Sayfalar

9 Ekim 2011 Pazar

Sac Bakimi

Saclarimi uzatmak ve daha da bakimli hale getirmek icin su ara sac bakimlari ile ilgili kucuk capta arastirmalar yapmaktayim. Bulduklarimi sizinle de paylasayim istedim...

1) Dax Supergro: Bu urunun saclari uzattigi soyleniyor. Internetteki yorumlari okuyunca kesin denemeliyim dedim ve aldim. Simdilik tabi ki sonuclari daha anlayamiyorum. Ama sabirsizlikla uzamasini bekliyorum. Kullanimina gelince, elinize aldiginiz jeli, sac diplerinize masaj yaparak yedirmeniz gerekiyor. Ben sac diplerine surmekle birlikte, saclarimin ucuna da suruyorum. Bakim ozelligi oldugu icin ise yaramasini umuyorum. Bir kac saat oyle sacimda bekletiyorum. Bu kremin dezavantajina gelince, saci inanilmaz yaglandiriyor. Normalde her gun sacimi yikiyorum bu kremi ise uc-dort gunde bir uyguluyorum. Bu kremi kullandigimin ertesi gunu sacimin daha cabuk yaglandigini farkediyorum. Kokusuna gelince gayet hos kokuyor.

2) Turp suyu: Neeee turp suyu mu demeyin lutfen:) Konu sac bakimi olunca, kendi kendimizi iknayla, turp suyu faydalidir, sifalidir, candir diyerek rendeliyoruz. Benim yaptigim tarif bir tane siyah turpu(kirmizi da olur ama galiba siyah daha etkiliymis,bilimsel calisma yapmadigim icin soyleyenlerin yalancisiyim) rendeleyin. Dort bardak suyun icine, rendelenmis turpu koyun ve kaynatin ve suzun. Ilindiktan sonra, icine yumurta kirin(Iyyyk!) ve saciniza masaj yapin. Ben haslanmis turp suyunun yarisini kullandim. Diger yarisini ise ikinci sefer sac yikayisimda kullandim. Turp suyundan cok memnun kalanlarin oldugunu internette okudum. Yine de yumurtali karisim benim midemi bulandirdi. Bir dahaki sefere belki sadece turp suyuyla yikarim. Bilemiyorum, cekimserim. Bir de belirtmekte fayda var. Turp suyu kaynatilinca ev berbat kokuyor. Saca surunce o kadar kokmuyor ama evin kokusunu oda parfumu bastiramiyor:(

3)Zeytinyagi kuru: Sanki yemek tarifi veriyoruz ama malesef sacin bakimi ile ilgili olan diger seyler gibi bu tarifte de asagi yukari ayni. 2 corba kasigi zeytinyagi ile yumurtanin sarisini karistiriyoruz. Sacimiza masaj yapiyoruz. Gur ve parlak saclar istiyorsaniz, haftada iki kere uygulamamiz gerekiyormus.

4) Kapsullu karisim: Yarim cay bardagi zeytinyagi, yarim cay bardagi badem yagi, 1 yumurta , bemiks ampul, bepanthen ampul ve evangen ampulu karistirdiktan sonra, saciniza masaj yapin ve sacinizi hava almayacak sekilde kapadiktan sonra, sicak bir havlu ile sarin. Bir saate yakin bekleyin.Soyle soyleyeyim, rahmetli babaannemin gordugu tedaviler yuzunden saclari dokulmustu, bu kuru bir sure uyguladiktan sonra, kivir kivir saclari cikmisti.

5) Cam Terebenti: Sac dokulmelerine karsi onerilen seylerden birisi de cam terebenti. Kokusu biraz keskin olsa da sac diplerine direk masaj yapilabilinir.Diger bir kullanimi ise sampuaninizin icine bosaltin. Sampuaninizin buyuklugune gore bosaltacaginiz miktar degisebilir, bence hepsini bosaltmayin, sampuaniniz cok sulu bir kivama gelebilir.

Yazdikca baya zahmetli dedim. Sonucta saclarimizla ilgili sorunlar vitamin eksikligi veya baska bir saglik probleminden kaynaklanabilir. Stres de sac dokulmelerine sebep olabilir. Esasinda cok da kafaya takmadan, cok da kestirmeden uzatmak lazim:) Kafaya takmamak diyorum ama buraya bu postu hazirladigima gore galiba kafama takiyorum:)
fotokaynak

20 yorum:

  1. ne kadar enteresan yollar varmış saçı uzatmak için :) saçımı uzatmama pek gerek görmüyorum ama bu işin en temiz yolu çam terebentinden geç,yormuş gibime geldi.. ileride belki lazım olur, aklımda olsunn :)

    YanıtlaSil
  2. Saç kremi de saçı en çok yıpratan şeylerden biri.Çok gür ve saglıklı saclarım var.Tabi bu ırsi ama saç kırıklarını sıklıkla aldırmakta çok önemli canım:)

    YanıtlaSil
  3. bende zeytin yağı kullananlardanım.gerçekten saç için kullanmak lazım..

    YanıtlaSil
  4. Ben de çoookk uzun yıllardır kısa saçlıyım.. Hatta kendime uzun sap yakıştırmıyorum.. Kocci tutturdu uzat diye, nasıl uzar, nasıl bir sabır lazım bilmiyorum.. Ama 4 numarayı denemeye niyetlendim.. hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  5. ben de kısa saçlıyım,çok rahat ve cok modern oluyo.cok sevgilerimle .))

