Sayfalar

2 Mart 2013 Cumartesi

Kafes Fırın Ekmek Etkinliği

Blogu takip edenler benim Kafes Fırın'ı ne kadar çok sevdiğimi bilirler. Bugün Kafes Fırın'ın ekmek yapma etkinliğine dört blogger katıldık, hem ekmek konusunda bilgilendik hem de çok keyifli zaman geçirdik. Ekmek nasıl yapılır diye dinledikten sonra sıra bize geldi. Kendi ekmeklerimizi yaptık, tabi ustalar öyle pratikleşmişler ki bizim iki elle saatlerce şekil veremeyeceğimiz hamuru onlar iki elinde ayrı iki hamuru ekmek haline getirdiler.

Bizim önümüze hamur hazır yapılmış hali ile geldi yani bize sadece şekil vermesi kaldı. Ama öyle hiç zannettiğimiz gibi kolay değil, izlerken kesin yaparım diyor insan, ama ele hamuru alınca bir oraya çekiştiriyor bir buraya çekiştiriyor olmuyor :)

Kafes Fırın'ın ekmek konusunda gerçek bir butik ekmek işletmesi. Malzemelerin kalitesi, yasal anlamda belirlenen standartlara uygunluk ve mis gibi ekmekler....

Kafes Fırın yine çok güzel bir ev sahipliği yaptı. Verilen molalarda bize Kafes Fırın'ın minik kurabiyeleri ve kurutulmuş meyveleri ikram edildi, hepsi çok lezizdi. Bizler için hazırlanan önlük ve aşçı kepi günün sonunda bize hatıra verildi.

Ve günün sonunda fırından çıkmış sıcacık ekmeklerden aldık. Günümüz dünyasında market ekmekçisi olmuşuz, böyle mis gibi ekmek kokusunu hissetmeyeli çok uzun zaman olmuş.

Çok keyifli bir gündü, Kafes Fırın'a ve bu etkinliği düzenleyen Kafes Firin Sosyal Medya ekibine çok teşekkürler.



















6 yorum:

  1. Aaaa haberim olsa ben de çok isterdim katılmak! sadece koklayabilirdim de! :D çok keyifliymiş:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok keyifliydi Handecim. Kokusu bile insanın aklını başından alıyor:)

      Sil
  2. Lulucum, bu nasıl güzel bir etkinlikmiş öyle, profesyonel ustalar ve mükemmel bir mutfakta çalışmak süpper olsa gerek:) Böyle mutfakları görmeyi çok istiyorum, bakalım inş bi gün olacak :) sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim gerçekten çok güzel bir etkinlikti. Böyle mutfaklar keşke evimizde de olsa değil mi? :)

      Sil
  3. çok güzel bir etkinlik olmuş Lulu..çok güzel bir fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok keyif aldım, ekmek hamurları terapi gibiydi

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.