Sayfalar

24 Temmuz 2011 Pazar

Dalga seslerine dusunceleri birakmak

Bugun uzun zamandir yapmadigim ve uzun zamandir yapmak istedigim bir sey yaptim. Vapura bindim. Vapurun en guzel manzarali yerlerinden birine oturdum, ihtiyacim olan tam olarak buydu. "Dalga seslerine dusuncelerimi birakmak". Cok keyif aldim. Gozlerimi kapadim, dalgalarin, kuslarin sesini dinledim. Bir nevi icsel terapi gibiydi. Aksam gunesinde, yuzumu yalayan hafif ruzgari hissettim. Bir de vapurda gitar calip, sarki soyleyen iki genc vardi, yumusacik sarkilar soylediler. Oyle keyifli bir yolculuktu ki inmeden bir daha mi karsiya gecsem dedim.

Dalga sesleri ve vapurun arkasinda olusan dalgalar bende olusan tum kotu dusunceleri alip goturuyorlar. Beynimin arinmasi gibi. Bir arastirma okumustum. Kadinlar bulasik yikarken, normal zamanda yaptiklari islere gore, cok daha fazla oyalaniyorlarmis. Ben de o gruba dahilim. Normalde bulasik makinesine her seyi koyan bir insan olarak, canim sikkinsa, kocaman bir bulasik legeni yaparim, gerekli gereksiz o an onume gelenleri yikarim. Her sabun kopuguyle, arinir kotu dusuncelerim ve akar gider bir muslugun altindan....

Cok derin anlamlara gerek yok, bazen sadece keyif aldigimiz seyi yapmak, sadece bir nefes almak icin, kendimizi mutlu eden seyleri yapmaliyiz. Bugun bana iyi geldi, size de tavsiye ederim.
  
Not: Fotograf makinam yanimda olmadigi icin, esas kaynaga buradan ulasabilirsiniz

7 yorum:

  1. vapur kadar güzel bir ulaşım aracı olamaz.hem keyifli hemde huzurlu,rahatlatıcı bir yanı var. istanbulda yaşadığımız için çok şanslıyız.metro ve vapur müzisyenleri de kesinlikle artmalı. yurtdışında taşınabilir hoparlör donanımlarıyla birlikte metrolarda gezip güzel müzik yapan müzisyenlerden bize de lazım:)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı...
    bloguma beklerim...

    YanıtlaSil
  3. sevgili lulu,
    2 yıldır istanbul'dayım ve vapura o kadar az bindim ki.. oysa, ne çok severim ben de:)
    aklıma düşürdün, en yakın zamanda yapayım ben de;)

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım vapura binmeye, pek sık yapamasam da.. öyle güzel anlatmışsın ki, hemen binmek istedim.

    Çok teşekkür ederim canım yorumun için. Ben de çok seviyorum ayakkabılarımı, eskimesinler diye kıyamıyorum hatta giymeye :)

    www.denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Galilei: Bence de en guzel ulasim araci vapur, her daim deniz manzarali:) Bazen Istanbul'dan sikilsam da vapura bindigim zaman iyi ki burada yasiyorum diyorum. Evet evet o muzisyenlerden ben de istiyorum:)

    thestyleblog: Tesekkurler, birazdan blogunu ziyaret edecegim:)

    ezgi: benim de son iki yildir vapura binme sayim oldukca azaldi malesef:( Ben de daha sik binecegim

    Deniz: Tesekkurler canim, sen de en kisa surede bir vapur keyfi yapmak icin zaman ayirmalisin:)

    YanıtlaSil
  6. Vapur yolculukları gerçekten arındırıcı bir etki yaratıyor, martıların kanat çırpışında ruhu yıkanıyor sanki insanın. Ben de çok severim ve nicedir de binmedim vapura. Hem çok keyifli hem de dinlendiricidir. Yaşadıklarının anlatımın çok hoş bir tat bıraktı zihnimde canım.


    http://gizliteras.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Giz: Cok tesekkur ederim guzel yorumun icin. Ben de daha sik binmeyi planliyorum, keyif almak icin:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.