Sayfalar

6 Eylül 2011 Salı

Fazla Bilmis

Dun Migros'ta onu mu alsam bunu mu alsam diye aylak aylak dolaniyorum,maksat evimin kadini olup, hani saraylara layik cinsten olmasa da kendi capimda bin marifet hallerimi sergileyerek, guzel yemekler yapmak. Esim parmaklarini yesin ve mutlu mesut bir aksam gecirelim butun istegim. Hal boyle olunca  bir salataliklari elime aliyorum, bir patlicanlari...Offf daha karar vermemisim ki ne yapacagima. Cok ayip Lulu! Evinin kadini olarak daha aksam ne yapacagina karar vermeden alisverise mi cikiyorsun cik cikkk cikkk!

Tam boyle avare avare bakinirken, bir anne ile 6 yaslarindaki cocugunun diyalogu beni benden aldi.
Cocuk: Anneeee, ben bu torbadan(organik vs diye satilanlarindan) almak istiyorum.
Anne: Alma!
Cocuk: Anne, sana SAYGI DUYMAK istiyorum! Ama sadece alma demekle olmaz, bana nedenini soyle! (Ben ohaaa diyorum, o yastayken lunaparktaki oyuncaklari dusunuyordum, kendi capimda su yasa geldim, hala boyle cumleye baslayamiyorum,cocugun cevabina sasirip kaliyorum, konusmayi daha da dinlemek icin, marullarin orada resmen direk oluyorum:)
Anne: Alamazsin!
Cocuk: Kendi paramla alacagim. Sadece alamazsin demekle olmaz, tamam almayabilirim, ama bana mantikli bir sey soylemelisin! 
Anne: Alma diyorum!
Cocuk: Nedenini soyle almayayim, alma diye bir neden yok!
Bir suru nedenini soyle cumlelerinden sonra....
Anne: O torbayi birakmazsan, sonunda buradan hicbirsey alamacaksin!
Cocuk: Tamam tamam birakiyorum diyerek torbayi yerine birakti.

Birakti birakmasina da ben bir gun gecti hala bu konusmayi dusunuyorum. Bu cocuklar ne zaman bu kadar buyuduler, ne zaman boyle dillendiler? Tamam ben de cocuga her zaman yetiskin gibi davranilmasindan, her seyin yasina gore aciklamasi yapilmasi gerektigini dusunenlerdenim. Ama o cocugu gorunce, bir an benim boyle bir cocugum olsa dedimmmm!

Nerede tahta? Kulagimi tuttum, daglara taslara!

17 yorum:

  1. :):):) tv ve internet yapıyo bu yeni ürünleri.

    YanıtlaSil
  2. Benimde 6 yaşında bir erkek kardeşim var. Öyle sorular sorup öyle cevaplar veriyor ki :) şaşırıp kalıyorum.

    mesela tam tartışmanın ortasında seninle bu konuyu daha sonra tartışalım diyor:) ya da cevap veremeyeceği bir konu olduğu zaman. Bence bu iyi bir fikir değil en iyisi susalım diyor. daha neler neler ^^ şimdiki çocuklar çok tatlı çok yaramaz. Ve evet internettinde payı vardır ama Allaha bin kere şükür benim kardeşim hep sokakta ve internetten uzakta şimdiki çocukları görüp kendi çocukluğumu düşününce çok mutlu oluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Deep: Evet kesinlikle. Bu cocuklar TV ve internet sayesinde veya duruma gore yuzunden bir degisik oldular.

    Pluie: Senin kardesin de zormus ya! Oyle cevaplar duyunca,cevap vermekte zorlanir insan. Bu konuyu sonra tartisalim lafini cok sevdim:) Ben de cocukken sokakta oynadim bolca:) Simdi iyi ki oyle olmus diyorum. Kardesinin de sokakta oynama sansi olduguna sevindim.

