Sayfalar

14 Eylül 2011 Çarşamba

Ruhum Baska Bir Yere Gitti



Dun aksam Enrico Macias konserine gittik. Ama okumaya baslamadan once, su sarkisini dinlemeye baslayin:) Sarkilar beni benden aldi, yanimda sevgilim, karsimda Enrico Macias en guzel sarkilariyla..Yillardir bildigimiz sarkilar...Ajda Pekkan'dan, Nilufer'e, Tanju Okan'dan Berkant'a kadar hep Turkce soz yazilmis halleriyle duymusuz. Ve sansliyim ki dun aksam, bu sarkilari Enrico Macias'dan dinleme sansi buldum. Su ara baska bir ruh halindeyim, hayatimla ilgili bazi donemeclerde...Ne olacagini kestiremedigim, bilmedigim bir donemdeyim. Icinde bulundugum bu donemi herhalde en guzel "Muamma" kelimesi ozetler.Ve bu ruh hallerinde iken, birkac saat de olsa, ruhum baska bir yerlere gitti. Biliyorum ki yillar gecse de dun aksamki konseri, dusunceli hallerimi animsayacagim. Simdi bu postu yazarken de dinliyorum ve dinledikce iyi geliyor bana. Bunlari yazmamin sebebi bir yandan sizlerle paylasmak istedim, bir yandan da ileride unutmak istemiyorum, bu satirlar kalsin buralarda. Eminim ki herseyin bir sonu var...

Bir daha Turkiye'ye gelirse, alin sevgilinizi, sevdiklerinizi gidin konsere....

Bu da bitis sarkisi.

Not: Yazi bitmisti ama bu da kalsin, konserde keske Fransizca bilseydim dedim. Fransizca gozumu cok korkutsa da, artik ogrenmek icin, bir adim atmam lazim!
fotokaynak

13 yorum:

  1. ne kadar severim enrico macias
    i podimda bir suru sarkisi var Farnsizcayi onun sarkilariyla ogrendim diyebilirim
    konserini kasirmamaya calisirim
    benimde birsuru tanidigim gitmis o dunku konsere :)
    ne guzel sevindim sizin icin :)
    santcilari canli dinlemek te insani ruhen besliyor sanki:)

    YanıtlaSil
  2. off seni çok kıskandım şu an !
    enrico macias'a bayılırım ! ve çok isterim onu canlı dinlemeyi.. =)
    şarkıları, sesi çok başka bu adamın..

    YanıtlaSil
  3. ahh ahh bende istiyorumm!çok özendim:)mon histoire cest ton histoire şarkısı pek güzelmiş.fransızca konusuna gelince.yıllardır fransızcayla başı dertte olan biri olarak başlamak mı hiç bu belaya bulaşmamak mı daha mantıklı bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Sozlerini anlamasam bile melodiler o kadar güzel ki, insanı sarıp sarmalıyor =). Belki buraya gelirse ben de giderim :).

    YanıtlaSil
  5. EVET BAŞKA BİR ALEM :D SENDE BAYA BÜYÜLENMİŞÇESİNE YAZMIŞSIN BU SATIRLARI DUYGULARIN BU POSTTADA COK YANSIMIŞ...

    YanıtlaSil
  6. ay harıka gercekten sanslısın bence...dıl ogrenmenın yası yok yeterkı ıste :))

    YanıtlaSil
  7. Harika bir gece geçirmişsindir :) mükemmel bir hatıra.

    http://sevisgenketcap.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. mon clementier: Ben de cok severim:) Benim ilk konserim oldu.Gercekten cok mutlu oldum. Fransizca sozlerini anlayarak dinlemek cok daha guzel olurdu:)

    Alice: Umarim sen de bir dahaki gelisinde dinleme firsati bulursun. Ben de cok sevdigim icin cok mutlu oldum:) Sese, sarkilara gelince kesinlikle bu adam baska!

    galilei:Evet o sarkisi bence de cok guzel. Fransizca'yi cocukluktan itibaren ogrenmeyince, zaten zor bir dil, daha da zor oluyordur:( Bakalim onumuzdeki birkac ay sonra ogrenmek icin adim atabilirim:)

    Lalis: Aynen oyle, muzigin birlestiriciligi iste, sozlerini anlamasan da kendi kafanda sozlerini yaziyorsun, baska turlu hissediyorsun.

    kokosss: Aynen oyle, insan istedikten sonra, herseyi yapar. Sadece istemek ve adim atmak gerekiyor.

    Sevisgen ketcap: Evet cok guzeldi. Unutmak istemedigim icin yazdim:)
    theice-creamparlour: Evet evet buyulendim. Bu kadar hissederek yazdigimi bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  9. Enrico Macias'ı ben de çok severim insanı zaman yolculuğuna çıkarır. İçinde bulunduğun döneme gelince, 2 sene önce ben de bir muamma içindeydim ama en belirsizlik düğümünde yavaş yavaş çözülmeye başlıyor her şey. Senin için de bu şekilde olur inşallah...

    YanıtlaSil
  10. Kacirdigima cok uzuldum ya :/
    Bu arada blogumdaki Armani cekilisine bekleriiim :)

    YanıtlaSil
  11. Ben bu şarkıcı hakkında hiç bir şey bilmiyorum, şarkılarını da dinlemedim fakat bir gözatayım. Umarım unutamayacağın bir konser yaşamışsındır, görünende o :)

    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Laliş gibi dşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Giz: Kesinlikle hem zaman yolculugu hem de icsel bir yolculuk oldu benimkisi. Ben de sanki bir sarmalin icindeyim, ipin basini bulsam her sey cozulcek gibi. Bir an once hersey netlessin istiyorum...

    Modafobik: Bence sen de kesin keyif alirdin Tuna! Armani cekilisin de harikaymis. Tabi ki katildim:)

    beni guney kore'ye ucur: Baran kesinlikle dinle, begenirsen yorum yaz da bileyim sevdin mi sevmedin mi:) Aynen oyle oldu, muhtemelen unutmam:)

    Mia: Sarkinin sozunden bir sey anlamasam da sanki hepsi beni anlatiyordu!

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.