Sayfalar

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Kitaplar

Kitap okumak bir aliskanliktir, genellikle cocuk yasta kazanilir. Kimi kitap okumayi cok sever, kimi nefret eder. Herhalde yasadiklarinla durum sekillenir. Bazi aileler muhabbetin en koyu aninda, sirf cocuklari yanlarinda dolanmasin diye hadi cocugum git odana kitap oku derler. Cocuk zaten o noktada nefret etmesin de ne yapsin. Cocuga zaten verilmis ceza gibi algilayacagi icin, iyice sogur. Yetiskinler icin de durum benzer olabilir. Ben de master yaptigim donemde neredeyse gazete okumak istemiyorum demistim, master bitti oh rahat ettim dedim, sonra mesleki sinavlara hazirlanmaya basladim, kitap mitap gormek dahi istemiyorum dedim. Uzun bir suredir kitap okumuyordum. Son zamanlarda kitap okumak istiyorum ama kafami yormasin layalylom birseyler olsun veya oldukca surukleyici olsun, okurken hikayeye kendimi kaptirayim. Uzun zaman sonra Khaled Hosseini'nin Bin Muhtesem Gunes adli kitabini okudum. Oykusunu sevdim. Belki siz yazari Ucurtma Avcisi adli kitabiyla da taniyabilirsiniz. Tekrar kitap okuma istegim geldi, bu aralar dedigim gibi beni okuma hevesime baglayacak, surukleyici bir kitap tavsiyesine ihtiyacim var. Simdi herkesin kitap beklentisi farklidir diyebilirsiniz, ama yine de son zamanlarda okudugunuz hosunuza giden kitaplari merak ediyorum. Sizler ne okuyorsunuz? Hangi kitap son zamanlarda sizde iz birakti?
fotokaynak

12 yorum:

  1. ben kitap okumayı çok çok çok seviyorum :)
    ejderha dövmeli kız çok sürükleyiciydi, serinin devamını okumaya başlicam. eğer pop art ilgini çekiyorsa, andy warhol felsefesi! kara manhattan da çok güzeldi, 15 farklı karanlık öykü var içinde manhattan hakkında. sonra eğlenceli bir şeyler arıyorsa selindrella ve onun devamı acilen evlenmem lazım'ı okumalısın, bol kahkahalı bir okuma olur :) aklıma şimdilik bunlar geldi, umarım biraz yardımcı olabildim :)

    edankb.blogspot.com
    bloguma da bekleriim :)

    YanıtlaSil
  2. What's Next dediklerini hemen not aldim. En yakin zamanda kitapciya gidecegim. Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim. Bloguna hemen geldim, izleyicin oldum:)

    YanıtlaSil
  3. son okuduğum kitap olan eski bir kitap olmasa da..
    Ahmet Ümit'in
    Bab-ı esrar adlı kitabını öneririm.

    olağanüstü sürükleyici ve hayattan soyutlayıcı..
    kitap okumuş gibi olmuyorsun.. bir filmin içinde kendin oynuyormuşsun gibi :)

    YanıtlaSil
  4. Ahmet Ümit-İstanbul Hatırası derim başka da hiçbir şey demem.

    NB: Ejderha dövmeli kız

    YanıtlaSil
  5. Lulu'cum kitap okuma alışkanlığı edindirmede ailelerin yanlış yönlendirmesi gerçekten kötü etkiliyor halbuki anne baba eline kitap alsa çocuk zaten onları örnek alacak kendine. Ben de kitap okumayı çok severim okumadan yaşadığım bir dönem olmadı neredeyse o yüzden tavsiyeye nereden başlayayım bilemedim :)) (gizli terasta kitap tanıtımlarından da seçebilirsin ayrıntılı eleştirileri var canım) Onun dışında son zamanlarda türkçe yazılmış en güzel edebi eser Sema Kaygusuz- Yere Düşen Dualar derim :) Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonnası'nı da şiddetle tavsiye ederim okumadıysan tatlım :)

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle giz e katiliyorum ve kurk mantolu madonnayi oku diyorum bende,gecenlerde okudum ve cok sevdim.onun disinda ilk olarak filmini izlemis olsamda kitabini da cok sevdigim 'sineklerin tanrisi' ni da tavsiye ederim;)

    YanıtlaSil
  7. Hi girl, your blog is really cool! Amazing posts! I just love it and I'm following! I hope you visit me and follow mine too.




    Kisses,

    Michelle Duarte fashion designer from Brazil.




    http://dailycatwalk.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Giz kesinlikle haklisin aile oku der, ama cocuk ailesini bir kere kitap okurken gormemistir. Haliyle cocuk da okumaz:( Blogunda kitap tanitimlarini elimde not defterimle okuyacagima emin olabilirsin:)Sema Kaygusuz'u duymamistim. Alip okumak lazim. Kurk Mantolu Madonna ve Sebahattin Ali benim favorim. Dun de Icimizdeki Seytan adli kitabini aldim Sebahattin Ali'nin. Simdilik ilk sirada bu kitap var:)

    Gulsemin: Senin de Kurk Mantolu Madonna'yi sevmis olmana sevindim. Sineklerin Tanrisi da listeye alindi. Cok okumam lazim cooookkk:)

    YanıtlaSil
  9. Michelle: Thank you for your sweet comments. It makes me happy:) I also will visit your blog. Best regards.

    YanıtlaSil
  10. Bayan mikrop: Bu kitabi okumustum, cok sevmistim. Filmin icinde ilerlemek gibiydi:)

    yev pokrig voznin megnetsav: Istanbul Hatirasi'ni okumustum ve cok begenmistim. Ejderha Dovmeli Kiz'in adi ikinciye gecince gercekten merak ettim

    YanıtlaSil
  11. bende okumayi cok severim özelliklede son zamanlarda spiritüel,secret benzeri kitaplara merak sarmisim...

    YanıtlaSil
  12. AskinAy: Ben de cok seviyorum, okumaya ara verince su aralar su gibi akan romanlari tercih ediyorum:) Secret kitabini da her yerde duymama ragmen henuz okumadim:(

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.