Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

Rab Seytana Dedi ki...

Suan o kadar kendi icimde dingin ve doyum hissediyorum ki...Biraz once yine tiyatrodan geldim. Farkindayim Ankara'ya geldim geleli dogru durust bir post bile yazmiyorum... Acikcasi kendimi kaybedercesine calisiyorum, bugun yine mesaiye kalmistim. Sonra bir anda hatirladim, daha onceden bugune tiyatro bileti almistim, bugun kendime kucuk bir mola verdim ve solugu hemen tiyatroda aldim. Benim icin buyuleyici bir dunya. Evime geldim, arada kitabimi okudum, simdi guzel bir muzik dinliyorum ve ara verdigim bloguma donuyorum.
Oyuna gelecek olursak, Seytan bir rock yildizi olarak karsimiza cikiyor. Oyunun basinda kim oldugunu soylemiyor ve sonra itiraf ediyor kimine gore iblis kimine gore seytan kimine gore de Lucifer. Seytan seytanligini iki kisi uzerinde yapmaya calisiyor. Birincisi hic bir gunah islememis olmasina ragmen, aci ceken Eyup Peygamber. Ikincisi ise Zeus'a, Tanri'sina cesitli oyunlar oynayan  Sisyphus. Seytan, Tanri ile iddaya giriyor.Oyun boyunca seytan sabriyla dillere destan olan Eyup Peygamber'in baskaldirmasini, Sisyphus'un ise Tanri'sindan af dilemesini istiyor. Arada sordugu sorular ile, soyledigi sarkilardaki sozler ile, kisileri dusunduruyor. Oyun boyunca Eyup ile Sisyphus'un akli karisiyor. Sonucta Tanri kazaniyor. -mi acaba?

Oyun bence cesur bir oyun. Seytan rolundeki Durukan Ordu zaten oyunculugu ile odul almis bir oyuncu. Kesinlikle performansi cok basarili. Bir yandan gitar calip sarki soylerken, bir yandan olabildigince sempatik bir seytan oluyor, muzigin inis ve cikislarina gore, ayakkabilarinin cikardigi sesler ile cok guzel eslik ediyor. Ayrica, Eyup Peygamber'i canlandiran oyuncunun da saksafon calmasini takdir ettim.

Dekor bakimindan benim icin siradan bir oyun. Eyup'un esini oynayan kisinin sarki soyleme perfomansini da sevmedim. Amma velakin...Dusundurucu ve cesur bir oyun.Ayrica, basroldaki Durukan Ordu'nun oyunculuk performansi acisindan doyurucu bir oyun. Tavsiye ederim.
fotokaynak

11 yorum:

  1. sevgili Lulu,
    ne güzel oyunlar seyrediyorsun.
    ben bu ara gidemez oldum tiyatroya. beni yine motive etmiş oldun bu konuda, en yakın zamanda bir bilet alıp gideyim ben de;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu aralar tiyatroya gitmek beni de mutlu ediyor, her gidişimde bir sonraki için motive oluyorum, ben de senin okuduğun kitapları izlediğin filmleri gördükçe gaza geliyorum:) bu sekilde hayata pozitif etkisi olan bloggerlarden olmak güzel sey

      Sil
    2. sevgili Lulu,
      teşekkür ederim;)
      birbirimizden öğrenmek ve birbirimizi motive etmek çok hoşuma gidiyor benim de;)

      Sil
  2. Çok severek, çok beğenerek izlemiştim önceki sezonda. Hatta bu sezon tekrar izleme planlarım hala geçerli olan bir oyun benim için. Durukan Ordu, son derece karizmatik bir şeytan . :)) Bu arada eğer izlemediyseniz "Barış" adlı oyunu da öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeytanın adı Durukan Ordu mu

      Sil
    2. Fusun T. ben de cok begendim, dusunduren bir oyun, Baris adli oyunu izlemedim, merak ediyorum, ilk firsatta gidecegim

      Sil
    3. Adsiz: evet Durukan Ordu seytani oynayan kisi

      Sil
  3. Hala devam ediyo mu ya... Yaklaşık 3 ay önce falan izlemiştim. Gerçekten çok güzel bi oyundu :)

    YanıtlaSil
  4. ben bu oyunu 2 hafta önce izledim ve çook beyendim özellikle şeytanı çok beyendim eğer adını söylerseniz şeyatnın çok memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cok begendim, seytanin oyunculugu diger oyuncularin cok daha ustundeydi.Seytani oynayan kisi Durukan Ordu

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.