Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

Ankara Kale ve Antikacilar

Ankara'ya geldigimden beri Kale bolgesine gitmek istiyordum. Yillar once, universiteye yeni basladigimda, Ankara'li arkadaslarimin bana bir kac nacizane onerisi olmustu. Biiiiiiiiir! Ulus'a kiz basina gitme! Ikiiiiiiiiiiiiii!Guvenpark'tan gece gece gecme! Uuuuuc!Parfum koklatilarsa sakin koklama, kendini kuvetin icinde bulursun, yaninda bir telefon:) Sehir efsaneleri vs. Ama ne hikmetse soz dinledim ve bir sene boyunca Ulus'a hic gitmedim, bir gun, uc kiz gucleri birlestirip, voltrani olusturduk, en temizlikci kadin halimizle, dustuk yollara, ciktik Ulus'u kesfe... Neden bu kadar gec kalmisiz, neden soz dinlemisiz bilmiyorum. Sonucta Ankara'nin ilk yerlesim yerlerinden biri, ilk bankalar, eski binalar, opera...Hepsi ayri guzel. Tabi Ulus'ta ana caddeden otobusle gectiginizde bile, milyon tane pavyonvari yerlerin arasindan geciyorsunuz, bildiginiz Behzat C filminin icinde gibi hissediyorsunuz kendinizi:)

Neyse efendim bu haftasonu yine Kale bolgesine gidesim geldi. Bazen yasadigim sehirde elimde fotograf makinasi ile turist gibi takilmayi seviyorum. Kale'ye bir daha cikmadim, bu sefer ozellikle zamanimi antikacilarda gecirdim.
Bu eski incecik fincanlar her zaman ilgimi cekmistir. Keske zamaninda bizimkiler de kiymet bilseydi de atmasalardi diyorum. Benim icin bu incecik fincanlar bir nevi zariflik gostergesi.




Bu valiz kimbilir kimlerin umutlarini tasimistir bunca zaman icinde...Kimbilir kac sehir gormustur...
Ataturk'un bu resmi ise cok guzeldi. Alip almamakta cok kararsiz kaldim.Alip ofise asmayi dusundum. Ama kararsizligim sonucu almadim.


Tabi o kadar gezince aciktik. Ve bir Ankara klasiklerinden olan Ataturk Orman Ciftligi'nde kokorec yemege gittik.

Bir sehri yeniden ve yeniden kesfetmek guzel sey, her seferinde yeni bir sey kesfederek...

23 yorum:

  1. Oh ne iyi yapmissin.havalar gazelles sin Ben de gezmek istiyorum.ama tam olarak antikacilar nerde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hava güzel olunca oraları gezmesi de keyifli olur. Antikacilar kalenin orada koç Müzesi'nin oradan aşağıya inince çeşitli dükkanlar var, benim en cok sevdiğim bu fotograflarını çektiğim dükkan, yanlış hatırlamıyorsam adı Antik a.

      Sil
  2. Keşke Atatürkün remini almış olsaydınız oldukça güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  3. bikaç haftaya ben de ankaraya gidicem umarım.ilk gittiğimde en çok kuğulu parkta gözüm kalmıştı:) keşke benim yaşadığım şehirde burası olsa diyip durmuştum.bakalım bu gidişimde nereleri keşfedicem bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuguluparki bende çökeceğim küçük ama sevimnli bir Paris rin göbeğinde, bahargelince orada kitap okuması pek keyifli olur.anitkabir, atakule, emir golü, Atatürk orman çiftliği ilk aklıma gelenler

      Sil
  4. İncecik fincanlar beim de hep fantezim, simdi onlardan kolay alinmiyor, cok pahalilar nedense :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cok severim ama bir tanesini bile alamamıyorum çünkü cok ama cok pahalı. Keske zamanında kıymetini bilseydik

      Sil
  5. kale en sevdiğim yerlerdendir.. ulusu da tarihi yapısı nedeniyle çok beğenirim =) abartıldığı kadar bişey de yok aslında..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en cok sevdigim yerlerin basinda gelir. Ulus'un sokaklarini cok seviyorum,yine de dikkat etmek lazim diye dusunuyorum:)

      Sil
  6. Yaptiklarinin hepsine ayri ozlem duydum, imrendim Lulu'cum!
    Ulus'a en pacoz halde gitmek lazim di mi, hehe:D
    Ama o antikacilarin oldugu yer, kale, turiste alismis, nasil gidersen git sorun olmuyor aslinda.
    Ataturk cercevesi oyle guzel ki, cok kalmaz o orda di mi:/

    Bir de su son fotograf, ah ah! Simdi Ankara'da olsak, atlayip arabaya giderdik gece gece;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sen gelince ben senibgezdiririm:) pacozlukta üst seviyedeydim:) Atatürk resmini almadığıma ise cok pişman oldum,

      Sil
  7. Kalenin orası ayrı bir dünya ya, bi an kendini 90 yıl geri gitmiş istiyor insan belki de daha fazla.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de orasının havası hosuma gidiyor, ara sokakların ruhu bir başka sanki

      Sil
  8. sevgili Lulu,
    ankara'ya gidişlerimden birinde gezdirmişti beni arkadaşım kale ve civarında.. gerçekten çok farklı bir çekiciliği var oraların, çok hoşuma gitmişti benim de;)
    kendi şehrinde turist tadında gezme fikrine katılıyorum;) bir şehri -yeniden- keşfetmenin güzelliğine de;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası senin begenecegini tahmin ederim, bir cok beğendiğimiz şey konusunda zevklerimiz paralellik gösteriyor:)

      Sil
  9. haftaya iş gezisi için ankara olucam.çok süre kalacağımız için böyle güzelce gezemicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Is gezilerinin en buyuk dezavantaji sehri kesfetmeye pek firsat kalmamasi, uzun sureli is programlarinda ise, genellikle gezi programlari toplu olacak sekilde yapiliyor, oyle olunca turist gibi kendi basina takilamiyorsun malesef:(

      Sil
  10. ankara'yı böyle sevimli ve ilgi çekici fotoğraflayabilen arkadaşım, yürekten kutluyorum sizi. Hayatımda gittiğim en sıkıcı şehirdi benim için. Bu resimler biraz fikrimi değiştirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'yi ozellikle Istanbul ve Izmir'den gelenler pek sevmez, hatta can sıkıcı sekilde duzenli bulur:) Gezilecek yerler cok fazla olmasa da, zamanla keyif alinacak bir yer bence..Fotograflar hakkinda yorumlarin icin cok tesekkur ederim. Ben de yeniden Ankara'ya tasindigim icin yeniden kesiflere ciktim, bundan sonra muhtemelen bol bol Ankara postu okuyacaksiniz:)

      Sil
  11. başkasının gözünden ve sözünden beğeni almak insanı mutlandırıyor, Antik-A adına teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesınlıkle cok begendiğim bir yer oldu. Kale bolgesini sevsem de Antik-a'nın ben de uyandırdığı hisler bambaska. Fıncanların hepsine bayıldım. İncecıkler ve çok kıymetliler. Ankara kaleye yapacağım gezilerde artık uğrayacağım ilk adres diyebilirim. Hatta Ankara'ya gezmeye gelenler Ankara kaleye gideceklerini söylediklerinde muhakkak sizin dükkanınıza uğramalarını tavsiye ediyorum.

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.