Sayfalar

29 Eylül 2011 Perşembe

Hangimiz HIV Pozitif?

Bu projeyi gorunce, bloggerlari daha bir sevdim, cunku BIR SEY yapabilmek icin, beklemek yerine, adim atan olmuslar. Bu proje kapsaminda yer almasam da, uzaktan destek olmak istedim. Bir kisi bile okusa, yanlis bildigimiz bir seyi duzeltsek kardir diyerek yaziyorum. Bir mim gelince nasil yaziyorsak, bence sosyal medyanin gucu, bloggerlarin iyi kalbi diyerek, daha cok yazalim, daha cok paylasalim. Elimizi tasin altina koyalim.
HIV/Aids hakkinda ne kadar bilgiliyiz? Acikcasi ben cok da bilgi sahibi degildim, bloglarda gorunce hemen Pozitif Yasam Dernegi'nin sayfasina girdim, okumaya basladim. Mesela, ben HIV tasiyanlarin da cocuk sahibi olacagini bilmiyordum!
Okuduklarimdan kisa bir ozet gececek olursam....
Opusmekle, el ele tutusmakla, ayni bardak/kaptan yemekle, ayni tuvaleti kullanmakla bulasmaz....
"HIV: Human Immunodeficiency Virüs (İnsan Bağışık Yetmezliği Virüsü) Bulaşması sonucunda vücudun savunma gücü zayıflar ve birey bazı mikrop ve hastalıklara daha duyarlı hale gelir
AIDS: Acquired Immune Deficiency Syndrome (Kazanılmış Bağışıklık Yetmezliği Sendromu) Tedavi edilmediği durumda HIV’in neden olduğu hastalıklar bütünüdür. Sonuçta birden fazla hastalık veya kanserlerin ortaya çıkması ile AIDS tablosu oluşur."

Bence en buyuk sorun, bizim onyargilarimiz, HIV virusu tasiyanlari toplumdan soyutlamamiz...Yani herhalde boyle diyorum cunku etrafimda HIV virusu tasiyan var mi bilmiyorum. Var ise de soylemeye cesaret edebilirler mi sanmiyorum. Bir de HIV tasiyan biri olunca, insanin kesin seksten diye dusunup, hak etmis zaten diye dusunmelerini anlayamiyorum.
Anlamaya calismaliyiz, toplumdan soyutlamak yerine, destek olmaliyiz. Bu projeyi baslatanlari ve bu projeye duyarliliklari sebebi ile tesekkur ediyorum.
Daha fazla bilgi icin: Pozitif Yasam Dernegi
Fotokaynak1, Fotokaynak2

10 yorum:

  1. Hak etmis zaten mantigini bende anlamiorum ne guzel dile getirmissin. Cok zor bir durum ama zora sokan toplum :(

    http://trendydolap.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. incir reçeli filminden sonra biraz olsun insanlar merak edip araştırmıştı.ama çok haklısınki lunacım az bildiğimz şeylerde çok konuşmayı sewen bir toplumuz..bilinçlenme wakti geldi de çoktan geçiyor!

    YanıtlaSil
  3. Trendydolap: Kesinlikle! "Çok zor bir durum, ama zora sokan toplum" demişssin ya, öyle doğru ki... Ayrıca, güzel bir slogan olmuş, HIV pozitif kampanyası düzenlense, bence kullanılabilecek kadar güzel özetliyor durumu.

    severimdeliyi: O filmi ben de izlemiştim. İnsanın hiv pozitif konusunda kendini sorgulamasını sağlıyor. Az bildiğimiz şeylerde çok konuşmak tespitin ise çok doğru..

    YanıtlaSil
  4. Çok yararlı bir post olmuş, ellerine sağlık. HIV konusunda ben de pek bir bilgiye sahip değilim, ki toplumumuz da öyle. HIV'in anneden bebeğe geçtiğini de bilmiyordum, çok şaşırdım. Fakat şu kanyolu ortak enjektör'ü anlayamadım, acaba nedir ne değildir.

    Kondomsuz ilişki sırasında HIV'in bulaşma riski arttığına göre inatla, bile bile kondomsuz şekilde ilişkiye girmek neyin kafası!? -bu soruyu kendime de sorsam, geciştiriyorum. Çok kötü.

    Hiç bir insanda, bu kötü hastalıkları düşünmek bile istemiyorum, post için bir kez daha teşekkürler.

    Bu arada, blogumda ki ''izlenesi bloglar'' kısmına blogumu ekledim :) sen de benim blogumu eklemek istersen müteşekkir kalırım sevgili arkadaşım.

    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. millet olarak bilmediğimiz konularda ahkam kesmeyi severiz maalesef canım :(
    yazın süper olmuş.sosyal medya güçleniyor belki bu sebeple daha çok bilgi ediniriz.sevgiler canım

    YanıtlaSil
  6. love your blog! I follow u!
    pass to mine and follow me too :)
    http://francescagiusti.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Beni guney kore'ye ucur: Ise yaradiysa ne mutlu:)Kesinlikle oyle, ben de hic kimsede bu hastaliklari dusunmek istemiyorum ama en basi korunmaktan ve bilincli olmaktan geciyor. Blog listene ekledigin icin cok tesekkurler Baran. Suanki blog sayfa tasarimimda blog listesi yapmiyorum. Ileride yapmaya kadar verirsem tabi ki senin blogun da listemde olur:)

    pembefiyonk: Cok tesekkurler canim. Sosyal medyanin gucu gercekten buyukmus. Sevgiler

    Deeptone: Cok tesekkurler,cevaplayacagim:)

    Francesca: Welcome to my blog! Thank you for following:)

    YanıtlaSil
  8. sevgili Lulu,
    kesinlikle duyarlı ve yararlı bir yazı olmuş.
    ben de dün görmüştüm hatta. üstüne şimdi burda okuyorum.
    metroya bi gitmeli sanırım;)

    YanıtlaSil
  9. Ezgi: Aynen oyle, metroya ben de ugramak istiyorum. Henuz gidemedim:(

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.