Sayfalar

3 Ekim 2012 Çarşamba

Kadınların Hiç Bir Zaman Hayır Diyemeyeceği Şey: Ayakkabı

Eger bu yazıyı okuyorsaniz ve kadinsaniz, beni anlarsiniz. Bir kadin donem donem " Aman Allahim hic kiyafetim yok" buhranina girebilir veya dolabin onune oturup yarin ne giysem, bak giyecek bir seyim yok diye düşünebilir. Ve bir kadin ayakkabi dukkanının onunde, illa ki alacak bir sey bulabilir.

Tabi ben de bir kadin olduguma gore bu ruh hallerine donem donem giriyorum. Esasinda duygu kismini birakip mantik kismina gectigimde, omrumun sonuna kadar kiyafet, ayakkabi almasam hic de gerek duymam, bircok insan gibi. Esasinda kiyafet ihtiyacimiz oldugundan almiyoruz cogu zaman eger kiyafetin gercek amaci örtunmek, soguktan/sicaktan korunmak vs ise...Almamizin sebebi psikolojik, kendimizi daha iyi hissetmek.

Esasinda ne aldim yazisi yazan bir insan degilim. Bir de sunu da soylemeden edemeyecegim: Alisveriste bir seyi ederinden cok daha ucuza almissam benim icin kiymeti cok daha fazla oluyor. Ornegin, Atlas pasajindan normalden ucuza aldigim marka bir ceket, gidip sezonda aldiklarimdan milyon kere daha kiymetli. Veya magazada dunya kadar para verecekken, pazardan cok daha ucuza aldigimda cok daha fazla mutlu oluyorum.


Uzun zamandir limango, trendyol  gibi alisveris sitelerine girmiyordum, gecen gun Elle'de indirim oldugunu mailimde gorunce, seytan durttu:) Iste bu fotografini gordugunuz ayakkabiyi 50 TL'ye aldim. Rengi gorundugunden cok daha guzel ve cok rahat. Butun gun ayakta oldugum gunde bile, gayet rahat gunu tamamladim.

Neden yaziyorum bu satirlari? Muhtemelen sezonda yaklasik 3-4 kati fiyata satilan bu tarz ayakkabilari, belki alisveris sitelerinde gorup benim gibi tereddut ederseniz karar vermenizde yardimci olsun diye. Ben simdi iyi ki aldim diyorum. Söyleyin bakalim siz de sevdiniz mi?

11 yorum:

  1. sevmek ne kelime bayıldım, güle güle giy Lulu'cum, eminim ayaklarında çok hoş duruyordur :) ayrıca söylemeden edemeyeceğim, ben de bir ayakkabı hastasıyım ama dediğin gibi hangi kadın değil ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sevindim begendigine, degil mi ya hepimizin icinde var, dunya kadar sahip olsak da asla yetmiyor

      Sil
  2. Ben bayıldım fiyat da artısı süperrrr güzel günlerde kullann

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler, evet ekonomik bir alisveris oldu bu sebeple daha cok mutluyum:)

      Sil
  3. merhabalar:)
    kesinlikle..
    ayakkabılar muhteşemmm...
    sevgiler
    bu arada;
    butiğim açıldı:)göz atmak isterseniz
    http://chfashiontrendbutik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler, hemen bloguna isinlaniyorum:)

      Sil
  4. Şıkmış, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  5. Ah ne guzel Lulu'cum! Topuk yapisi itibariyle cok rahat oldugu belli. Hem rengi, hem deseni, hem modeli zamansiz. Ustelik karli alinmis her seyin degeri bende de cok yuksektir. Cok severim, gozum gibi bakarim;)

    YanıtlaSil
  6. Sevgicim hakikatten cok rahat, gecen aksam bu ayakkabilarla uzun bir sure ayaktaydim, baya rahat ettim. Benim de en karli alisverislerim en karlilarim:)

    YanıtlaSil
  7. ayakkabıyı çok beğendimm fiyatı da çok uygun güle güle kullanın

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.