    YanıtlaSil
  4. :)) düşün böyle 20 çocuğun öğretmeniyim :)

    YanıtlaSil
  5. Buket: Offf! Yorumunu okuyunca, uzerimde bir agirlik hissetim:) Valla cok zor bir meslek. Severek yaptiktan sonra problem yok. Yine de Allah kolaylik versin demeden gecemeyecegim:)

    YanıtlaSil
  6. Anne butun gun iste, cocuk anneannede veya dadinin elinde. Dadi cok umursamiyor, anneanneler cocuklari acayip bir sevgiyle simartiyor...Cocuk aksam annenin babanin yanina geliyor, onlarda vicdan azabi ve cocugu butun gun gorememis olmanin verdigi ruh durumuyla cocugun her dedigini yapiyorlar. Birde 21.yy'in getirdikleri var tabi...

    Sonuc ortada...Doymasini bilmeyen, maddi ve manevi anlamda ac, kendini ailedeki hiyerarside anne ve baba ile bir tutan dili pabuc gibi saygisiz cocuklar...

    boyle bir cocugum olmasin lutfen,,,

    YanıtlaSil
  7. Reenkarnasyon var işte. Bu çocuk Nietzsche'nin reenkarne hali. ehi.

    YanıtlaSil
  8. Yeni nesil teknoloji çağı sayesinde olması gerektiğinden hızlı büyüyor ya da kendilerinden büyük laflar öğreniyorlar işte :).

    YanıtlaSil
  9. :) Benimde kardeşim var 6 yaşında.Bunun gibi o kadar çok diyolog yakalıyoruz ki ağzımız açık kalıyor aynı şekilde.Ben o zamanlarda aptal gibi ipleri yatağımın başlığına bağlayıp salıncak yapmaya çalışırdım :D :D

    YanıtlaSil
  10. tatliimm.Mimledim seni:)

    YanıtlaSil
  11. hahahah şimdiki veletler böyle yaa insan ne cevap vereceğini şaşırıyor bazen :)

    YanıtlaSil
  12. aaa çocuk cidden efsanee :)

    YanıtlaSil
  13. Kiz kiza toplanmak: Hakikatten dogru bir tespit. Anneanneler torun sevgisi farkli diyerek simartiyorlar, anne babalar da vicdan azabindan daha da simartiyorlar.Buyuk konusmak istemem ama boyle bir cocugum olmasini ben de istemem:(

    oyumben: Nietzche benzetmene cok guldum:)

    Lalis: Internet, televizyon cocugun dilini de aciyor:)

    Ezginin Gunlugu: Yaa evet o salincak yapma ugraslari bende de var. Bir de sandalyelerden evin icinde cadir kurmak. Ne guzeldi ya!

    beni guney kore'ye ucur: Tam olarak super diyemeyecegim galiba ben gicik oldum.

    Deeptone: Mim icin tesekkur ederim. Gec de olsa yavaslayacagim. Biliyorsun biraz tembelim:(

    Anci: Mim icin sana da cok tesekkur ederim. Mimler konusunda biraz gec kaliyorum nedense. Herkes baska mimlere donuyor, ben eskiden geliyorum:(

    Tubitos: Benim de o an tek dusundugum "annesinin yerinde olmak istemezdim" .

    Mia: Boyundan buyuk laflarla efsane:)

    YanıtlaSil
  14. Çocuklar bazen büyükleri o kadar şaşırtacak laflar ediyorlar ki insan ne yapacağını bilemiyor. Bu diyalogda benim ilgimi çeken bir diğer şey ise annenin kayıtsızlığı oldu. Çocuk annesine saygı duymak istiyor ama anne o saygıyı çocuğa göstermiyor. Ne kadar zeki ve yetenekli olsa da bu tepkiler zamanla budar çocuğu, daha basit düşünüp davranmaya iter.


    http://gizliteras.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. Giz: Muhtemelen bu cocugun ufak yaslarindan itibaren egitiminde annesi herseyin nedenini anlatmis, yetiskin yerine koyarak. Bence cocuk sonunda icine yetiskin kacmis biri olmus ve kadin da mantikli mantikli aciklamak yerine, artik sikilmis:) Nedense bana oyle geldi.

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.