Sayfalar

29 Kasım 2010 Pazartesi

Istanbul'da Sonbahar

Bu haftasonu esimle birazcik Istanbul sokaklarini arsinladik.Simdi de biraz Teoman dinledim, o yuzden yazinin basligini Teoman'dan esinlendim ve `Istanbul'da Sonbahar' koydum.
Ilk rotamiz Eminonu idi, bizim icin klasik Eminonu otobus rotasini bir kenara biraktik, Unkapani'nda indik, muzikciler carsisinin orada. Basladik yurumeye, kaptirinca asagi dogru gitmeye, herhalde variriz dedik Eminonune:) Kafiyeli oldu cumlem:P
Yolda yasli bir teyze gorduk, neredeyse gorunmuyordu tasidigi yukten, uzuldum. Muhtemelen cok yasliydi, omzundaki yuk mu agirdi yoksa hayatindaki mi... Bilemedim...Yolda adim attikca savrulup gidecek hali vardi...Hayatin adaletsiz oldugunu dusunuyorum boyle durumlarda ve kendi halimize sukrediyorum.
Bu yazi karamsar bir yazi olsun istemiyorum. Cunku hava guzeldi, sevgilim(esim) yanimdaydi, Istanbul bizimdi...
En basta ara sokaklardan, eski evlerin arasindan Eminonu'ne vardik. Eminonu toptancilarinin arasina pek karismadik, esasinda ben cok severim, ama bu dukkanlara girince cikamam. Ayrica, cok guzel yilbasi susleri gelmis buradaki dukkanlara, rengarenk, isil isil. Ayni bir lunapark esintisi gibi.
Eminonu'nde Is Bankasi Muzesi'ni gezdik, vaktiniz varsa ve yolunuz duserse kesinlikle gidin derim. Is Bankasi'nin gecmisten gunumuze gelisi var. Ilk subelerin acilmasi icin toplatilan imzalardan, devletin tasarrufu tesvik etmesiyle birlikte dagitilan kumbaralara kadar, bir suru sey... Is Bankasi kumbarasina herhalde hepimiz kucukken sahip olmusuzdur. Muzenin cikisinda satiliyor mu diye sordum.
Malesef:( Simdi muhtemen gittigidiyordan alacagim.
Muzede benim ilgimi en cok ceken sey ise, kasa odasi idi. Hep filmlerde gorurdum, o kalin kasa kapisini, ne bileyim hirsizlar cevirdikce tikir tikir eder, kol doner ve kapi acilirdi. Muzede iste oyle karsimdaydi, daha sonra kisisel kasalari inceledik. 'Siz olsaydiniz kasaniza ne koyardiniz?' diye sormuslar ve benim en cok ilgimi cekenler: Seyahat, ilkokul defteri, tatli ve plaklar. Iste favorilerim...
Muzeden ciktik, Karakoy'e yuruduk. Daha sonra Taksim'e gittik. Bol bol fotograf cektik. Iste objektifimize takilanlar...

14 yorum:

  1. ağla yaralı kalbim hepsi yalan..

    not: beni tanımıyorsun.

    YanıtlaSil
  2. abi insan bir kimsin nesin der dimi, cık çivisi çıkmış dünyanın hıh

    ama kabul et güzel şarkı, hatırla sevgili'dendi. ben çok severdim o diziyi, cansel taraftarı değildim ben okan yalabık daha bir fevkalade gelirdi gözüme. beren saat'e de orada aşık olup aşk-ı memnu'da nefret etmiştim. vay arkadaş ne çok dizi kültürüm varmış benim, iki saniye de 5 satır şey yazdım. neyse ben kaçar hacı uğrarım yine.

    not:beni tanımıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. Şarkıyı biliyorum:) Gerçekten sen kimsin? Bu diziyi ben de sonlarına doğru izlemeye başlamıştım. uğra hacı bekleriz:)

      Sil
  3. yine uğradım (H) evim sensin'e gittik geçen kız arkadaşımla, filmin ana teması güzel, yalnız filmin senaryosu ve yönetmenliğini üstlenen ynı zamanda başrol özcan deniz'in marangoz ustası olmasına rağmen dünyayı kurtaran adam rolü yapması çok ilginç. hele bir sahne var ben bittim, dur anlatayım;

