Sayfalar

9 Ağustos 2012 Perşembe

Balıkçıköy-Tunalı

Yillardir Tunali'da acilan Balikcikoy'un kalabaligini gorup, listeme eklememe ragmen, ancak gecen ay deneme firsati bulabildim. Ankara'da son yillarda artan balikci sayilarini da goz onunde bulundurursak, ciddi rekabet var diyebiliriz. Tunali'daki balikcikoy renkli saksilari, mavi beyaz dekoruyla cezbeden bir yapisi var. Her zaman da kalabalik olur, cuma cumartesi gunleri gibi yogun gunlerde rezervasyon yaptirmak gerekir.

Biz de aksamin yogun saatleri haricinde, keyifli bir aksamustunu sectik, saat itibari ile neredeyse butun masalar bostu, istedigimiz masaya oturabildik. Meze dolabina gelince, bir cok meze cesidinin olmasi resmen gozumu döndürdü, siparislerimizi verdik.

Genel degerlendirme yapacak olursam, mezeler ortalama, hatta beklentimin altinda. Patlicanli-kirmizi aci biberli olan atom cok guzeldi.Karisik ege otlari bence oldukca vasatti, tavsiye etmem. Ayrica, girit ezmesine bayilirim. Gider gitmez hemen girit ezmesi siparisi vermistim, butun mezeleri getirdiler, girit mezesini unuttular. Tekrar hatirlattigimizda, restoranda toplam uc masa dolu olmasina ragmen, cok gec getirdiler. Ve keske hic gelmeseydi dedim, hayatimda yedigim en kotu girit ezmesiydi. Tadi o kadar garipti ki sanki cig tarhana yiyormusum gibi hissettim, tabi ki o kadar kotu olunca, sadece tadina bakip biraktim. En son geldigi icin ve cok da kotu oldugu icin fotografini bile cekmedim.

Fiyat&lezzet olarak degerlendirecek olursam, vereceginiz paraya cok daha lezzetli seyler yiyebileceginiz yerler var. Sozun ozu, tavsiye etmiyorum.

11 yorum:

  1. önünden her geçtiğimde bir gün geleyim klasiğiyle konuşurum kendi kendime:))
    ama yazdıklarını ve tavsiyelerini dikkate alınca cazipliğini kaybetti gözümde!
    ki özellikle balıkçı dedinmi mezenin dibine vurulmalı nazarımda:)
    ben sana bir tavsiyede bulunayım Eskişeir yolunda Sado By ve Ümitköyde Balıkçıköy Fahri de mutlaka bir akşam balık keyfi yap inanılmaz keyif alırsın;)ama fiyatlar biraz tuzlu bilesin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sado by'i ben de gorur gorur merak ederdim,yeri itibari ile hep bir yerlere giderken aklima gelir bak yine bir deneyemedim derim. Simdi senin onerini de okuyunca, sirf Sado by icin o yolu gitmem gerekli diye dusundum.

      Sil
  2. Kaç zamandır sıkıştırıyordum Bahadırı, Allahtan yazdın bunları yoksa burnumdan getirirdi mazallah!

    YanıtlaSil
  3. Yok yok Bahadir ile baska bir yere gidin de buraya gitmeyin, nasil bu kadar dolu merak ediyorum

    YanıtlaSil
  4. hepsi o kadar lezziz görünüyor kiiiii bayıldım ankarada bulunursam gitmeye calışacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acikcasi ben tavsiye etmiyorum Cmos ama yine de sen bilirsin, Ankara'ya gelirsen baska yerleri onerebilirim

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Fotograflar ve ortam acisindan dogru diyorsun Miacim, fakat hizmet ve lezzet acisindan ayni seyleri soyleyemeyecegim

      Sil
  6. Çok gitmek istemiştim buraya. Ama biz balık için değil meze için gidenlerden olduğumuzdan rafa kaldırabiliriz demek ki:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim ben de mezeciyimdir, uzun zamandir heves ettigim bir yerdi ama degmedi:(

      Sil
  7. Mezeler, ara sıcaklar balıkçıda keyifle uzuun uzuun yediğimiz şeyler oluyor genelde, balığa gelince zaten doyuyoruz, gözümü de doyuyor :) mezelerine ve servisine bayılmadığım bir yere 2. kere gitmeyi ben de kesinlikle düşünmem ://

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.