Sayfalar

19 Eylül 2011 Pazartesi

Az


"Sen de fark ettin mi? Az dediğin, küçücük bir kelime. Sadece A ve Z. Sadece iki harf. Ama aralarında koca bir alfabe var. O alfabeyle yazılmış onbinlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. Sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harfin arasında. Biri başlangıç, diğeri son. Ama sanki birbirleri için yaratılmışlar. Yan yana gelip de birlikte okunmak için. Aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler. Senin ve benim gibi..." Hakan Gunday-Az
Hakan Gunday bu aralar kitapcilarda gordugum, baska bloglarda okuyup merak ettigim bir yazar...Bugune kadar kesfetmemisim. "Az" adli romani ile kesfettim. Iki harfin icine sigmis bir suru anlamlariyla. Gecen hafta aksamustu kitabi elime aldim, yatmadan once de kitabi bitirdim.  Iki Derda'nin hikayesi...Birisi kiz, birisi erkek... Bu nasil hayat dedirten  kesisen oykuleri...
Daha ilk sayfalardan nasil yani diyerek beni icine alan bir hikaye... Porno, siddet, eroin, olum herseyin oldugu... Baslarda oylesine diye okudugunuz bir adam, hikayenin bir yerinde oyle guzel baglaniyor ki; hepsinin orada varlik icin bir sebebi varmis diyorsunuz. Bu yazari yeni kesfettim, ozetle yazim tarzini sevdim. Sizlere de tavsiye ederim.
Kitapta gecen Oguz Atay'in Tutunamayanlar'ini okumamis olmak ise benim ayibimdir. Buraya yaziyorum ki en kisa surede okuyayim.

12 yorum:

  1. ben de heryerde çok duyuyordum bu kitabı.sounda alıp okudum ama beklenen etki oluşmadı:( aslında iyi kurgulanmış bir kitapa ama bu tür de yazılmış senaryoya sahip o kadar çok film seyrettim ki. sorun da bu galiba benim için.film senaryosu gibi. tutunamayanlarda çok popüler oldu ama hazmetmek çok zor. çok kıymetli bir kitap..

    YanıtlaSil
  2. Buket: Dediginde haklisin film kurgusu gibi. Kitabin mutlu sonla bitmesi haricinde kitabi sevdim. Buket: Baska hikayelerin icice gecmesi olayini seviyorum. Bence herkesin zaman zaman okumak isteyecegi kitaplar ve o kitaptan alacagi keyifler baska olabilir. Su ara surukleyici kitaplari okuma donemindeyim. Tutumayanlar'i merak ediyorum, bir an once okumak istiyorum, ama sanki bana kisin okunacak bir kitapmis gibi geliyor, o yuzden bir kac ay sonraya erteliyorum.

    YanıtlaSil
  3. güzel bir kitaba benziyor okumadım ama merak ettim :)) alıp okumalıyım .

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok beğenerek okudum. Hatta bazen öyle bir içine alıyor ki kitap bırakamıyorsun. Ben de uçaktayken başlayıp, bitirmiştim. Ben de tutunamayanları okumak istiyorum ama burda bulmak nerdeyse imkansız gibi :(.

    YanıtlaSil
  5. theice-creamparlour: Guzel bir oyku. Karakterlerin bir sekilde karsina cikiyor olmalarini sevdim:)

    Lalis: Evet bazi yerlerinde acaba ne olacak diye okudum:) Sen de baya hizli okumussun. Tutunamayanlari ben alip sana yollarim canim, adresi mail atman yeterli:)

    YanıtlaSil
  6. theice-creamparlour: Guzel bir oyku. Karakterlerin bir sekilde karsina cikiyor olmalarini sevdim:)

    Lalis: Evet bazi yerlerinde acaba ne olacak diye okudum:) Sen de baya hizli okumussun. Tutunamayanlari ben alip sana yollarim canim, adresi mail atman yeterli:)

    YanıtlaSil
  7. sevgili Lulu,
    bir ortak yön daha: tutunamayanlar
    ;)
    ah ah sorma ben de okuyim diye neler neler yaptım. ama hala kısmet olmadı maalesef.
    umarım senin taktik işe yarar;)

    YanıtlaSil
  8. Yok kuzum öyle bir zahmete kalkışma sakın, kargosu kitaptan pahalıya mal oluyor. Çok teşekkür ederim düşündüğün için =). Ben bir yolunu bulur okurum nasıl olsa :).

    YanıtlaSil
  9. Ezgi: Hakikatten seninle cok ortak yanimiz var. Bakalim bu kitabi ne zaman okuyor olacagiz:)

    Lalis: Ipek&Amy karisim arkadasim:)Buradan bir seyler istersen soylemen yeterli canim.

    YanıtlaSil
  10. bayiliyorum hakan gunday'a. okumadigim birkac kitabi kaldi, onlari da cok yakin amanda alip okumayi planliyorum.

    http://the-lizard-queen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Bu aralar beni alıp götürecek bir kitabın o kadar ihtiyacı içindeyim ki. Hakan Günday'ı duyduğum halde alıp okuyamadım, alıntı paragraf bile o kadar okunası ki devamı olsa da elimden bırakmasam keşke dedirtti şu an bana.


    Giz’li Teras

    YanıtlaSil
  12. Gizem: Ben Hakan Gunday'i ilk defa okudum, diger kitaplarini da merak ediyorum, ben de onlari kesfe cikacagim...

    Giz: Bence Hakan Gunday alip goturur, ama surukleyici oldugu icin sadece 4-5 saatini alir:) O yuzden yeniden seni alip goturecek bir kitaba ihtiyac duyarsin:) Ben simdi Dizustu Edebiyati'ndan "Sorun Sende Degil, Bende" yi okuyorum. Okudukca guluyorum:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.