Sayfalar

19 Ekim 2020 Pazartesi

Kamp temel malzemeler- Çadır vs


Bu postta kamp için alınmasının iyi olacağını düşündüğüm temel malzemelerden bahsedeceğim.  

Kampa başlarken bence en önemli şeylerden biri "çadır". Biz arkadaşlarımızın tavsiyesi ile Decathlon'un fresh and black modelini aldık. Sanırım bu sene pandemi nedeni ile herkes kendini doğaya vurunca, bir çok kişinin de aynı modeli seçtiğini gördük. 2-3 kişilik diye geçiyor. Ben, eşim ve kızım rahatça yatıyoruz. İçine biz 2+1 şişme yatak aldık. Tam sığıyor, hiç boşluk kalmıyor. Gece yatarken sadece cüzdan vs koyduğumuz sırt çantası ile ayakkabılarımızı poşetleyip içeriye alıyoruz. Sonuçta küçük bir çadır olduğu için, içine bir şeyleri depolamak için çok uygun değil. Bu çadır ışığı geçirmiyor. O yüzden sabah olsa bile, sanki karartma perdeleri varmış gibi, hissetmiyorsunuz ve bu durum da çok güzel uykuya devam etmenizi sağlıyor. Hoş çadır hayatı şehir hayatından farklı, ister istemez kendiliğinden dinç bir şekilde erkenden uyanıyorsunuz. Biz bu çadırı &kampı sevip sevmeyeceğimizi bilmediğimiz için almıştık. Sevince, biraz daha profesyonel çadır bakmaya başladık. Yağmurda vs gidersek depolama alanı olması iyi olur diye düşündük, yağmur geçirmez özelliği daha uzun süreli olanları tercih edeceğiz.

Çadırda yaz ise bir mat ve üzerine bir uyku tulumu da alabilirsiniz. Biz sanırım biraz konfor aradığımız için şişme yatak aldık. Şişme yatağı şişirebilmeniz için bir de pompa almalısınız. Şişme yataklar da bir şekilde taşa vs gelip,patlamasınlar diye, yere de zemin matı aldık. 

Yaz bile olsa, eğer yüksek rakımlı bir yerde kamp yapıyorsanız, gece üşümeniz gayet normal. Bu nedenle, uyku tulumu almanızı tavsiye ederim. Biz uyku tulumlarını da Decathlon'dan aldık. Yaz ve sonbahar için iyiydi ama artık bu mevsimden sonra yetmeyeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle, daha eksi derecelere uygun ürünler bakacağız. İlk kampa gittiğimizde uyku tulumumuz yoktu, bizden daha deneyimli bir arkadaşımız yün yorgan yanımıza almamızı söylemişti. Hava o kadar soğuk olmadığı için kullanmamıştık ama yine de yanımıza almıştık. Yün yorgan taşıma ve yer kaplaması açısından hiç pratik değil, mecbur kalmadıkça tavsiye etmem.

Bu yazdıklarımın hepsi çok temel, sadece bir fikir vermesi açısından. Yoksa çadır için ayrı, uyku tulumu tercihleri için ayrı bir sürü post yapılabilinir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.