Sayfalar

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Bizim metroda bunlari da gorduk ya baska bir sey istemem:)

Metro benim en cok kullandigim ulasim araclarindan biridir. Trafikte kalmak yerine, kisa surede gidecegim yere varmami saglar. Yurt disinda metroyla seyahat ederken, bir duraktan diger duraga gidene kadar, turlu turlu muzisyenler gelir, sarkilarini soylerler, enstrumanlarini calarlar. Ben de her seferinde bizim ulkemizde niye boyle seyler olmuyor diye icten ice imrenirim. Bogazici Universitesi Muzik Caz Korosu'nun videosunu izledim tesadufen. Bu koroda yer alan kisiler metroya biniyorlar ve aniden caz soylemeye basliyorlar. Yolcular da ne oluyor diye birbirlerine baksalar da belli ki keyif aliyorlar ve sonunda hepsi alkislamaya baslliyorlar. Bizim metroda da caz soylendi ya, acikcasi cok mutlu oldum. Keske boyle guzel seyler daha cok olsa!

Videoyu izlemek isteyebilirsiniz diye asagida paylasiyorum...

5 yorum:

  1. Harika bir uygulamaymış :) Ben metro çıkışlarındaki müzisyenlerin çaldıklarını da arada durup dinlemeyi çok severim, eskiden metroda anons yapılıyordu çok hakaret edici bir dilde bu müzisyenlere para verilmemesi konusunda ama sonrada evrildiler ve yurtdışında ne kadar normal olduğunu gördüler. Şimdi de metro içinde müzik gelmesi çok sevindirici :) geç de olsa bize de geliyor demek yurtdışında görüp beğendiğimiz uygulamalar :)


    http://gizliteras.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Giz: Degil mi? Ne guzel bir uygulama:) Metroda para vermeyin diye anons yaptiklarini hic duymamistim. Iyi ki duymamisim, sinirden kuplere binerdim:) Ben de metro cikislarinda veya sokaklarda gordugum muzisyenleri durup dinlemeyi cok seviyorum, hatta ola ki bu yaptiklarindan vazgecmesinler diye elimden geldigince para vermeye calisiyorum. Hele pazar sabahlari evin onune cok nadir de olsa gelen akordeon calan amcaya tapiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. sevgili lulu,
    görmüştüm bu videoyu ve senin gibi ben de bayılmıştım. keşke bize de denk gelseymiş:)
    hayat böyle olmalı... daha coşkulu daha rahat daha keyifli!!!
    akordeon'a bayılırım ben de. karşıyaka'da çok olurdu haftasonları, hatırla sevgili çalarlardı. burda rastlamıyorum maalesef.

    YanıtlaSil
  4. Harika! Diğer insanların da şarkı sonunda onları alkışlaması mükemmel. -keşke o sırada ben de bulunsaydım orada.

    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Ezgicim: Ben de oyle diyorum keske bize denk gelseymis diye:) Daha rahat konusunda cok haklisin, hersey burada sekilcilik gibi geliyir bazen. Akordeoncu bayadir buralara da ugramiyor ne zamandir:( Muzik olunca hayat daha bir guzellesiyor

    Beni guney kore'ye ucur: Evet degil mi? Guzel seyler kesinlikle alkislanmali. Galiba hepimiz bu videoyu cok sevmisiz ve orada olmak istemisiz:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.