Sayfalar

5 Mart 2011 Cumartesi

Rio Karnavali

Hurriyet'de Brezilya Rio Karnavali fotograflarini gorunce yazmak istedim. Fotograflara bakiyorum nasil renkli ve eglenceli gozukuyor. Adamlar bu karnaval icin uzun bir sure hazirlaniyor. Brezilya ve Arjantin en cok gormek istedigim ulkelerden biri. Bu karnavalin cikis noktasi da bir hayli ilginc. Kolelik donemlerinde,ciftlik sahipleri  Brezilya'da havanin cok sicak oldugu donemlerde yani Subat ayi civarinda kolelerine dinlensinler diye 5 gun izin verirlermis, koleler de bu izni firsat bilip vur patlasin, cal oynasin diyerek, icki icip dans ederlermis. Bu etkinlikler de o zamandan bu zamana devam etmis.
5 gun boyunca, dans, yemek, icki ve seks herhalde Brezilyalilar bir senenin stresini, yorgunlugunu fazlasiyla ustlerinden atiyorlardir:)

fotokaynak

2 yorum:

  1. Yasemin, karnavalin yukarida anlattiklarindansa aslinda hristiyanlar icin cok daha onemli dini bir temeli var.

    Karnaval (sadece brezilya degil- tum hristiyan ulkelerde) paskalyadan 40 gun once baslar ve bir oruc donemidir. 40 gun boyunca hristiyanlar et iceren urunler yemeyeceklerdir. adida ordan geliyor zaten: Karnaval=carnivor'dan ondan da "carnem levare" (ete veda demek) turemis. yalnız brezilya'da değil italya (venedik), almanya ve ispanyada da farklı özelliklerde de olsa oldukça yaygınlaşmıştır. bu kirk gunluk et orucunun sonunda da paskalyada yumurta yiyecekler zaten...

    biz en iyi rio'yu biliyoruz tabi gorsel solen olamasindan dolayi.ama pek cok hristiyan ulke bunu kutluyor.

    YanıtlaSil
  2. Kiz kiza toplandik bilgilendirme icin cok tesekkurler.

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.