Sayfalar

26 Nisan 2018 Perşembe

Kişisel Gelişim

Son zamanlarda keşfettiğim güzel şeylerden bahsetmek istiyorum...Udemy ve coursera... Kendimi geliştirmek, ilgimi çeken konularda farklı şeyler dinlemek için, iyi bir keşif açıkçası... Çok da pahalı olmayan tutarlarda online kurslar alabiliyorsunuz. Konular da çok çeşitli...Yöneticiler için koçluk becerilerinden, kodlama konularına, pozitif düşünce ve iyi hissetmeden, internet sayfasını yönetmeye kadar... 

Bunun haricinde, başka bir keşif...İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum diyenler için gelsin:) Artık speaking kurslarına gitmek out!! Yolda geçen zamanı herkes hesap ediyor, dünya değişti. Bu işin de online kursları çıktı. Cambly adlı bir internet sitesi keşfettim, henüz ben de üye olmadım. yaseminc7 kodu ile üye olursanız, ben de ücretsiz 5 dakika kazanmış oluyorum. Ekşisözlük'de yorumları okudum, izlenimim olumlu. Kızımı uyuturken, uyuyakalmazsam, akşamları yatmadan online konuşma dersi de almak istiyorum. konuşaraköğren diye de bir site buldum ama fiyatları bana pahalı geldi.

Bir de TedTalks var, her daim keyifle izleyip, çok güzel şeyler öğrendiğim...Sonuçta 20 dakika gibi bir sürede, kişilerin yıllarca emek verdiği, uzmanlaştığı ve onca zaman emek verdiği konuları, yaklaşık 20 dakika gibi kısa sürede anlatabilmek için ayrıca çalıştığı konuşmalar. Çevre kirliliğinden, kadın olmaya veya köylü bir teyzenin tiyatro kurmasından, teşekkür etmenin önemine kadar çok farklı konularda konuşmalar var. Yabancı dildeki konuşmaların Türkçe altyazıları da var. Bunların haricinde, Türkçe TedTalks da var:)

Bu da benden gelsin:)


Son zamanlarda yeni keşiflerim  bunlar...İyi bir şey keşfettiğimi düşündüğüm anda, paylaşmayı severim:) Umarım sizler de keyif alırsınız.

4 yorum:

  1. Küçük çocuk varken kendiniz için zaman ayırmanıza hayranım.Ve "İnci Kefalleri" ni izlerken büyük keyif aldım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla şu aralar kendime elimden geldiğince zaman ayırmaya çalışıyorum ama hakikatten çok zor, bu hafta annemler buradaydı da bu yazıyı bile öyle yazabildim. Tedtalks u şiddetle öneririm:)

      Sil
  2. "Lulu daha çok ve sık yazsın" konulu olanı da var mı? :)
    Tedtalks'ı yıllaaardır takip ediyorum ama Türkçesini bilmiyordum, teşekkürler. Hatta çocukluyken en güzeli podcast dinlemek, benden de sana ufak bir ekleme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne güzel bir yorum bu:) Şuan bu yorumu bile aynı günde cevaplayabildiğim için kendimle gurur duyuyorum. Umarım yazabilirim. Podcast gerçekten çok keyifli, http://kacikprens.blogspot.com.tr/ psikoloji ve günlük hayat üzerine sohbetleri çok keyifli, hatta ben de uzun zamandır dinlemiyordum, gaza geldim biraz dinleyeyim. podcast tavsiyen olursa alırım:)

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.