Sayfalar

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Otlangac Ankara

Oburcan'i bilenler bilir, nerede ne yenir diye kararsiz kaldigimda kesinlikle rehber olarak Oburcan'in sayfasina bakarim. Yine boyle ne yesem dedigim bir gunde efsane Otlangac'in tekrar acildigini Oburcan'in sayfasindan ogrenmis oldum. Otlangac Ankara icin midye tava ve kokorec konusunda efsanedir. Onceden Sakarya Caddesi civarindaydi, universitede okurken ara ara gidiyordum, o zamanlar tabi kokorec, midye gibi seylere biraz daha mesafeliydim, simdi ise resmen aşeriyorum:) Neyse lafi uzatmayayim Otlangac kapandi ve bizim icin de bir donem kapanmis oldu. Taaaa kiii...Efsane Otlangac'i torunu Yildiz'da yeni yerlerini acincaya kadar. Tabi gideli biraz oldu ama ben ancak yazmaya firsat bulabiliyorum.

Birincisi Otlangic'i deneme amaciyla gidiyoruz ya, uc buyugun tadina bakmamiz lazim:) Midye dolma, midye tava ve kokorec! Olmazsa olmaz. Once midye dolma ile acilisi yaptik. Ankara'da yedigim en iyi midye dolma diyebilirim.Midye tava ise ayri bir guzellik hele o sosu...Offf offf! En sonunda da kokorec yedik. Kokorec de tam benim istedigim gibi, ici baharatli ve soslu. Hepsinden fazlasiyla sinifi gecti.

Ama gideceklere yegane onerim, "Ooo, Otlangac acilmis diyerek bizim gibi herseyden yemege kalkismamalari". Yemek bittiginde oyyy anam anam diye kalktim resmen :)

Sozun ozu, Otlangac siddetle tavsiye edilir:)


13 yorum:

  1. aa benim de haberim yoktu, süper olmuş buu! :)

    YanıtlaSil
  2. Simdi cook tokum, gozum gordu, icim goremedi. Ama yarin gelip yine bakarim ben buraya;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istedigin zaman gel bak canim, Ankara ya geldiginde de kesin dene Sevgicim:)

      Sil
  3. Lulu ,

    beğenmene sevindim.Otlangaç Yıldız'ı kapattı, yaklaşık 10 gün sonra Tunalı Hilmi caddesinde açılacak. Okurların bilgisine.

    Selamlar

    Oburcan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oburcan,
      Sayende Ankara'da kesfedilmeyi bekleyen cok yer var. Biz gittigimizde Tunali'ya acacaklarini bahsetmislerdi ama Yildiz'i kapattigini bilmiyordum gider kapida kalirdim valla:)

      Onerilerin icin tekrar cok tesekkurler

      Sil
  4. Lulu ,

    beğenmene sevindim.Otlangaç Yıldız'ı kapattı, yaklaşık 10 gün sonra Tunalı Hilmi caddesinde açılacak. Okurların bilgisine.

    Selamlar

    Oburcan

    YanıtlaSil
  5. Kokoreç, midye tava ve dolma hepsine de bayılırım ki ben! :) özellikle güney sahillerindeki minik midyeler öyle taze ve lezzetli oluyor ki :) uzun zamandır yemediğimi hatırlattı bu post bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayilirim, guney sahillerinde cok guzel oluyor bir de Ayvalik bolgesinde. O midyeler hakikatten baska bir guzellikte. Benim de gideli bir ayi gecti, tekrar gitmeliyim, canim fena cekti:)

      Sil
  6. ahhh ahh günlerdir nasıl midye sayıklıyorum, ankara'da olsaydık anında oradaydım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midye her yerde yenmemesi gerektigi icin civarda varsa kesin ye diyemiyorum ama yolun Ankara'ya duserse muhakkak dene, pisman olmazsin:)

      Sil
  7. Bu arada son haber : Otlangaç Yıldız'da eski yerinde devam ediyor, Tunalı'daki Otlangaç çakmasıdır, itibar etmeyiniz arkadaşlar.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  8. Bu arada son haber : Otlangaç Yıldız'da eski yerinde devam ediyor, Tunalı'daki Otlangaç çakmasıdır, itibar etmeyiniz arkadaşlar.
    Selamlar

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.