Sayfalar

28 Mart 2011 Pazartesi

Paris ve Mezarliklar

Normalde mezarliktan odum kopar, acikcasi hic gidesim gelmez, olumden icim urperir, benim icin pek sevimsiz bir konudur. Olum yokmus gibi dusunmemeyi tercih ederim, dolayisi ile mezarliklarla da aram hos degildir, Paris'e gitmisken Montparnasse civarindaki onemli kisilerin mezarlarini ziyaret etmeden olmazdi. Herhalde amac turistik gezi olunca, buradaki mezarligin esas amacini dusunmeden gezebildim. Zaten oyle guzeldi ki muze gezmeden bir farki yoktu. Hava gunesliydi, mezarlikta bazi yerlerde banklar var. Herhalde ne kadar guzel olursa olsun, sevgilimi alip sandvic yiyecegim yer bir mezarlik olamaz. Gezerken bazi sevgililer gordum bir yandan sandiviclerini yerken, bir yandan gunesin tadini cikariyorlardi. Birbirinden farkli bir suru mezar vardi. Sartre'den Durkheim' a kadar bir suru kisinin mezari burada. bir mezarligin bu kadar fotografini cekecegim hayatta aklima  gelmezdi. Iste bazilari....

Bu hayatimda gordugum en ilginc mezar. Tam cikarken gordum. Biraz urpertici geldi. Kari-koca yatiyorlar, sanki normal hayat devam ediyor gibi. Bilmiyorum beraber olma fikri guzelse de, allta yatan kisileri ustte bu sekilde gormek beni biraz urpertti. Sizce de oyle degil mi?

2 yorum:

  1. yurtdışındaki mezarlıkların bizimkilerle alakası yok.. örn. göteborg'da kanal/nehir kıyısında çok güzel ve bakımlı bir mezarlık var, ben her gittiğimde kıyısında yürürüm ya da koşarım.. akşam bile olsa rahatsız hissetmem kendimi..

    yalnız bu son resimdeki amca ve teyze hakkaten ürkütücüymüş, kimin aklına gelir ki böyle bir mezar yaptırmak?? :SS


    http://wear-a-smile-wear-a-smile.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Wear a smile! : Ben mezarlik gorunce yol degistiren bir tipim:) Urperiyorum iste, bir de Turkiye'deki bakimsiz mezarliklardan dolayi bu korkum iyice pekisiyor. Goteborg'a gidersem mezarliga dikkatli bakacagim. Son fotograftaki mezarligi ben hakikatten unutmusum, simdi yorumuna cvp yazmak icin bu yaziya bakinca tekrar hatirlatim. Annneecimmm!

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.