Sayfalar

12 Aralık 2010 Pazar

Liva cildirmis olmali-Ankara da Enfes Yemekler

Haftasonu Ankara'ya gitmemizin esas sebebi, 1 Aralik gunu esimin dogum gunuydu. Biz de ailece bir kutlama yapmak istedik. Aksam guzel bir yemek icin secenekleri dusunurken, aklimiza Liva geldi. Liva Pastaneleri:)
Dogru okuyorsunuz o bir pastane. Evet pastanenin hakkini veriyor ama bence daha fazlasi. Yemek menusu zengin, et yemeklerinin disinda hafif seyler isteyenler icin kumpir, hamburger, krep vs ne ararsan var. Tabi bu dediklerimin de kendi icinde bir suru cesitlisi var. Resmen menuyu gorunce gozum donuyor. O menuyu evimde istiyorum. Cevirip cevirip bakariz, agzimin suyu akarak:)
Tabi bu kadar zengin bir menu, benim karnimda zil degil resmen canlar caliyor,dedim ki bu aksam esimin dogum gunu, hedef 1'i o aksam bir kenara koydum(Bilmeyenler icin kisa bir hatirlatma: Zayiflamaya calisiyorum ve aksamlari sadece corba icmeye niyetim var-ki buaksam oyle yaptim, parantezi kapa :P) Tabi yemeklere bakiyorum ama o  da ne bir sufle sayfasi var, simdi bile dusundukce aklim gidiyor. Neyse dedim ben bir yemegimi yiyeyim, yer kalirsa kesin yiyecegim. Yemekler enfes, tadi damagimda hala. Yemeklerin fotograflari asagida. Birazcik ayip oldu, ne yediysek cektik gibi, flashsiz da guzel cikmiyorlar, biz de flashli cektik, cektikce de dikkat cektik. Allahtan kimse bir sey demedi de simdi bu fotograflari sizinle paylasiyorum. Yemek bitti, purelerden falan yemedim, sirf sufleye yer birakayim diye. Cikolatali sufle soyledik, 35 dakika surer dediler. Oyle yorulmustuk ki karli yollar, sabah erken kalkmalar, o kadar bekleyecek halimiz yoktu, ben de kavusamadigim suflemle katalogdan da olsa vedalastim.

Uzun lafin kisasi Ankara'ya yolunuz duserse, Liva'ya kesin ugrayin.  Hatta Liva Istanbul'a acilsin kampanyasi baslatalim:)

Ayrica, Cuma gunu annemlere ugramistik. O da cok guzel bir tatli yapmis. Elmali kremali cok hafif. Annemin yaptigi tatliyi da misafir geldiginde yapilacaklar listeme ekliyorum:)


2 yorum:

  1. Bir keresinde bende sufle sayfasını gördüğümde çok heyecanlanıp ikinci gidişimde de 35 dk önceden söyleyerek sufleyi tatma hayalime ulaşmıştım.. Ama maalesef sonuç hayalkırıklığı oldu şekerim.. Çok fazla yumurta kokuyor ve bildiğimiz içinden çikolata akan sufle ile alakası yok:)) Bu nedenle hiç aklında kalmasın, heleki meşede steak lezzeti sonrasında tamamen bir hayalkırıklığı oluyor.Sufle diyince nedendir bilmem ama pizzacılar bu işten iyi anlıyor, tadımdı sanırım gerçekten sufle işinde başarılı, tavsiye ederim..
    Melike

    YanıtlaSil
  2. Melikecim iyi oldu soyledigin, yazdigimdan beri sufle aklimdan cikmiyordu, ara ara resimlerine bakiyordum, en azindan simdi kendimi avuturum:) Zaten suflesi guzel degilmis:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.