Sayfalar

16 Şubat 2014 Pazar

Şengül Hamamı

Bazen insan kendini şımartmalı, kendine özel zamanlar ayırmalı...Bu güzel bir yemek de olabilir, güzel bir konser, güzel bir masaj ve bugünden sonra bunlara dahil edeceğim hamam da:)

Yıllardır Ankara'da methini duymama rağmen, bugün ancak fırsat bulup gidebildim. Bu yazıyı da benim gibi gitmek isteyip de kafasında soru işareti olanlar için yazıyorum.

Hamam denilince baştan ortak kullanım alanı olduğunu kabul etmek gerekli, eğer diğer insanlardan rahatsız oluyorsanız ya hamamı tümüyle kapatmalı ya da bazı spor salonlarının kişiye özgü hamam servisleri var onlardan faydalanmalı. Ortak kullanım alanına karşı olmayanlar için Şengül Hamamı'ndan bahsetmeye başlıyorum. 1400'lü yıllarda yapılmış bir hamam, son zamanlarda restore edilmiş, hatta Avrupa Birliği'nin 2006 yılında hamam projesi kapsamında bu hamam değerlendirilmiş. Biz şahsi araba ile gittik. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler internette aratırlarsa, hangi otobüsler ile ulaşıldığını bulabilirler. Arabası ile gidenler için hamamın önünde otopark mevcut. Otopark için 5 TL ödedik. Hamama girer girmez, size bir oda veriyorlar. Orada üzerinizi değiştirebiliyorsunuz, cüzdan, telefon gibi kıymetli eşyalarınızı koyabileceğiniz emanet kasaları var. Kilitledikten sonra, anahtar ile hamama girebiliyorsunuz. Hamamda yaklaşık 20-30 dakika durduktan sonra isterseniz kese, kahve ve köpük masajı yaptırabiliyorsunuz. Bence hamam en iyi cilt bakımı. Ölü hücrelerden vücudunuz arınıyor, siyah noktalardan eser kalmıyor. Keseden sonra yapılan kahve masajı ise kan dolaşımının artmasını sağlıyor, bir nevi doğal peeling görevi görüyor. Köpük masajı da günün yorgunluğunu atmak için bire bir. Fiyatlara gelince, giriş 20 TL, kese 5 TL, Kahve masajı 10 TL, köpük masajı 5 TL. Hamamda bahşiş vermek adettendir. Bahşiş vermeyi unutmayın.

Hamamdan çıkınca kendinizi resmen yenilenmiş hissediyorsunuz, bebek gibi olmak diye bir tabir varsa, hamamdan çıkınca bu odur diyebilirsiniz. Hamamdan çıkınca isteyene çay, Türk kahvesi ve hamamın olmazsa olması gazoz var:) Hamamın sıcaklığından sonra, insan biraz dinlenmek istiyor. O yüzden buradaki bu içecekler sizi kendinize getiriyor. Hamamda saç kurutma makineleri mevcut. İsteyenler için manikür, pedikür, ağda hizmeti var.

Genel olarak değerlendirecek olursam, hamam beklediğimden çok daha temizdi. Hamama erken saatlerde gitmekte fayda var, hem hamam daha temiz olur hem de keseciler yorulmamış olur. Bugün hamam açılışını yaptık, muhtemelen devamı gelecek:)

Not: Hamamda fotoğraf çekmeye kalkmayın, adamı vururlar valla, o yüzden ben de hamamın kendi sitesinden fotoğrafı aldım.

Şengül Hamamı internet adresi

Adres: Anafartalar Mahallesi. Denizciler Caddesi. Acı Çeşme Sokak. No: 3 Ulus Ankara

11 yorum:

  1. Biz de tam dün bu hamamdan bahsediyorduk.Tesadüfe bak:) Yazı için teşekkür ederiz canım:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikatten güzel tesadüf olmuş, umarım yazı işinize yarar.

      Sil
  2. geçen Pazar'da ben gittim :) Taşınma sonrası çok ihtiyacım vardı..Küçükken hiç sevmezdim, hatta ödüm kopardı hamamdan, şimdi bayıla bayıla gidiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de küçükken hiç sevmezdim, hatta nefes alamıyormuşum gibi gelirdi. Şimdi ise bayılıyorum, resmen arınıyorum:)

      Sil
  3. Tesadüfe bak, ilk defa pazar günü hamam la tanıştım..şimdiye kadar hep korktum sıcak ve buhardan.. Bir dahakine birlikte gidelim o zaman ;)) sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa aynı dönemde hamama gitmişiz demek ki:) Tabi ki bir dahakine birlikte gideriz. Öpüyorum çok

      Sil
  4. sevgili Lulu,
    ben hiç hamama gitmedim ve gitmeyi çok istiyorum. hatta bu kış bitmeden gitme hedefi koydum kendime:)
    istanbul'da önerebileceğin hamam var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kesin git, hamamdan çıkınca kendini çok arınmış hissediyorsun.İstanbul'da hamama hiç gitmedim ama eski Caloğlu Hamamı meşhur diye biliyorum, dene istersen:)

      Sil
  5. Hmm. Tuhaf bir soru sorayim. Hamamda bahsis vermek icin parayi iceri mi sokuyoruz? Cikinca mi veriyoruz? Parali kisim hakkinda bilgi alabilir miyim? Bir de bahsisin raici nedir? Ehe ayrinti insaniyim,

    YanıtlaSil
  6. Hamam denince ilk aklıma gelen şengül dür.tarihi hamam olması restore edildikten sonra daha da güzelleşen ve yıkanmaktan keyif alacağınız bir ortam. Ayrıca rambo ve kiraz hanımların aileden birileri gibi davranmaları asla vazgeçilmez olmaları beni çok mutlu ediyor.hamam sadece temizlik değil ruhunuza da çoook iyi geliyor.olmazsa olmazlarımdan.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Hamam denince ilk aklıma gelen şengül dür.tarihi hamam olması restore edildikten sonra daha da güzelleşen ve yıkanmaktan keyif alacağınız bir ortam. Ayrıca rambo ve kiraz hanımların aileden birileri gibi davranmaları asla vazgeçilmez olmaları beni çok mutlu ediyor.hamam sadece temizlik değil ruhunuza da çoook iyi geliyor.olmazsa olmazlarımdan.teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.