Sayfalar

23 Şubat 2014 Pazar

Yayla Karadeniz Kır Lokantası

Geçenlerde iş yerinden arkadaşlarla övgü ile bahsedilen Karadeniz yemeklerini tatmaya gittik. Hem ortamı hem de yemeklerini çok beğenince, bu Pazar günü de eşimle birlikte denemeye gittik. Bu Pazar günü hava güneşli olsa da içeride oturmayı tercih ettik.

İçeri girer girmez karşınıza bir soba çıkıyor. Sobanın üzerinde közlenmiş patatesler, güğümlerde sular ve sürekli kaynayan çay...Girer girmez mest oluyorsunuz. Şehrin biraz dışında, hatta öyle ki Çubuk yolu üzerinde.. Yani bu lezzetleri denemek için biraz yol yapmayı göze almanız gerekiyor, sonuçta hem şehirden uzaklaşmış hem de birbirinden güzel yemekler yemiş oluyorsunuz.



Masaya oturur oturmaz sobanın üzerinde duran patatesler ikram olarak geliyor, tuzlayıp yediğimde en son böyle bir patatesi çocukken yediğimi fark ettim. Yemeklere gelince, ortaya narlı salata söyledik. Ara sıcak olarak da bence Karadeniz Mutfağı'nın olmazsa olmazları fasulye turşu kavurma (şahsen çok severim), kara lahana sarması ve mıhlama söyledik. Eşim de sarmaya bayıldı. Sonrasında Karadeniz pidesi söyledik. (Hem açık hem kapalı). Kapalı pide kıymalı-kaşarlı idi. Açık pide ise bol kaşarlı idi. Üzerindeki tereyağ sayesinde on bin kalori almış olsam da kesinlikle süperdi. Ben yemeğin yanında çay içtim. Sobanın üzerinde demlenen çay, demini tam kıvamında almıştı. Daha otursak bütün demliği ben içebilirdim. Burada asitli içecekler yok. Ayran, çay ve şerbet olarak sınırlı. Bence böyle yöresel bir restoranda kola vs satmamakla doğru iş yapıyorlar. Son olarak da kapanışı güveçte köfte ile yaptık. Ben o kadar çok doymuştum ki tadına bile bakamadım, eşim bayıla bayıla yedi. Yemek bittiğinde tıka basa o kadar doymuştuk ki uzun bir süre kendimize gelemedik. Bu gidişimde hamsi yemedim, ama bir önceki gittiğimde hamsiyi de beğenmiştim. Bu sefer tatlıya da yer kalmadı. Geçen gittiğimizde helva yemiştik. Sadece helva için naçizane önerim, sipariş verirken çikolata sosu dökmemelerini söylemeniz. Helvanın güzelliğini sos bozuyor.






Hizmete gelince, burada garson çalışmıyor, aşçılar hem yemeği hem de servisi yapıyor. Çok efendi kişiler ve saygılı ve içten hizmetin ne demek olduğunu gayet iyi başarmışlar. Bence havalar ısınınca buraya kitabınızı vs alıp biraz kafa dinlemeye biraz güneşin tadını çıkarıp kafa dinlemeye gidebileceğiniz bir yer.

Fiyatlara gelince, bu kalitede bir yer şehirde olsaydı eminim iki katı fiyata olurdu. Fiyatları yediğim yemeğin kalitesine göre oldukça makul geldi.

Mıhlama 8 TL
Fasulye turşu kavurma 8 TL
Kara lahana sarma 8 TL
Güveçte köfte 12 TL
Kapalı pide 12 TL
Açık pide 14 TL
Salata(iki kişilik) 6 TL
Ayran 3 TL

Atatürk Bulvarı No:340 (Çubuk yolu 32.km) Çubuk
Tel: 837 45 11
www.yaylakaradeniz.com.tr

13 yorum:

  1. Offf sabah kahvaltı öncesi okumak kötü olduu !!! Ne kadar güzel, doğal bir yermiş..
    Boyle yerlere giderken bizede söyleyin lütfen ;) özledim sizi şeker aile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim de tadı damağımda kaldı. Böyle yerlere gitmek için maalesef plan yapamıyoruz. Bay C.'nin yorgunluk durumuna göre son dakika kararları çıkıyor evde, çok yorgun olduğu için plan yapsak da o plana uyamıyoruz:( Biz de sizi özledik, yakın yerlerde plan yapabiliriz:) Uzun zaman oldu görüşemedik.

      Sil
  2. Acilen gidilecekler listesine yazıldı.
    Yalnız bu saydıklarını iki kişi mi yediniz o kısmı tam anlayamadım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz tabi:) Seninle at binmeye gittiğimiz yer gibi burası da hem uzak hem de şehirden arınmış:) Evet doğru bildin, bizi bilirsin, sağlam yeriz:)

      Sil
  3. Buyur bakalım, şimdi nasıl gitmezsin oraya bu yazıdan sonra. :) teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Füsun gidince beğeneceğini düşünüyorum, sen böyle doğal ortamları seversin diye tahmin ediyorum

      Sil
  4. Kültür yaşatmak bu olsa gerek ama bir de tam memleketinde yemek daha ayrı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketinde tabi ki tadı bambaşka. Ayder Yaylası'nda yediğim mıhlamanın tadını hiç bir şey tutamaz. Ama bu mekandaki yemekler de ortalamanın üzerindeydi. Sonunda bu çabayı takdir etmek için bile denenebilinir

      Sil
    2. Tamam, Ayder i biliyorsanız sıkıntı yok, tabi yaptıkları iş ciddi ve güzel iş bir kültür yaşatılıyor bu önemli :)

      Sil
  5. sevgili Lulu,
    canım bayılıyorum böyle yöresel tatlara!!!
    istanbul'a geldiğinde de nalia'yı denemeyi öneririm:
    http://www.nalia.com.tr/AnaSayfa.aspx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Nalia'yı hiç duymamışım. İstanbul listesi yapıyorsun bana:) Başta Mono var hala:) Nalia'yı da not alıyorum

      Sil
  6. Buraya bu hafta ailemle gideceğiz inşallah az Önce arayıp adres tarifinide aldım ; Paylaşımınız için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. Buraya bu hafta ailemle gideceğiz inşallah az Önce arayıp adres tarifinide aldım ; Paylaşımınız için teşekkür ediyorum.
    Saygılarımla Hüseyin İsmet EKER. İSMET TASARIM EVİ.

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.