Sayfalar

17 Mayıs 2011 Salı

Roma Programi-Gezilecek Yerler

Roma gidilesi gorulesi yerlerden biri...Sevgilinizle biraz romantik, biraz salas zaman gecirebileceginiz bir yer..Roma'ya gitmeyi dusunenlere yardimci olabilecegini dusundugum gezi rotasini sizlerle paylasiyorum. Umarim isinize yarar....Hadi bakalim baslayayim hemen!
Havaalanina iner inmez, Roma pass kartini alin, bu kart 25 Euro kisi basi. 3 gun boyunca ulasim bedava ve girdigin ilk iki muze bedava. Kolezyum'un girisi yanlis hatirlamiyorsam 12 Euro idi. Durum boyle olunca karli bir is oluyor. Biz sadece bir kez meraktan metroya bindik, o da benim zorumla... Bir sehri kesfetmenin en guzel yollarindan biri, yuruyerek gezmektir, elinde harita ile biraz kesfetmektir...Biz de oyle yaptik, hep yuruduk...Ama ben de merak var tabi, buraya kadar gelmisiz, hazir Roma pass kartimiz da var, bir kere metroya binelim dedim. Acikcasi cok da gerek yok, yuruyerek kesfetmek en guzeli:)
Roma pass aldiginiz yerden sehre giden otobus biletlerinizi de alabilirsiniz. Gidis donus 14 Euro. Fiumicino Havaalani'ndan Termini Istasyonu'na yol yaklasik 45 dakika suruyor.Termini genellikle otellerin oldugu bir bolge, biraz gurultulu bir bolge, bizim oteli secerken, acaba cok mu tenha bir yerde diye dusunmustum ama isabetli bir karar olmus dedim sonra.
Sira geldi gezi programina, liste olarak yaziyorum, Roma pass'i alinca, icinde verilen Roma haritasini acin, gonlunuzden neresi geciyorsa, otelinizin yerine gore, ruhi durumunuza gore, Roma'yi kesfedin:)
Fontana de Trevi(Ask Cesmesi)
Spagna(Ispanyol Merdivenleri)
Piazza Navona
Pantheon
Campo De Fiori
Kolezyum
Arch of Constantine (Konstantin Taki)
Palatino
Roman Forum
Piazza Venezia
Vatikan-St.Pietro Basilica
Vatikan-Cupola(Kubbe)
Vatikan-Muze
Castel Sant'Angelo( Melekler Kalesi)

9 yorum:

  1. Bir gün olurda gidecek olursam bu yazıyı okumadan davranmam:) son derece faydalı bir yazı...

    YanıtlaSil
  2. romaya bayılırım roma dondurmasına daha çok hihi:)

    YanıtlaSil
  3. bide tatlım şu yorumları yazarken kelime doğrulama olmasa daha çok yazarız hep yazarız mucuks:)

    YanıtlaSil
  4. Zeynep çok teşekkür ederim, umarım işinize yarar, en kısa sürede daha da yazmayı planlıyorum

    Coco-jelly ben de bayıldım roma dondurmalarına:) Ayrıca, yorum ayarlarını hemen değiştirdim. İtinayla yorumlarınız dikkate alınır:)

    YanıtlaSil
  5. Modafobik: Tez zamanda sen de gidersin inşallah! İnsan gidince dönmek istemiyor:(

    YanıtlaSil
  6. Liste baya kabarıkmış, hepsini görmek lazım

    YanıtlaSil
  7. Lulu'cum ne güzel anlatmışsın. Ben de bir şehri yürüyerek keşfetmeyi severim en çok. Araba ya daa herhangi başka bir taşıt ile insan içinden geçiyor oysa yürüyerek yaşıyor o şehri. Gidilecekler listemde üst sıralarda var Roma o zaman tekrar okuyacağım bu postu canım :))

    YanıtlaSil
  8. Adsiz: Liste baya kabarik ve hepsini ve daha fazlasini gormek lazim. Bu sefer daha rahat takildigimiz icin, bazi yerlere gidemedik.

    BeTwinUs: Cok tesekkurler canim. Kesinlikle yuruyerek yasiyor sehri, havasini kokluyor:)Roma benim de en ust siralarda yer aliyordu, simdi sirada Toscana var:) Eger mumkunse biraz daha cok zaman ayirin ve boylece diger yerleri gorme sansiniz olur. Benim de aklim simdi gormediklerimde kaldi:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.