Sayfalar

14 Nisan 2012 Cumartesi

Tuslarla Seks

Bu basligi atiyorum, cunku gordugum tamamen bir tutkuydu, kendinden gecme haliydi, yetenegin doruga ulasmis haliydi. Basa donecek olursak, gecen gun Fazil Say konserine gittim. Muzige, piyanonun buyusune kapildigimiz bir gece oldu bizim icin.

Gercekten buyuk bir yetenek, sahneydeyken, muzikle birlikte sanki havaya bir tilsim yayiliyor ve kimseden ses seda cikmadan dinliyordu. Ben cok keyif aldim, bulundugunuz sehirlere gelirse, kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim.

Ankara'da dikkatimi ceken bir sey var, opera, tiyatro tarzi gosterimlerde izleyicilerin yarisi genellikle yasli insanlar oluyor. O kadar guzeller ki...Hepsi zamaninda alinmis en iyi kiyafetlerini giyercesine geliyorlar, bir ozen var, saclarini tarayislarindan, atkilarindan, bastan sona geldigi gosterime bir saygi var. Fazil Say'i dinlerken, etrafima bir baktim ve dusundugim bir sey oldu, Allah hepsine uzun omurler versin...

14 yorum:

  1. Ankara Müzik Festivali kapsamında dinledin sanırım, eminim çok keyiflidir parmaklarından güzel sesler çıkaran bu insanı ben de çok seviyorum
    Ve evet Ankara'nın o güzel seyirci kitlesi, çok güzel bir tespit, benden de hepsine upuzun ömürler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ankara Muzik Festivali kapsaminda izledim. Sevdigim bir insanin canli performansini izlemek gercekten cok keyifliydi.

      Sil
  2. uzun zamandır ne tiyatroya nede böyle konserlere gidebiliyorum.çok özendim mutlaka bi fırsatını bulup gitmeliyim.o yaşlı ama özenli teyzelere, amcalara bende çok gıpta ediyorum.bizse kot pantalon tişört şeklinde gidiyoruz heryere. hakikaten eskiler bir başka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uzun zamandir hatta yillardir dogru durust zaman ayiramiyordum, simdi o gunlerin acisini cikariyor gibiyim. O teyze ve amcalari gorunce,bir de kendime bakiyorum, biraz adam gibi giyin diyorum:)

      Sil
  3. Sadece Ankara'ya özgü değil o izleyicinin yaş ortalaması ve giyim kuşam hali.. İstanbul'da yaşarken cuma geceleri senfoniye giderdim, göz alabildiğine yaşlı.. Hatta sırf orda giymelik böyle siyah elbiseler almayı düşündüğüm olmuştu. Sonra cumartesi sabahları daha bir rahat ve genç olduğunu keşfettim :) Şimdi Münih'te yaşıyorum, klasik müzik ve operada aynı şekilde burası da yaşlı ve "tayyör"lü.. Bale ve tiyatro daha genç nedense. Global bir hadise demek ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cerenmus dedigin gibi olabilir ben Istanbul da sonucta cok sik senfoni dinlemeye gidemiyordum dolayisi ile benim gozlemim yetersiz kalmis olabilir. Siyah elbise bence her yerin kurtaricisi, dugunun de cenazenin de tiyatronun da senfoninin de:)

      Sil
  4. Fazıl Say'ı henüz canlı dinleyemedim ancak televizyonda bir konser videosu başta sona gösteriliyordu oturduğum yerden kalkamadım izlerken. Dilerim bir gün canlı da izleyebilirim gerçekten daha uzun seneler bizimle olmasını istediğim dehalardan birisi de o :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizemcim senin Fazil Say'in canli performansini kesinlikle cok begenecegini dusunuyorum seni tanidigim kadariyla. Umarim en kisa surede dinleme firsatin da olur. Evet evet kesinlikle bu dehanin uzun omurleri olsun!

      Sil
  5. sevgili Lulu,
    ankara'ya taşındığından beri ne çok sanatsal etkinliğe katılıyorsun! hem de yoğun çalışma tempona rağmen! ne mutlu sana, tebrik ederim valla;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezgicimgercekten oyle oldu, deli gibi calisiyorum ama bir yandan da istanbula kiyasl cok daha fazla kultursanat etkinliklerine zaman ayiriyorum, bu anlamda tabi ankara da bu tarzetkinlikler hem cok hem de cok kolay ulasilabilinir. İstanbulda atakoyden pek disari gitmiyordum trafik vs diy

      Sil
  6. bende bır keresınde dınleme sansı bulmustum ve cıdden baslıgının ne kadar cuk otrdugunu anlayabılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinler dinlemez nedense aklima bu baslik geldi. Kesinlikle hala da dogru bir baslik olduguna inaniyorum:)

      Sil
  7. Tiyatronun operanin seyircisi bir baskadir...
    Tahmin edebiliyorum ne kadar guzel bir ortam oldugunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bambaska bir izleyici kitlesi var.

      Atmosferi bile bir baska sanki...

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.