    şimdi özcan deniz'le esas kız tanışacak, özcan deniz yeni döşenen bir yerin raflarını yapmaya geliyor, sanırsın tom kuruz geliyor. yavaş yavaş adımlarla mekana girişi var üfff. bir de arkada slow müzik. hani normal şartlarda işi yardımcıya devreder patronun kızı hiç ilgilenmez ya burada.. anlatımımı yarım kestim çünkü pek akıcı bir şekilde gitmediğimi gördüm, bir nevi okuyucuya eziyet. onun yerine sana ilginç bir haberden bahsedeyim yine akıcılığa ulaşamaz ve sonunda tarçın kokulu bir tebessüm ettiremezsem yorumculuğu bırakacağım sana söz, (lütfen sonuna kadar okuyunuz);

    bugün ne çok yangın haberi var. ama en ilgincime gideni şu:"Peru'da bir yangını söndürmek için mahalle sakinleri içki kullanınca yangında 25 kişi ölmüş." :) ya tamam kabul ediyorum, bir panik anında insan n'aptığını bilemeyebiliyor, ama bu kadarı biraz fazla olmuyor mu =) adamları hayal ettim de acaba şöyle mi düşündüler yangın sırasında:
    "Yangııııınnn, yanggıııınn var. Çabuk şu viskileri üstüne dökün!! Biri daha fazla alkol getirsin, bu ateş sönecek gibi görünmüyor..!!"
    Kaza anında soğukkanlılık çok önemli :) Aynı insanlar bir kazada bulunsalar kim bilir n'apacaklardı.. Yangına alkol döken değil mi.
    Mesela adamın kafası kırılmış:
    "Olamazz adamın kafası kırılmış, biri çabuk bana iri bir taş getirsin ! Küüütt!! Aa tanrım daha fazla kanıyorr, Harun Amcam'ın arka tarafta bir baltası olacaktı acele edin!! Aa yüce Tanrım kafa ikiye ayrıldı! Fahri Abi sizin aslan silindiri vardı onu getirebilir misiniz, bu adamın ölmemesi lazım"

    beğenmediysen yayınlama hacı, açık ve net şımarmayayım ben de burada.

    not:beni tanımıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. Herhalde blogumu actım acalı en uzun yorum şu senin yazdığın. tarçın kokulu gülümseme oluştu, amacına ulaştı:)Farklı zamanlarda gelip böyle uzun yorumlar yazınca daha da merak ettim. Acaba tanıyor muyum dedim?

      Sil
  4. Hayır kesinlikle tanımıyorsun beni sayın bayan blog yazarı, ben kendimi ve buraya nasıl geldiğimi anlatayım hafiften, sonrada kaybolup gideceğim.

    Hayatımdaki limanlardan biri yaşardı Ankara'da, tam limanımda denemez aslında. Hiç park etmeyi beceremedim çünkü benim dengesiz salı bir limana. Fakat en eğlenceli anılarıma sahip bir Ankaralı'ydı o. Yakınları ona Naz der, asıl bu değil ismi. Uzun süredir görüşmediğim Naz nete meraklı biriydi. Eskiden ortak üç-dört sitemiz vardı. Benim blogum, onun blogu ve bir de forum. Görüşmemeye başladığımızda kendine yeni bir blog açmıştı, kapattı daha sonra. Dedim belki tekrar açmıştır diye onu aradım Google denizinde. Arama kelimelerim "naz ankara alp"ti. Belki benimle ilgili bir şeyler karalamıştır diye düşündüm. Sonra şu konuna geldim Google'dan;

    http://birazhayat.blogspot.com/2012/08/odtu-naz-gda.html

    Az baktım sağa sola, kişilikleriniz benziyordu, bir an düşündüm o olabilir misin diye. Sonra hakkımda sayfasını görünce anladım o olmadığını. O olmuş olsaydın hiç yazmazdım bile. İlginç bir duygu onsuzluk. Gözleri deryalı bir kadındı o, ceplerinde taşıyordu beş yaş düşlerimi. Onsuz kalınca ruhsuz yağmurlarda hayatım kadar ucuz şemsiyeler sattım ve sanki gözlerimi kapayınca daha çok şey görür oldum. Sadece onu.

    Biz hiç sevgili olmadık asla arkadaş da değildik, ikisi arasında değil ikisinden çok çok daha yükseklerde bir şeydik. Çok iyi anlaşan ya da benim öyle düşündüğüm iki insandık. Sonra büyü bozuldu ama anıların izi silinmedi. Sonlara doğru belki de yaşanabilecek en kötü şeyleri yaşadık ama hiç umru..

    Yine kestim anlatımımı, bu ara çok duygusala bağlıyorum. Tarçın kokulu deyimi, hatırla sevgili dizisi,... hep onunla ilgiliydi. Neyse belki evlenmiştir şimdi. Mutlu olması dileğiyle, nedendir bilinmez bensiz olsa da mutlu olsun istiyorum. Hep demiştim ona farklı bir yeri vardı onun bende.

