Sayfalar

5 Mayıs 2013 Pazar

Big Baker ve Big Bang Hamburger

Geçen hafta sonu canımız hamburger çekti ve uzun zamandır denemek için listemizin başında gelen yerleri deneme fırsatı bulduk, en başta Big Baker ile başlayayım, Greta'nın blogunda okumuştum. Gitmeden biraz da araştırma yaptıktan sonra denemeye karar verdik. Bahçelievler 2. Cadde'de yer alıyor, ferah bir mekan, dekoru da sempatik. Eşimle daha çok şeyin tadına bakabilelim diye genellikle farklı sipariş veririz, eşim bbq hamburgerinden sipariş verdi, ben de içinde patlıcan ezmesi olanından sipariş verdim. Benim hamburgerim güzeldi ama eşimin hamburgeri benimkinin on katı daha güzeldi. Burayı önerenlerin özellikle bbq hamburgeri önermesi boşuna değilmiş, sizlere de tavsiye ederim. Bunun haricinde ekmekleri kendileri yapıyorlarmış, bence hamburgerin tadı kadar ekmeği de önemli; ekmekten de sınıfı geçtiler. Limonatası çok övgü alsa da bence ortalama bir lezzete sahip, çok iz bırakmadı, yine de gitmişken deneyin. Son olarak tavuklu mantarlı krep istedik. Krep de ortalama seviyedeydi, ortalama derken kötü gibi algılanmasın, kötü değil, sadece her yerde aşağı yukarı aynı lezzette yiyebileceğiniz bir yer. Bir dahaki gidişimde pizza deneyeceğim, diğer masalara giden pizzalarda gözüm kaldı resmen. Fiyatlara gelince pahalı değil diyebilirim,.



İkinci hamburger deneyimimiz ise Big Bang. İstanbul yolu üzerinde benzinlikçinin içinde. Big Baker'ı bir duyduysam burasını on duydum diyebilirim. Hatta sosyal medyada vs baya övgü dolu şekilde bir çok kişi tarafından bahsedildi. Açıkçası pazarlama stratejilerinin iyi olduğunu düşünüyorum. Birincisi mekan olarak benzinliğin içinde bir kantin gibi, esasında fast food mantığına uyuyor ye ve kalk. Hamburger anlamında zengin bir menüsü var. Sosisliler de çok övgü alıyor. Ya bende bu kadar övgüden sonra beklenti yüksek oldu ya da hakikatten o kadar anlatıldığı gibi değildi. Sosislisi bence hamburgere göre daha iyiydi. Hamburgerin ekmeği bence daha iyi olabilirdi. Patatesin yanında verilen salatalıklı sos ise çok iyi düşünülmüş, patates ile güzel bir uyumu var. Fiyatlar benzinlik içinde bir yer için ortalamanın biraz üstü diyebilirim. Yemek zevki kişiden kişiye değiştiği için sizler de gidin deneyin, kararınızı kendiniz verin, bana soracak olursanız ise tercihim Big Baker olur derim:)


 

4 yorum:

  1. sevgili Lulu,
    bunları denemedim; ama, ben Mano Burger'i tek geçerim!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de o kadar İstanbul da yaşadım mano burgeri ilk defa duyuyorum ve çok merak ettim, inşallah ilk gelişimde yeme fırsatım olur

      Sil
  2. afiyet olsun Lulucum, Big Baker'ı beğenmenize sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Greta'cım çok teşekkürler çok beğendik

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.