Sayfalar

11 Eylül 2011 Pazar

Cunda

Turun ikinci durak noktasi Cunda, diger adiyla Alibey Adasi. Ayvalik'tan adaya yapilan kopru Turkiye'nin ilk bogaz koprusu olmasi acisindan onemli. Otobusle oldugumuz icin, inip fotografini cekemedim malesef.

Bu kapiyi cok sevdim, dokusunu, rengini, yari acik davetkar halini:) Zaten bu geziden sonra karar verdim, eger mustakil bir evim olursa, ister Ege'de olsun ister olmasin; Ege ruhunu yasatabilmek icin evi beyaza, kapisini, pencerelerini maviye boyacagim:)
Burasi da Cunda'daki kilise. Icine giremesek de disaridan goruntusu.


Cunda sokaklarinda guzelim evler:)
Burasi da midye dolma yedigimiz sirin restoran.Burada bir porsiyon midyeye(8 adet) 8 lira verdik. Otelimiz Altinoluk'taydi. Orada 30 tane midyeye 10 lira verdik. Midyeye doyduk bir nevi!Cok da lezzetliydi. Simdi keske olsa da limonu sika sika yesem:)

Burasi da Cunda kordon. Bizim uzun uzun keyif yapacak zamanimiz olmadigi icin Bay Nihat' ta yiyemedik, ama Cunda klasigi olan Bay Nihat'in fotografini cekmeden gelmedim:)
Veee kisa zamanda keyifle yenebilecek olan Ayvalik klasigi....Taa daaaa.... Karsinizda Ayvalik tostu...
Veeee ustuneeee.....Sakizli dondurma:)
Anlayacaginiz uzerine Cunda turu biraz yemek turu oldu bizim icin. Isinlanma ciksa da su dondurmalardan yemege gitsem:)

13 yorum:

  1. o nasıl güzel bir kapıdır öyle.. ve o dondurma.. :) korkarım şu anda dondurma almaya koşacağım! :P

    tatlım, fotoğrafları birazcık daha büyük koyman mümkün değil mi? açıkçası bu şekilde pek doyurucu olmuyor :(

    iyi haftalar :)

    http://www.wear-a-smile.com/

    YanıtlaSil
  2. senin bu gezi yazilarini okudukca ben yoruldum canim nasil yetisiyorsun hepsine :) hemde kisa surede ..masallah yani bizide unutmayip görselliyorsun ellerine saglik ...

    YanıtlaSil
  3. ahh o sakızlı dondurma yok mu :) canım ne güzel aynı yerlerden geçmişiz bu yaz, şeytan sofrası için de post yapmaya hazırlanıyordum ki senin postunu gördüm :)

    YanıtlaSil
  4. wear a smile: Evet canim ben de kapiya vuruldum:) Dondurma fotografini koyarken ben de acaba markete mi gitsem dedim:) Fotograflari daha buyuk koyabilirim ama bu sefer de sadece fotograf blogu gibi olur diye koymuyorum:( Belki bir dahaki sefere buyuk haliyle eklemeyi denerim. Sanada iyi haftalar canim.

    e.n.k. Daha da gezesim var, bir de gezdigim yerlerin fotograflarini cekmeyi cok seviyorum. Sizlerden boyle guzel yorumlar da gelince inanilmaz motive oluyorum:)

    YanıtlaSil
  5. fotoğraflar çok güzel. kısaca özetlemişsin cundayı:) cunda çok güzel bir yer gerçekten. sokakları harika özellikle. geçen yaz gitmiştim ben de. en kısa zamanda tekrar gitmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  6. ay evlere ve dükkanlara bayıldım :DD sahiden ne güzel içi şeker dolu kutu gibi

    YanıtlaSil
  7. cundaaaaaaaaaaaaaaaaa :)) harıkaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  8. Soluk: Cok tesekkurler. Bence de cok guzel bir yer. En kisa surede ben de tekrar gitmek istiyorum.

    theice-creamparlour: Ne guzel bir benzetme bu:)

    Kokosss: Evet evet harika bir yer:)

    YanıtlaSil
  9. Lulu'cum bu postun ilk fotoğrafındaki kapının önünde bir çekim yapmak farz oldu :) ne güzel bir arka plan eğer gider de çekersem o postu sana ithaf edeceğim tatlım :))) Cunda'nın samimi havasını soludum resmen çok güzel fotoğraflamışsın yaşatır gibi :)


    Giz’li Teras

    YanıtlaSil
  10. çok özendiim ):

    YanıtlaSil
  11. Giz: Bence de bu kapinin onunde sizin cekimleriniz muhtesem olur! Nedense o kapinin onunde nar cicegi giyeceginizi dusundum. Gidersen aklinda olsun:) Cok tesekkur ederim canim.

    dedimdi: Bu sene havalar daha tam sogumadi, umarim firsatini bulur sen de en kisa surede gidersin:)

    YanıtlaSil
  12. süperrrrr takibindeyim bana da beklerim!!!;) http://editorist1783.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.