Sayfalar

20 Şubat 2012 Pazartesi

Ankara'da hayat

Ankara'ya geleli daha iki ay ay oldu, onceden 5 yıl üniversite için burada yaşadığımı saymazsak, daha cok yeniyim buralarda:) Tahmin ettiğimin aksine adaptasyonum cok hızlı oldu. İlk günlerden başlarsak izlenimlerim söyle...
İstanbul'dan geldigimi ilk duyduklarında genellikle İstanbul Ankara karşılaştırması oluyor. Ankara'da dostlukların cok daha başka oldugundan bahsediyorlar. Esasinda su kısa sürede gercekten iyi arkadaşlıkların olduğunu gördüm. Bu tabi ki istanbul'da dostluklar yok anlamına gelmiyor.
Ankaralılar İstanbul'u genellikle gezmek için mükemmel bulduklarını söylüyorlar, ama gezerken bile kendilerinde tedirginlik hissettiklerini söylüyorlar.
Ankara'da cok sayıda sahin marka araba var. Ankara'da sahin marka arabanın bu kadar cok olduğunu görünce gercekten şaşırdım, bir sokağa girdiğinizde illa ki bir yerlerde sahin marka araba karşınıza çıkıyor.
İsten cok geç çıkıyorum bazen, dolayısı ile taksiyi cok sık kullanıyorum. Ankara havasını normalde sevmesem de, taksiye bindiğimde Ankara havası çalmasını sempatik buluyorum.
Son olarak Ankara bana inanılmaz pratik geldi. İstanbul'da bir yerlerde bir seyler yapmayı düşündüğümde hep onceden plan yapmak zorunda kalıyordum, trafik, ulaşım diye düşünerek cogu zaman planlarımdan vazgeçiyordum. Şimdi burada deli gibi çalışsam da birşeyler de yapmaya fırsat bulabiliyorum.
Şimdilik Ankara günlerim ve izlenimlerim böyle...Paylaşmak istedim.
fotokaynak

34 yorum:

  1. ayrı bir şehirde bocalamamana , alışabilmene sevindim.Ben mesela istanbul dan başka bir yerde yaşayamam ! yaşayamam yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbulluysan muhtemelen ankarayı sevmezsin genelde öyle oluyor, ben ne istanbullu ne de ankaralıyım, o yüzden kolay adapte oldum sayilir

      Sil
  2. zamanla görüceksin ki insanlar o oynak ankara havasını saatlerce dolmuşta takside dinleyip duruyorlar :D ben de bi anlam veremiyorum ama öyle.. =)
    bi de istanbuldaki minibüs burdaki dolmuşa karşılık geliyo, istanbuldaki dolmuşun karşılığı ankarada yok sanırım.. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saatlerce nasıl dinlenir bilmiyorum ama insanlar baya seviyor Ankara havasını.dolmus dediğin şey bence de busaydı ya da bana denk gelmedi

      Sil
  3. ooo. ankarada dostluklar başkadır, hayat başkadır, insanlar realisttir. ankarada yaşam harikadır:) çok özledim çook ankaradaki günlerimi..herşey kolaydır ankarada. ankaranın kıymetini bil tatlım. nitekim ankaradan her giden, çok özlüyor ankarayı çook..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şimdilik olan hayatımdan memnunum, pratik bir şehir benim için. Birçok şeyi yapması kolay

      Sil
  4. Ankara'da yaşanır, İstanbul'da gezinir :) ben de bir Ankaralı olarak böyle düşünüyorum
    Ankara kendi halinde sanatın, edebiyatın, arkadaşlığın, dostluğun tadını çıkaran masum ve güzel bir kız gibidir. İstanbul ise bunların çok daha fazlasına sahip olmasına rağmen farkında olmayan değerini bilmeyen biraz şımarık, güzel bir kız...
    Denizimiz yoktur ama güzeldir şehrimiz, senin de tadını çıkarman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet muhtemelen bundan sonra İstanbul U daha cok gezebiliyor olacağım, çünkü sehrin icinde turist olacağım , neyse başka zaman nasıl olsa gideriz dediğim yerlere gideceğim:)istanbuldayken bazı seyleri erteleme özelliğim vardı nasıl olsa istanbulda yazıyorum diye, masum ve şımarık kız benzetmen bence cok guzel

      Sil
  5. ne güzel uyum sağlamışsın..:) şahin araba konusu ilginçmiş yalnız :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahsencim şimdilik uyum sağladım gibi. Sahin araba ise hakikatten doğru:)

      Sil
  6. of cok seviyorum ankara'yi <3 tadini cikar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tekrardan sevdim, keyfini çıkarmaya başlıyorum yavaş yavas

      Sil
  7. En çok merak ettiğim şehirlerden biri Ankara. Ama İstanbul'dan sonra çok sakin geleceğini söylerler hep :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman en azından bir kere gelmelisin. İstanbuldan gelenlerin sıkıldığı doğrudur ama yasamak için gelirlerse muhtemelen kısa sürede giderler, ama arkadaşları vars bir kaç günde ankaradan baya keyif alırlar:)

      Sil
  8. bende 5 sene yaşadım orda. tek diyebileceğim ayrılınca özlenen bir şehir oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istanbuldayken özlüyordum ankarayı. Şimdi güzel geliyor burada olmk