    Bir gün belki o da arar ve bulursa burayı beni aramasın, uzaklara bakıp tatlı bir gülümsesin yeter bana.

    Kal sağlıcakla LuLu,
    Alp.

    not:beni tanımıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunu okuyunca aklima gelen sarki "iz birakanlar unutulmaz" hatirla sevgilideki kizin adi da yasemindi, hos bir tesaduf.bazi kisiler insanin hayatina bir kere cikar, onu herseyiyle tanidigini dusundugun, yillar gecse de onun icini bildigini hissettigin. insan oyle birini buldugunu dusunuyorsa kesinlikle o kisiyi birakmamali. Yillar sonra hatirladiginda o kisiyi o iliskiyi en guzel hali ile hatirlamaya calismamali, belki biraz arabesk olsa da karsisindaki kisiyi kolundan tutup birakmamali.iyi de olsa kotu olsa yasanmali hersey. yillar sonra insanin icinde yara kalir ve o yarakabuk tutmaz hergun kanar. bence aramalisin yoksa bir omur cift kisilik yatakta yalniz uyuyanlardan olursun. ayrica dilime doladin yarali kalbimi dinleyip duruyorum.beni gelismelerden haberdar et.

      Sil
  5. bir daha açılmayacak, kapalı bir defter o.

    bugün duygusallığa vurmayacağım ikide bir mızmızlanan çocuk gibi. o değil de ne anlayacağım bak;

    haberlerde hep görüyoruz işte polis 3 milyon dolar değerinde uyuşturucu ele geçirdi, ya da işte bir baskın yapıldı 2 milyon euroluk eroin ele geçirildi diye. bir düşündüm de hacı niye hep bunların parasal değeri söylenir? dense ya işte 5 kilo eroin ele geçirildi diye. şimdi milyon dolar milyon euro filan deyince inan işe atılasım geliyor =) yalan mı, senin de içinde bir ukte oluşmadı mı üfff paraya bak abiii diye. ayrıca bu uyuşturucuları kim yok ediyor, hep hayalimdir uyuşturucu yok etme uzmanı olup milyon dolarları çöpe atmak :) bir de şu noktaya değinmek istiyorum polis piyasayı nereden biliyor :)

    bugünlük performasıma kaç puan aldım yasmin, sizınla myım?

    ukte kelimesini cümle içinde kullanmak da hoş bir duyguymuş.

    not: beni tanımıyorsun.

    YanıtlaSil
  6. O zaman kapalı kalsın, ben acmayayım:)
    Nereden aklına geldi uyuşturucu işi :) gece gece güldüm valla.hiç öyle düşünmemiştim, özendirir adamı tabi o kadar para. Herhalde en güzeli hep filmlerde olur ya tuvalete dökersin ve üzerini sifonu çekersin, bak bunu yapabilirim işte:)
    Ukte kelimesini kullanınca sanki edebi eser olması gerekiyor gibi düşüşnüyor insan.
    Yorumların ise on numara:)

    YanıtlaSil
  7. bu ara düzensiz bir yaşam tarzım var. lisans bitti, üstüne bir şeyler daha yapmaya çalışıyorum. işin gücün yok mu dersen hmmm yok gibi. mühendislik diplomamı kullanıp deli paralar kıramıyorum mesela. aslında benim tek ümidim her hafta düzenli olarak oynadığım sayısal, ya o kadar düzenli oynuyorum ki hayatımda yaptığım tek düzenli şey.

    sayısal çıksa ne mi yapacağım? muhtemelen hayalimi gerçekleştiriyor olurdum, hayalim? florida sahillerindeki yalımda bir şezlongda mayomla güneşlenmek. şezlong ve mayoyu aldım sıra florida'da. (gülmeyelim lütfen, hayalimizi paylaşıyoruz burada, az ciddiyet please.. yuhh adam sandalyeden düştü, bırak ya tamam sustum yok size hayal mayal)

    not:beni tanımıyorsun.

    YanıtlaSil
  8. Bugünki iddaa kuponum:

    134 EICESTER - BURTON 1
    146 TOTTENHAM - COVENTRY Üst
    132 HULL - LEYTON ORIENT 1

    not:beni tanımıyorsun.

    YanıtlaSil
  9. yuh çakmam çıkmış. üstteki ben değilim, iddaayla da alakam yoktur. en iyisi gitmeli buralardan, bu son yorumum. kal sağlıcakla.

    not:beni tanımıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cakman mi cikmis? Adsiz olunca anlayamiyorum malesef, senin nickin `beni tanimiyorsun` olmali:) Yorumlarin insanin yuzunu gulduruyordu, neden son yorum? ugra ara sira, beklerim

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.