    YanıtlaSil
  6. Turplu karışımı hayatta uygulayamam sanırım :) ama zeytinyağlı karışım ve kapsüllü karışımı tuttum, özellikle bababannende işe yaraması daha bir umutlandırdı beni Lulu'cum :)

    YanıtlaSil
  7. What's next: Kesinlikle acayip yollar var, bunlar sadece bir kismi. Cam terebentini ben de en kisa surede deneyecegim canim.

    Butik Merve: Sac kremini malesef ben de kullaniyorum. Aliskanlik haline geldi resmen. Sac kiriklarini aldirmaya gidince boyunu cok kisaltiyorlar ya, o yuzden uzun sure gitmemeye niyetliyim canim

    Sema: Zeytinyagi sac icin olan formullerin neredeyse hepsinde var. Demekki faydaliymis diyorum bende

    Elfony: Kocci tutturduysa bence uzat:) Onemli olan en cok da onlarin begenmesi degil mi:) 4 numarayi ben de deneyecegim, eczaneye ugramam lazim. Sonuclardan fayda gorursen, yorumlarini bekliyorum:)

    Adsiz: Kisa sacin modern durdugu cok dogru. Hatta bazi kesimlerde oldukca cool. Benden de sevgiler:)

    Giz: Turpluyu ben de uygulayamam bence bir daha:)Guzellik, bakim da bir yere kadar! Zeytinyagli ve kapsullu olanlari ben de denemeyi dusunuyorum. Hadi uzasin saclar:)

    YanıtlaSil
  8. çam terebentini saçı kurutuyor saçlar daha çabuk kırılıyor. çam terebentini yağı (bazı aktarlar olmadığını söyleyip esansını veriyorlar ya da direkt esans veriyorlar ama değil ayğı ayrı) daha etkili kullandığınız diğer yağlarla saça sürülebilir ya da şampuana
    birde maydanoz suyu ve sinameki suyu saçı uzatır denemiştim

    YanıtlaSil
  9. Çok yararlı bir post olmuş :))

    Ben de bloguma beklerim, yorumlarını da beklerim!! :)

    http://lunaparkqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. neyse ki böle derdi yok biz erkeklerin.

    olsaydı zeytinyağı ve turp kullanırdım sanırım. doğal olmalı :)

    YanıtlaSil
  11. keyifle okudum ama şu varki bazen aceleden toplamak bile zor gelio:(

    YanıtlaSil
  12. Yumurta saç için çok faydalı deniyor yağlı saçlar için yumurta akı kuru saçlar için yumurta sarısı kullanılıyor diye biliyorum:)

    YanıtlaSil
  13. Elma Kurdu: Aaaa bak bunu bilmiyordum. Bilmeyince tabi ne verdigini tam bilmeden kullanirdim herhalde. Maydanoz suyunu da ilk defa duydum. Maydanoz oldugu icin de kesin saca da faydalidir dedim:)

    Lunapark: Cok tesekkurler canim. Hemen bloguna geliyorum.

    Deep:Yok yok erkeklerin de boyle sorunlari var, muhtemelen sen sacli erkeklerdensin:) Cunku arastirma yaptigimda erkeklerde sac dokulmeleri icin denemedik yontem birakmamislar gibi:) Yani bizi aratmiyorlar:P

    Coco jelly:Cok sagol canim. Esasinda ben de belime kadar uzatacagim diyorum ama o kadar sikiliyorum ki gun icinde, hemen tepeden topluyorum:(

    Inanirsakolurbence: Himmm bak bunu hic bir yerde okumamistim, dusununce baya mantikli geldi. Boyle deneseymisim keske:( Ama bir daha deneyebilecegimi malesef sanmiyorum:(

    YanıtlaSil
  14. canım kapsüllü karışım çok iyi diye duymuştum sadece zeytinyağı kapsül karışımı da kuru saçlara iyi geliyormuş. bunları yapmak biraz da sabır işi. kolay gelsin canım :)

    YanıtlaSil
  15. Tubitos:Ben de daha almadim kapsulleri. Denemeyi dusunuyorum, ama bu tarz bakimlar evde gercekten cok zor.

    YanıtlaSil
  16. feci şekilde saçım dökülüyor son bir aydır.uzamaya uzuyorlar ama uçlar hep kırık kırık..üzgünüm sanırım.kafamada yumurta süresim gelmiyor.bikere denemiştim çok feci bi kokusu war:(

    YanıtlaSil
  17. karışımların içine yumurta girince bir adım geriliyorum sanırım :D şunu anladım yumurta olmadan olmayacak galiba :D

    YanıtlaSil
  18. ohaaa... super tavsiyeler, ellerine saglik..
    denicem bugun hatta baslicam.. hatta sana da bilgi vericem..

    YanıtlaSil
  19. Severim deliyi: Canim uzgun musun? Bak sana yakismiyor uzgun olmak, bu aralar en cok umutlu olmak yakisir sana. Yumurtayi ben de bir kere denedim, bir daha hic zannetmiyorum:)

    Pembe fiyonk: Yok ben de iki adim geri atarim bundan sonra. Kotu kokuyor:(

    Tipsy: Ne demek:) Denedikten sonra bana da haber ver:)

    YanıtlaSil
  20. lulu, yazını yeni gördüm. uzamasına etkisi var mıdır bilmem ama noviderm totephan şampuanını kullanıyorum ben. çok memnunum, belki yardımcı olur :)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.