      Sil
  9. Ankaraya hosgeldin! ben de 6 sene aradan sonra yeni geldim Ankaraya. adapte olmaya calisiyorum. neyse ki yasamasi, plan yapmais kolay bir sehir. yeni yerler kesfettikce paylas bizimle;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman durumumuz cok benzer, bence de plan yapmasi ve uygulamasi gercekten pratik.Yeni yerler kesfettikce postlarini yapacagim:) Sevgiler

      Sil
  10. yeni bir yere alışmanın en iyi yolu dostlar zaten :)anlatımını da çok sevdim ayrıca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ben de senin yazilarini ve durusunu cok seviyorum, bu sebeple izleyicim olman ve bu guzel yorumun benim cok mutlu etti

      Sil
  11. yeni biryere alışmak hem zordur hem eğlenceli ankara havasını bende sadece ankarada takside dinlemeyi çok seviyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdi alisma donemindeyim, simdilik keyif aliyorum, Ankara havasi konusunda ise ben de senin gibiyim, sadece takside:)

      Sil
  12. Ben Ankarayı da çok severim, okulumdan olsa gerek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'da ogrenci olmak bence de cok keyifli, o yuzden ben de severim

      Sil
  13. güzel bir tespit şahin araba:)) Nede olsa ANGARADASIN:)) Aslında bir İstanbul aşığı olarak ve sıksık gezmeye giden biri olarak Yahya Kemal'in dediği gibi "Ankaranın en çok İstanbula dönüş yolunu severim" işte bir Ankarada yaşayan biri olarak kısaca özetliyorum durumumu:)Ankara düzenli bir şehir bir ucundan diğer ucuna 20dk da gidersin,sosyal hayat zayıf olsada dinginliği bazen dinlendirir,trafiği sinir zıplatmaz,eğlence hayatı zayıftır,dostluklar şehre göre değilde insanlara göre değişir görecelidir kesinlikle..Fazla yazmışım bıraksan birçok şey sıralarım ama susuyorum artık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meyracim ben de Angarali oldum:) Sahin araba dogru ama degil mi? Her yerde var:)Ankaralilar da bu sozun tam tersini soyluyorlar, ne zaman Ankara-Istanbul karsilastirmasi olsa, konu bir sekilde bu soze geliyor:) Eglence hayati tabi ki Istanbulla kiyaslayinca oldukca limitli. Ama burada eglenmek, gece disari cikmak vs cok daha kolay geldi. Tabi burada ulasimin kolay olmasinin onemi buyuk:) Ankarali olunca tabi cok guzel ozetlemişsin sehri:)

      Sil
  14. İki şehirde de yaşamış biri olarak bence en önemli fark, dediğin gibi Ankara da hayatın çok daha kolay olması. Burdaysa çoook zor herşey ://

    Çok teşekkürler yıldönümü postuma yorumun için ayrıca :)

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim senin Ankara'da yasadigini bilmiyordum, Ankara Istanbul'a kiyasla gercekten cok kolay, Istanbul'a simdi uzaktan bakinca ne kadar zormus diyorum, ama itiraf etmeliyim ki cok da ozluyorum:)

      Yildonumunuze gelince esinle birlikte size bir omur mutluluk diliyorum canim

      Sil
  15. Ankara benim gözümde hep daha sakin, gelişmiş ama kaotik olmamış bir şehirdir. Daha önce de dediğim gibi gitmedim ama duyduklarımdan edindiğim izlenim bu. Adapte olmana çok sevindim Lulu'cum insanın yaşadığı yerde huzur bulup alışması çok ama çok önemli :)

    YanıtlaSil
  16. Gizemcim dedigin gibi esasinda daha sakin...Cok tesekkurler canim, simdilik alistim gibi, tekrar sevdim:)

    YanıtlaSil
  17. bende hep daha kucuk yerlerde yasamak ıstedım hatta gıttım bırsure takıldım ama yok hemen nasıl adapte oldum donuncede kendıme gelemedım mesela genova benım sehrımdır verona ıse tam yasanmalık her marka var kucuk evler harıka sonrasında selanıkte boyle bır yer hele kı bır salzburg var kı sorma ben oralara gıdeyım de kalayım ...ınsanın hem kendıne hem cevresındekılere daha fazla zaman kalıyor bu da cok guzel bırsey ıste belkıde oyuzden dostluklar daha kuvvetlıdır tabı bu sadece bır onerme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kucuk yerler bence de daha samimi, genova'da yasamis olman ne guzel, farkli yer, farkli kultur, farkli hayatlar...Kucuk yerde hayat daha kolay, daha cok zaman kalmasi ise en guzel yani

      Sil
  18. hoşgeldin , ben de ankaradan taşınacağım 2 ay sonra, ankarada şahin oldğunu istanbulda olmadığını ,istanbuldan gelen kzuenim deyince farketmiştim ben de:) ankara istanbula oranla oldukça kolay bir şehir eskiden de yaşamıssın ço kısa sürede alışacaksın, blogunun izleyicisi oldum benmkine de beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbulduk, bu arada sen de bloguma hos geldin, ankara'da sahinin daha cok olmasi gercekten disaridan gelenlerin fark edebilecegi bir sey. ben de cok cabuk alisacagim diye dusunuyorum:)

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.