Sayfalar

11 Eylül 2011 Pazar

Seytan Sofrasi

Ayvalik turlarinin muhtemelen hepsinde Seytan Sofrasi vardir. Seytan Sofrasi'na gidecegiz denilince hic sasirmadim ama ogle vakti gidilecegini duyunca epeyce sasirdim. Benim icin Seytan Sofrasi ya gunesin dogusunu ya da batisini izlemek icin gidilen bir yerdir. Ozellikle sevgilin/ esin ile gunesin batisini izlemek hayli keyifli olabilir. Tamam manzara ayni manzara, deniz ayni deniz... Ama ogle sicaginda, pek de iyi bir tercih degildi.
Otele ugramadan direk buraya geldigimiz icin, fazlasiyla yorulmustuk. Cay bahcelerinin birinde soguk birseyler icerek tur molamizi gecirmeye karar verdik.

Burasi da guya seytanin ayak bastigi yer. Daha onceki yillarda burada  gani gani bozuk para olurdu. Ben de bu paralari acaba kim topluyor diye dusunurdim. Bu gittigimde cok az para verdi. Belki de aksam saatlerinde atilan bozuk para orani artiyordur:) Alla alla ne diyorum ben ya:)

Ve mendil, kumas, caput tarzi seyler baglanarak yapilan adaklar. Itiraf ediyorum cocukken ben de buraya bir seyler asip dilek dilemistim:) Gidince bu baglanan mendilleri gorunce animsadim, gulumsedim. Cocukken acaba ne istemistim? Hic hatirlamiyorum. Dusunuyorum da cocukken isteklerimiz ile simdiki isteklerimiz ne kadar farkli....

13 yorum:

  1. Sanırım benim oraya gidip bir bez parçası bağlamam lazım =).

    YanıtlaSil
  2. Lalis: Dilekler birikmis galiba:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de geçen hafta oradaydım ^^ çok da güzeldi :)

    YanıtlaSil
  4. eglenceli bir gezi olmus :D bu arada ben kırmızıtaban blogspot yeni bloguma geçiş kararı aldım kesin ve net beklerim yani ^^

    YanıtlaSil
  5. Hayal meyal: Aaa keske denk gelseymisiz. Bence de cok guzeldi.

    theice-creamparlour: Aaa hosgeldin kirmizi taban, hemen izlemeye aldim seni:)

    YanıtlaSil
  6. biz güneşin batışını izlemeye gittik çok keyifliydi, tek kötü yanı aşırı rüzgarlıydı. akşamüstü olduğu için baya para vardı ayakizinin olduğu yerde toplanmasa dağ gibi olur herhalde.. ama bana oraya para atmak biraz gereksiz geldi :)

    YanıtlaSil
  7. Tubitos: Ben demistim burasi aksam para basar diye:) Bana da gereksiz geliyor oraya para atmak. Gunesin batisini izlemek icin de bence cok guzel bir yer.

    YanıtlaSil
  8. Lulu'cum şeytan sofrasını hiç gezmedim manzara harikaymış ama sana katılıyorum en güzel günbatımında olur ışık. Öğle sıcağında çıkmak zaten bir eziyet bir de ışıklar çok dikmiş. Bez bağlanan adak yerlerini çok severim ben, ne zaman Meryem Ana'ya gitsem ille bir şey bağlarım olsun olmasın bu ritüel hoşuma gider :))


    Giz’li Teras

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle gun batiminda sahane bir yer. Bir de sessiz sakin olsun diyorsan sabah gun isirken... Meryem Ana'ya benim de baglamisligim var,caputcular gibiyim, ya tutarsa diye dileklerim...

    YanıtlaSil
  10. merhaba :)

    yeni takipçinizim, buraya Laliş'in blogundan geldim :) özellikle kitaplar konusunda pek çok zevkimiz tutuyor. fakat bu yazıda ufak bir yanlış olmuş, bir balıkesirli olarak düzeltmek istedim. belki de o an yanlış yazdınız bilemiyorum. cunda'nın diğer adı alibeyköy değil, alibey adasıdır.

    hoşçakalın, ve görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  11. Sokak Kedisi hosgeldin:) Aaa cok sevindim kitap zevkimizin benzer olmasina. Cunda konusunda valla haklisin, niye oyle yazmisim ben de anlamadim. Sen demesen farkinda bile degildim. Hemen duzeltiyorum:) Cok tesekkurler

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.