ugrayabilirim:) Hatirlattigin icin cok tesekkurler. Bu arada bloguma hos geldin.

    Darla: Valla suan bana da baya istah acici gozuktu. Dogru sen tam susi duskunusun:) Biz de yemediklerimizi tabiki ziyan etmedik, paket yaptirdik, ertesi gun yine evimizde yedik:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de Çin Seddi'ni duymamıştım, araştırıp bir gitmek lazım o zaman :)Gerçekten hoş buldum blogunuzu :) ve siz de benim bloguma hoşgeldiniz...

    YanıtlaSil
  8. Greta: Cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin. Ben de hosbuldum:)

    YanıtlaSil
  9. İmmmmm Uzak dogu hayranı olarak bayılıyorum uzak dogu mutfağına eğer denemediyseniz birde thai mutfağını öneririm canimmmmm

    YanıtlaSil
  10. Tatlim quick china duydum ama gitmedim. Ben sushicocuyum ve sushi hastasiyim ziyafetinizi gorunce agzim sulandi :)

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. çiğ balık yeme fikri nedense bana tuhaf geliyor ama canım bir erişte çekti ki gecenin bu vaktinde :)

    YanıtlaSil
  12. Ben de Çin mutfağına bayılıyorum.Ama bizimki gibi küçük şehirlerde yok malesef.İstanbul'a gittikçe ilk tercihim Çin mutfağı ve suşi oluyor.Ay canım çekti...

    YanıtlaSil
  13. Çiğ balığı milyarlar verseler de yiyemem, ağzıma bile almam şahsen:)
    bloğunuz çok güzel, çok beğendim. Ben de sizi kendi bloğuma beklerim!:)
    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil
  14. Lulu'cum çok doğru demişsin ilk tatmada kötü bir izlenim olunca insan soğuyor resmen. Ben seneler önce tadınca bunu yaşamıştım neyse ki sonrasında doğru seçimlerde sıkı bir çin yemeği seviciyim :)) sushi co'da özellikle ebi ten roll ve samurai'yi tavsiye ederim içinde kızarmış karides oluyor ;) tavuklardan da tatmadıysan zencefilli çıtır tavuk muazzamdır :)) istinye park'da far east de çok iyidir ama quick china'yı da merak ettim şimdi ona henüz gidemedim canım ;)

    YanıtlaSil
  15. be artık gece gece bloguna bakmicam sonra açlıktna ölüyoruum of :)

    YanıtlaSil
  16. Çin, japon, Thai, Hint... Yapmayı da, yemeyi de çok severim.

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. Kokosss: Ben de bayiliyorum. Tai mutfagini Tayland'da denemistim, tabi boceklerden olan parcalari denemeyi bile denemedim. Ama geri kalan denedigim kismi muhtesemdi. Zaten orada bir ascilik okulu var, cok meshur.Ve yaptiklari tek kelime ile muhtesem.

    Trendydolap: Canim fotografa baktikca benim de agzim sulaniyor hala:) Suschi co bence de guzel, gidince baska cesitleri de denemeliyim:)

    Elma kurdu: Susi konusunda onceden benim onyargim vardi. Ufak denemelerle alistim:) Az pismis/ fume deniz urunleri ile veya sebzelilerle baslayabilirsin. Cig balik konusunda haklisin herkese uymayabilir. Eristeyi ben de cok severim ve evde bol bol yaparim her turlusunu:)

    Birdysevda:Cin mutfagi gercekten guzel ve dediginde haklisin, kucuk yerlerde olmuyor malesef:( Istanbul gibi yerlere gelince degisiklikler yapmak guzel bir sey. Iyi yanindan bakip tadini unutmus ve ozlemis oluyorsun, her yediginde daha tadina variyorsun:)

    Deniz: Cok tesekkur ederim guzel yorumun icin. Cig balik sevmiyorsan, susiye sebzelilerle veya fume/az pismis deniz urunleri ile baslayabilirsin. Tabi yine de begenmeyebilirsin:) Sonucta tam bizim damak zevkimize gore degil:)

    Giz: Aynen oyle, ilk tadim cok onemli. Benim de ilk denedigim susi tek kelime ile berbatti. Bir de onyargiliydim. Pek sevememistim. Zamanla istahim artti:) Karidesin her turlusune varim, demek ki bir dahaki sushi co ziyaretimizde siparisimiz belli oldu:) Istinye park'a pek gitmedigim icin, far east i kacirmisim. Gidersem gozumu acarim:)

    Mia: Mia'cim herhalde gece gece benim de karnim acikiyor, geceleri boyle yemek postlari cikiyor:)

    Deniz: Ooo sen beceriklisin Deniz'cim. Ne guzel bu mutfaklara ait yemekleri de yapiyorsun. Ben suan sadece yemeyi cok severim kismindayim, bir de yapmayi ogrenirsem super olacak:)

    YanıtlaSil
  18. Kesinlikle katılıyorum sana..ilk denenen yer çok önemli..eğer güzel değilse diğerlerine de şans veremiyor insan..iştahı kalmıyor..

    YanıtlaSil
  19. Zeynep: Oyle hakikatten. Ilk deneyim kotuyse agizdaki kotu tat kadar, on yargisi da kaliyor

    YanıtlaSil
  20. Lulu, Almanya'da Çin lokantaları çok lezzetli şeyler yapıyor bizim buradakiler vasat.

    YanıtlaSil
  21. çin yemeklerini evde denesene. kolay.

    YanıtlaSil
  22. Bolat: Almanya'ya gitmedim, ben buradakileri begeniyorum esasinda. Demek ki Almanya'dakileri yesem, parmaklarimi yiyecegim:)

    Deep: Esasinda Cin yemegi denemeleri yapiyorum. Evde kitabim da var:) Bazilarini yapabilsem de bazilarinin malzemelerini bulmak vs zor olabiliyor. Bir de restoranlardaki gibi yapamadigim icin, heveslensem de yapmaktan vazgeciyorum:)

    YanıtlaSil
  23. çorbası pilavı kolay.
    bi de ince bonfile etle yapılan var.
    suyun içine atıyosun. bunlar güzel ve kolay. denersin.
    :)

    YanıtlaSil
  24. Deep: Sen yemek islerinden anliyorsun galiba:)Denemek lazim, olmadi deyip oturmak yok:)

    YanıtlaSil
  25. çok yemek yazısı yazdım blogda ama sildim sonra. iyidir denemek.
    :)

    YanıtlaSil
  26. Deep: Keske silmeseydin, hem emek hem paylasim:) Ayrica, mimi cevapladim

    YanıtlaSil
  27. okudum ki. gelirim yine.
    :)

    YanıtlaSil
  28. hiç yemedim lezzetini cok merak ediyorum :) nefis görünüyorlar :P
    ben metro marketten spagetilerini alıp yemisdim bi kac defa :P merakımdan :P

    YanıtlaSil
  29. susi pek benlik değil ama noodle her haline bayılıyorum nefis gözüküyo fotodaki de :)
    http://santiyeningulu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  30. deep: Her zaman bekleriz:)

    Essu: O zaman denemelisin:) Market de satilan Kora eristeleri de guzel oluyor. Ben seviyorum:) Bir de cok pratik bir yemek, hem karnim doyuyor hem mutlu oluyorum:)

    Santiyenin Gulu: Haklisin susi herkese hitap etmeyebiliyor. Eristenin her haline ben de bayilirim, tabak tabak yiyebilirim:)

    YanıtlaSil
  31. merhaba bende suschi yedim çok kötü olduğunu söyleyemem. ama moğol mutfağını tercih ederim. özellikle de go mango bu iş için ii bir yer:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.