Sayfalar

3 Nisan 2012 Salı

Keyifli Pazar-2/Eymir Gölü

Yillar once Ankara'da universite kazaninca, deniz yok diye uzuldugumde, herkes uzulme Eymir var demisti. Ben de bir hevesle Eymir'e gittigimde, acayip hayal kirikligi yasamistim. Göl dedikleri bu mu demistim, yani benim aklima göl deyince Sapanca golu gibi buyuk bir göl geliyordu, o zamanlar tabi nasil bir husran yasadiysam, ben şurdan yuzsem, karsidan cikarim demistim. Simdi kendi yorumuma kendim guluyorum, artik nasil hayal kirikligi yasamisim siz tahmin edin. Simdi baya alistim, gozume kucuk falan da gelmiyor, hatta Ankara'da en keyif aldigim yerlerin basinda gelir diyebilirim.

Eymir'e yazin gidince, arabanin arkasindan sandalyelerini cikarip, gunes ve kitap keyfi yapmak,  gozleme cay esliginde sohbet etmek, kisin göl buz tutunca raki-balik esliginde keyfini cikarmak bence oldukca hoş. Gecen haftasonu  binicilik kulubunden sonra, havanin da guzel olmasini firsat bilip, esimle kendimizce bir kacamak yaptik ve Eymir'de solugu aldik. Iyi ki de oyle yapmisiz, hafta ici cok yogun calistigim icin, esimle bir sey yapamiyoruz, haftasonlari boyle guzel gecince haftaya da iyi basliyorum.

Artik Eymir sezonu acildi...Iste fotograflar...

Veee guzel bir kahvalti...Keyifli bir pazarin sonu...

12 yorum:

  1. Ankara'ya taşındığımızdan beri sayıklıyorum Eymir'i..Bir imkan bulsak da gitsek diyorum.. Birşeyi merak ediyorum böyle çay kahvaltıya yönelik biryerler var mı çevrede peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevebilecegini dusunuyorum, bir de fotograf cekmeyi sevdigin icin, dis mekan cekimleri icin hos olabilir. Orada iki ayri tarzda yer var diyebilirim, birincisi kofte ekmek, balik ekmek, gozleme vs gibi seyleri cay bahcesi tadinda yiyebileceginiz yerler, ikincisi ise restoranlar, restoranlar da sabahlari serpme kahvalti, aksamlari ise meze balik tarzinda oluyor. Tatlari muhtesem vs diyemem sonucta orta kalite yerler, ben oraya daha cok ortami icin gidiyorum, bir de yuruyus yapmayi seviyorsan gol kenari yuruyus icin ideal diyebilirim

      Sil
  2. ankaranın sınırlı keyifli mekanlarından biri gerçekten doğru söylüyosun.. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ankara'da Istanbul gibi cok cesit yok, olan yerlerde keyif almak onemlisi,ben burayi cok seviyorum ve her gittigimde huzur buluyorum

      Sil
  3. Deniz gormeden yasamak zor cidden ama Eymir le biraz olsun dindiriyorsundur ozlemini en azindan ve deniz gol kiyisinda yemek daha lezzetldir ya her zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet denize aliskin bir insanin gozu her yeerde denizi ariyor, simdilik eymir o bolsugu dolduruyor, deniz kenarinda manzaraya dalipdalip ne yedigimi fark etmden bir dunya yiyabilirim:)

      Sil
  4. Ah Lulu'cum ne guzel yapmissiniz! Eymir Ankara'nin en guzel yani! Balik ekmek, kofte ekmek, arkadaslar, yuruyusler, sohbet, ordekler, kediler dahasi dahasi! Ne cok ozlemisim:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen oyle sevgicim, kesinlikle cok guzel, huzurlu bir yer. İnsan uzaktayken daha cok ozluyor, yakinndayken de gitmek icin o kadar firsat yaratamiyor malesef:(bendekiymetinibilip dahacok gitmeliyim

      Sil
  5. ankaralılar hep eymir der pek merak ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysuncum Ankara'ya gelirsen kesinlikle gormeni tavsiye ederim, bence senin guzel kombin cekimlerin icin de guzel bir fon olabilir:)

      Sil
  6. Lulu'cum bütün sene Abant Abant dedik bir türlü gidemedik ama daha önce görmüş olduğumdan şimdi gitme şansım olursa yeni bir göl kenarı istiyorum. Eymir çok güzel bir tavsiye oldu benim için, sessizlikle huzurla geçirilen 2 gün bile insanı yeni, yoğun bir haftaya hazırlamaya yetiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abanti ben kisin seviyorum golun donmus hali ile. Istanbul'a yakin sapanca golune gidebilirsin, hatta bir gun konaklama ve doga icinde yuruyusleri keyifli olabilir. Eymir tabi Abant ve Sapanca'ya kiyasla kucuk bir gol. Kesinlikle boyle gol kenarinda huzurlu 2 gunun enerjisi butun haftaya yetiyor:)

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.