Sayfalar

30 Mayıs 2018 Çarşamba

Ölüm


Ölüm ne kadar garip bir şey! Daha belki birkaç dakika önce sohbet ettiğiniz sevdiğiniz ile bir daha sohbet edememek… Sadece bir nefes….Karşında bedenen dursa bile, nefes gidince….Yok olmak….Ölümde beden soğukluğu diye bir şey varmış…Yani sevdiğiniz insan karşınızda boylu boyunca yatıyor ve siz ona dokunduğunuzda esasında buz gibi olduğunu hissediyorsunuz.

Her ölüm sanırım erken ölüm…Normalde 80 yaş civarındakilere, ooo göreceğini görmüş der üzülmezdim, sevdiği insan ölünce, öyle olmuyormuş. Sanki daha yapacak çok şey vardı ve hep yarım kaldı diye düşünüyor insan.

Telefonla arayınca, telefonun çalıp çalıp açılmaması, bir daha yolda denk gelmeyecek olmak…Her şey biranda boş geliyor...

Keşke dememek için, sevdiğimiz insanlara onlara değerli olduklarını hissettirmek, bencil olmamak, bazen kendimiz keyif almasak bile, onları mutlu edecek şeyleri yapmak, bol bol sarılmak, sohbet etmek, kalp kırmamak….

Her zaman “Keşke yaşasaydı, ….birlikte yapsaydık” diye cümleler her zaman olacak… Sadece gidenin de; arda kalanın da huzurlu olabilmesi için, sevdiğimiz insanların değerini bilelim.


6 yorum:

  1. Başın sağolsun Yasemin'cim... mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ananecigimi 88 yasinda, evinin onunde bir motorsiklet carpmasi sonucu kaybettik. Carpan adam'in savunmasi "yasliydi, kulagi duymuyor akli yerinde olmuyor olabilir" Halbuki ananem hala banka hesaplarini kendi yoneten, kendi bir basina yasayan, son derece sosyal, cin gibi bir kadindi. Sirf yasli oldugu icin sanki olmesi normalmis gibi. Oysa daha en az 5-7 sene yasardi, tornunun cocugunu ilk defa kucagina almasina sadece 5 gun kalmisti.. Neyse yani 87 ama yasli degildi.. Tek tesellim, dediklerinin hepsini doya doya yaptim, onu dusununce hep gulumseyebiliyorum, ondan geriye hep guzellikler iyi anilar kaldi, bu bile basli basina bir hayat basarisidir.. Ama ozlem.. Ah o bitmiyor..
    Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun bu yazida andigin kisinin ve tum gocen gidenlerimizin..

    YanıtlaSil
  3. Sizin de başınız sağ olsun, ben de kayınpederimi kaybettim. O da her işini kendi yapan, aklı hala gençliğindeki gibi yerinde birisiydi. bir şey sebep oluyor ve buradan göçüp gidiyorsun. Hep bir şeyler arda kalanlar için eksik oluyor

    YanıtlaSil
  4. Başakcığım çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.